Vandaag de eerste levering van Lotgering gehad. Mijn ogen vielen bijna uit mijn kassen. Ik ben nieuw met vers voeren, dus ik weet niet wat normaal is, Wies heeft nog nooit iets anders gehad dan een uitprobeersel met een paar dagen smuldier en wat kippenvlees, en dat beviel al zo goed dat we de stap wilden zetten. Maar ik vond dit persoonlijk niet normaal:
De bezorger was hier om kwart over vijf, terwijl ik wist dat hij om negen uur vanmorgen was gaan rijden. Dus ik wierp een blik in zijn wagen: doorsnee busje, niet gekoeld!
Ik sprak direct mijn verontwaardiging uit: heeft dat vlees de hele dag ongekoeld im je bus gezeten? Vanaf vanmorgen negen uur?
Vanaf gisteravond zei hij, toen had hij de vracht al geladen.
Ik vind dit waanzinnig. Kunnen jullie me vertellen wat jullie ervaringen zijn met het laten bezorgen van vlees en of zoiets normaal is? Natuurlijk, het kan ook niet anders, waren hele pakketten al bijna helemaal ontdooid. Wat verwachten ze, dat je het dan gewoon weer invriest?
Ik vertelde het een kennis en die verwees mij naar de nvwa, ze zei dat zoiets volgens haar verboden is. Ik heb documenten opgezocht en het lijkt inderdaad verboden te zijn, maar ik zie diervoer niet apart vermeld staan. Slachtafval echter, mag bij een temperatuur van maximaal drie graden vervoerd worden.
Wat moet ik hier mee?
Ik ben heel erg teleurgesteld, we dachten iets goede voor Wies te gaan doen door haar van die stomme flutbrokken over te zetten opgeven gezonder vers vlees. Nu vraag ik me af hoe gezond dat eigenlijk is (en ja, ik weet, je weet pas ècht wat erin zit als je barft, maar het gaat hier toch om elementaire voedselveiligheid?)
Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties!