Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door bosnimf1976
#2831216
Onze Golden Retriever krijgt vanwege allergien die op een andere manier niet te behandelen zijn eens per drie dagen een pil Atopica. Het gaat nu goed met haar. Helaas gaat ze (9,5 jaar) steeds slechter lopen en mankt ze waardoor na controle nieren die prima zijn ze na overleg met de specialisten van de universiteit Utrecht ze indien nodig previcox krijgt. Het is niet ideaal maar haar nierfunctie houden we scherp id gaten. Ook krijgt ze Cosequin al anderhalf jaar waar ze baat bij heeft. Nu las ik laatst dat je met een glucosaminepreperaat en een verslechterde nierfunctie (die ze niet heeft) uit moet kijken. Volgens mij kan zij dit gewoon blijven krijgen maar wil het toch ff voor zekerheid tjecken. Maak me er ook niet zo druk om omdat haar nieren prima zijn. Volgens mij heeft het met de Kalium waar de glucosamine mee te maken heeft te maken maar ik zie dit ook niet bij de Cosequin in de bijsluiter staan. Onze dierenarts is erg prettig. Er is nog overwogen haar zo'n nieuw medicijn in prikvorm te geven maar omdat dat veel meer belast is het dit geworden. Andere glucosaminepreperaten werken niet. Heeft er iemand los van mijn vraag over de Cosequin nog andere ideeen voor de arthrose? 



Verder gaat het best nog goed met haar en zijn we er heel blij om en hopen we dat ze het hier nog een p
Laatst gewijzigd door bosnimf1976 op di 17 dec 2013, 16:28, 1 keer totaal gewijzigd.
Door madrike
#2831393
Geen idee over de invloed van glucosamine op de nierfunctie.
Wel over pijnstilling bij een hond met artrose.
Toen onze oude colliedame door artrose steeds meer pijn kreeg bij het lopen heeft onze DA ons verwezen naar een acupuncturist
( i.v.m. nierfalen was dit volgens hem de veiligste manier van pijnbestrijding)
Gevolg van de acupunctuur bij haar was steeds minder pijn daardoor steeds meer en soepeler bewegen.
Na een kuur van 10 weken was zij ca 2 jaar redelijk pijnvrij.

Barfplaats wordt gesponsord door