Hallo medeBARFers,
Ik ging vandaag op zoek naar een nieuwe DA wegens verhuizing. Ik vroeg de man o.a. naar zijn reactie op het feit dat ik rauw vlees voer (hij hoeft er geen voorstander van te zijn, maar tegenstander schiet niet op met mij als klant).
Hij had onlangs een bijscholing gehad van een voedingsdeskundige (hoogleraar?) over rauw vlees dieet. Dat rauw vlees inderdaad bij maag-darmproblemen een uitkomst kan bieden. Maar ook dat een we rauw vlees dieet zo'n 10x meer dan de ADH eiwit bevat, met alle gevolgen van dien. En dat dit bij wolven (waar wij toch graag naar kijken ook al zijn we ons bewust van het feit dat het toch echt honden zijn) niet te testen is omdat ze gemiddeld maar zo'n 6 jaar worden (door alle omstandigheden).
Hier schrok ik wel even van, vooral omdat het erg logisch klonk.
Niet dat ik overstap op brok, maar wel dat ik misschien m'n menu voor kat en hond aan wil passen.
De hond krijgt nu namelijk wel boekmaag en extra groente en fruit, maar dit zou ik dan misschien wilen verhogen naar 25% van het menu ipv 10.
De kat krijgt alleen maar vlees (kvv en ongemalen hart en spiervlees, af en toe wat te knagen) en vis (en omega 3 olie). Maar mist dus eigenlijk vezels (die een kat anders van de vacht zou krijgen, wat toch een best hoog gehalte is als je kijkt naar een muis bijvoorbeeld).
Nu mijn vraag: wat vinden jullie hiervan? Of houden jullie hier al rekening mee en zoja hoe? Welke toevoegingen/veranderingen denken jullie dat nodig zijn voor het rauw vlees dieet voor mijn hond en kat?