Hallo,
Allereerst loop ik alweer tegen 't probleem aan dat ik zo verdraaid weinig kan variëren... we hebben hier een paar Turkse slagers, helaas de keuze is zeer beperkt: lamsribben (zien er prima uit trouwens, mooie verhouding bot/vlees), kippenvleugels en kipfilét, magen, hartjes, levertjes, sardines etc. maar meer ook niet. Tik regelmatig mooie runderriblappen voor billijke prijs op de kop, ook kipgehakt en rundergehakt maar dan nu het volgende....
Ik was zo'n twee weken bezig vlgs. m'n lijstje, schrik ik me helemaal naar, Chase haar buik helemaal knalrood, soort (vochtige) allergie, eilandjes. Ze kan er ook maar met moeite afblijven, likken, bijten dus flink veel jeuk. Ik heb dit eigenlijk al jaren niet meer met haar gehad. Ong. 6 jaar geleden toen ik van alléén brok naar gedeeltelijk brok/vers (kvv) overging speelde dit ook. Ik gaf haar toen overwegend rood vlees, voornamelijk rund en zowel vers als kvv-aanvullend van bijv. Rodi. Een voedingsdeskundige (voor mensen dat wel) opperde destijds dat al dat rode vlees wel eens teveel van het goede kon zijn, gezien ook het hypergedrag wat tegelijkertijd optrad, dus ben ik toen ook andere kvv gaan voeren, minder rund, meer kip. Gekke is dat ze hart, zowel lams- als rund altijd goed is blijven verdragen. Enfin, al die jaren dus een mooi roze buikje en witte vacht totdat ik een paar weken geleden volledig op zelf samenstellen ben overgegaan.
Ik ben geen held in die dingen en ben onmiddellijk weer meer kvv-dagen in gaan lassen, dingen waarop ze 't dus al jaren goed heeft gedaan. Zo langzamerhand begint dat buikje bij te komen. Maak de huid nu 1 x p.d. schoon met teatree-oplossing en na aan de lucht drogen ismeren met Cardiflor en de huid herstelt zich langzaam maar is godzijdank droog, alleen de vacht ziet er verschrikkellijk uit. Ze krijgt nog wel lam (sribben) en rund maar vele malen minder en nu weet ik het dus gewoon niet meer. Vind het zo jammer, Kaiya heeft overigens nergens last van, eet met volle overgave wat ik haar voorschotel zonder problemen.
Mijn dilemma is kan ik het menu zodanig aanpassen dat er zowel kvv als zelf samengesteld gegeven kan worden? Vervolgens weet ik dan niet hoe de verhoudingen moeten liggen, dan heb ik het niet over hoeveelheden maar over percentages voedingsstoffen e.d., ik wil wat dat betreft gewoon geen tekorten laten ontstaan. Heeft iemand raad? Ik hoor (lees ) 't graag..
groet
Anne Marie