Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Bowdi
#2886119
Brownie heeft last van een aantal klachten:
Hij mankt af en toe.
Staat s'morgens niet meer op. Is ook wat stijf.
Wil graag ergens liggen waar het warm is. Ligt vaak ook helemaal opgerold.
Als er maar een beetje zon is gaat hij daar in liggen. Heeft ook vaak ijskoude oren en poten. Heeft hij het dan koud?
Als je tijdens het wandelen stopt, gaat hij vaak gelijk liggen.
Gaat niet meer graag mee wandelen. Vooral de eerste ronde is moeilijk. Hij loopt ontzettend langzaam en het lijkt ook alsof hij er echt geen zin/pijn in heeft.
Een wandeling van een uur is voor hem eigenlijk al veel te veel.
Hij is dus ook snel moe.

Brownie is een labrador van bijna 6 jaar.

Naar aanleiding van bovenstaande klachten ben ik twee weken geleden met hem naar de da geweest. De da heeft eerst bloedonderzoek uitgevoerd, omdat hij dacht dat het de schildklier kon zijn. Bloed en ook de schildklier waren prima in orde. Dus besloten hem helemaal te röntgenen. Hieruit is naar voren gekomen dat Brownie artrose heeft in zijn linker elleboog. Ik heb nu Loxicom gekregen wat hij dagelijks krijgt. Het lijkt nu wel iets beter te gaan, maar het zit me nog niet helemaal lekker.

De elleboog is maar van 1 kant geröntgend. Is dit voldoende om ED uit te sluiten? Komt het vaker voor dat een toch vrij jonge hond alleen artrose heeft, zonder "aanwijsbare" oorzaak?
Een kopie van de foto kan ik plaatsen mocht dat nodig zijn.

Verder zei de da dat ik gewoon met hem door kan gaan met wandelen/bewegen zoals ik altijd met hem deed. Maar is het niet beter om hem eerste een tijdje rust te gunnen zodat de ontsteking weg kan trekken?

Verder had ik gelezen dat visolie goed is en Corta RX? Hier ga ik me nog even in verdiepen. Zou een jasje oid iets zijn om te proberen? Omdat hij zo vaak de warmte op zoekt? Ik had gelezen gelezen dat kou de klachten van artrose kan verergeren?
Hebben jullie verder nog tips?

Hoop dat jullie me wat verder kunnen helpen.
Laatst gewijzigd door Bowdi op di 15 apr 2014, 10:47, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#2886124
Oef, zo'n jonge hond met deze ernstige klachten...? Het kan heel goed artrose zijn hoor, want dat doet ontzettend pijn. Maar ik ging toch naar een orthopedisch specialist.

En aan de hand van zijn/haar oordeel, zou ik met natuurlijke middelen aan de slag gaan. Er zijn ook wel wat homeopathische middelen die hierbij zouden kunnen passen.

Corta RX en visolie werken prima bij artrose. En Pijn Compositum kan soms heel goed werk verrichten. Maar ja, nogmaals, ik zou toch graag bij zo'n jonge hond heel zeker willen zijn van de zaak. Hij is bijv. nog jong genoeg voor een operatie, mocht er iets uit komen dat te opereren valt.
Gebruikersavatar
Door nova
#2886145
Dat  liggen als je stopt met wandelen....

mijn eerste berner deed dat ook,  uiteindelijk bleek dat ze dubbele ED had en dat veroorzaakte veel pijn  :'(

Ik zou hier zeker naar laten kijken door een DA
Door Bowdi
#2886178
Ja, het zit mij ook niet helemaal lekker.  :-\
Een second opinion is ook waar ik over nadenk.
Door Bowdi
#2886182
Maarten Kappen is een goede toch? Nog andere?
Nova, waar ben jij toen geweest?

En goede ED foto's moeten toch vanaf verschillende kanten gefotografeerd worden?
Gebruikersavatar
Door Kaio
#2886185
Ik heb er eentje met enkelzijdige Ed gr 3.....Lpa stuk was afgebroken maar wonderwel op de juiste plaats teruggegroeid. Wel al artrose.  :( maar dat ga je dus met een operatie ook niet verhelpen.
Het stomme bij hem is dat hij juist stijf is en mankt op zijn andere voorpoot die vrij is, heeft ie in nov opgelopen en speelt nog steeds parten.  :( Daar is pols ook zwakker maar toch leunt hij meer op zijn ED poot. Tja ik snap het dus ook niet meer en weet niet hoe of wat.  :-\ Maar rennen en springen doet ie wel gewoon..
Heb wel fysio voor hem, heeft wat stijve spanning op zijn biceps en te weinig stabilitiet in de pols, maar voor de rest zou het goed moeten zijn. Dus we moeten denk ik wat geduld hebben nog.

Maar brownie heeft beide ellebogen gerontgend gehad?  Het kan best wel dat ie enige vorm van ed heeft waar de artrose door komt, maar die foto's weten te interpreteren is ook een hele studie. Je moet weten waar je moet kijken en dan nog echt op bepaalde details gaan letten. ( volgens mij kan ook lang niet iedere DA dat)
Maar volgens mij heb je wel 2 posities nodig, om het echt goed te zien.
Voor de rest, 'rust roest'. Dus bewegen is wel belangrijk maar dan wel gedoseerd.
Door smulpaap
#2886201
Misschien hydro ? Lekker bewegen in warm water ( als de rest van de ev onderzoeken afgerond zijn )
Gebruikersavatar
Door Kaio
#2886246
Hydro schijnt met name voor spieropbouw te zijn. Dus ligt aan de bespiering, als die meer als voldoende is ga je niet zo veel baat hebben. Maar dat is van geval tot geval apart.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#2886326
Ik vind de klachten wel heel heftig voor artrose en zou ook naar een specialist gaan. Tenslotte kun je pas zinnig gaan behandelen als je weet wat er speelt.
Door Irish
#2886336
Maarten Kappen is heel goed!! Na heeeel lang kwakkelen met beide honden (heel veel da bezocht, geen duidelijk diagnose, maar toch een hond die pijn heeft) kon hij voor zowel Ivan als Kaatje vertellen wat er loos is en goede behandeling instellen.
Door ellenned
#2886368
Ook hier een betrekkelijk jonge hond met artrose(nu 7 maar speelt al jaren). Ik herken het direct, het gaan liggen bij stoppen met de wandeling. Maar daarbij mankeert Kyran nog wel meer. Ik ben in de Wagenrenk geweest, zowel bij Mandigers als bij de orthopeed Govers. Ik voelde me daar behoorlijk gehoord en serieus genomen . Kyran is helemaal door de molen gegaan en daar kwamen wel wat dingen uit. Ik zou dus zeker een algehele scan laten maken en aan de hand daarvan een behandelingsplan opstellen. Kyran heeft heel veel baat bij Corta RX, visolie en iedere dag Previcox en die gaat er ook nooit meer af en die krijgt hij dus helaas al een paar jaar. Maar ik blijf van mening , liever kort en een redelijk pijnvrij leven als lang zonder hond te kunnen zijn. Succes, t is niks zo....
Door Bowdi
#2886376
Dank voor jullie reacties.

Ik heb vanmorgen contact op genomen met de praktijk van Maarten Kappen.
Ik heb net de foto's die gemaakt zijn doorgemaild met het verhaal van Brownie erbij. Daar wordt nu eerst naar gekeken.

Dus dat wachten we maar even af.
Gebruikersavatar
Door nova
#2886937
Bowdi schreef: Maarten Kappen is een goede toch? Nog andere?
Nova, waar ben jij toen geweest?

En goede ED foto's moeten toch vanaf verschillende kanten gefotografeerd worden?
Voor off.  Ed en Hd foto's ben ik met Bindi bij Maarten geweest. Het waren wel de foto's die naar de Raad moesten.

De toenmalige dierenarts had voor mijn eerste berner maar een paar plaatjes nodig, en  zag al snel dat het mis was  :-\
Door Bowdi
#2888607
Inmiddels een reactie gehad.
Advies is nieuwe foto's te maken vanuit een andere kant.
Ik heb aanstaande donderdag om een afspraak.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door