Goedemorgen allemaal,
Na al een hele poos meegelezen te hebben wordt het toch wel eens tijd om ons voor te stellen en tegelijk een paar vraagjes te stellen.
Ik ben lousanne en samen met manlief en twee welsh corgi cardigans wonen wij op de mooie veluwe.
Sky is bijna 4 en Bryn is bijna 2.
Onze " jongens" zijn allebei opgegroeid op kvv, zowel bij de fokker als bij ons.
Maar nu hebben we dan toch besloten over te stappen op Barf.
Nu ben zijn we druk bezig om hier in de buurt onze producten te kopen.
Tot nu toe is dat : kippenvleugel, nekken, maagjes, hartjes, lever.
Runderpens, long, tong, kopvlees, snijvlees
Vis, markreel, haring .
Bij VSE (hier in de buurt) wil ik nog eendennek en karkas halen.
En dit brengt me gelijk tot mijn eerste vraag, waar kan ik nog meer naar uitkijken om straks een mooi menu te kunnen samenstellen?
We beginnen eerst met eenden en kippennekjes als vleesbot omdat het beginnende barfers zijn.
Dan kom ik op vraag twee.
Vandaag wil ik een groentemix maken, ik heb hier het volgende voor gehaald.
Wortels (1kg), pond witlof, 300gr brocoli, kleine pompoen, knolseldrij, andijvie (in een zak a 400 gram, maakt dat uit?), pond sperziebonen, knoflook.
Is dit een beetje een goede mix?
Ik heb helaas alleen een kleine blender, nu las ik dat je het klein kon snijden en dan met een ei of wat yoghurt glad kan maken.
- kan dit ook met volle yoghurt?
- kan het daarna nog wel de vriezer in.
Eigenlijk zat ik eraan te denken de groente eerst te koken en daarna in de blender te doen om een glad mengsel te krijgen.
Kan dit ook of is alle voedingswaarde dan weg?
Wat een vragen he, sorry maar ik moet nog een hoop leren denk ik.