Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door renate1982
#2829180
Heeft iemand ervaring met oudere honden die epilepsie hebben gekregen?? En vooral met medicatie hiervoor.
Cay heeft alle verschijnselen, bloedonderzoek was allemaak goed, maar mijn dierenarts wil geen medicatie geven tegen epilepsie, omdat dat dat niet gaat werken bij oudere honden??
Door charmed
#2829808
Bij Epilepsie die op oudere leeftijd begint is het vaak een andere oorzaak van de Epileptiforme aanvallen. In dit geval als het geen Primaire Epilepsie is, werkt de medicatie vaak niet. Idd verstandig een afspraak te maken bij de specialist.
Door ulla
#2829913
Aan een onderliggende oorzaak die vaak niet is te vinden.

je kan aan nierfalen denken wat in het bloed pas is aan te tonen als meer dan 50% niet meer werkt.
Maar ook aan een tumor, lever etc.

Daarom kan het aan te bevelen zijn om naar een specialist te gaan zoal Mandigers of Overduyn.

Evengoed is er vaak geen oorzaak te achterhalen.

Sterkte.
Door charmed
#2829931
renate1982 schreef: Waar moet ik dan aan denken?? Bloedonderzoek was allemaal goed.
het kunnen idd veel dingen zijn, ook o.a. een traag werkende schildklier kan aanvallen geven. Je weet het niet. Op oudere leeftijd wordt er wel vaker een oorzaak gevonden, soms ook niet, omdat er dan bijvoorbeeld een scan uitsluitsel moet geven en als die te duur is voor de eigenaar wordt de oorzaak dan niet bekend. Maar ten alle tijde bepaal jij hoever je wilt gaan in onderzoeken. Ik zou gewoon een afspraak maken bij Dr. Paul Mandigers, goed alles opschrijven, onderzoeken die je al gedaan hebt meenemen. Fimpje van de aanvallen zou ook verhelderend kunnen werken. Maar is geen must, een goede omschrijving van de aanvallen, zou dan wel wenselijk zijn. Dagboekje hoevaak aanvallen, hoe lang de aanvallen duren, en als je een idee hebt dat je hond bijvoorbeeld na iets toevallen krijgt, bijvoorbeeld intensieve inspanning of zo, dan ook vermelden.
Gebruikersavatar
Door renate1982
#2829947
Dagboekje en filmpjes heb ik wel.
Helaas afhankelijk van anderen qua vervoer dus helemaal naar Utrecht gaat hem niet worden.
Scan ga ik sowieso niet laten doen, als het een hersentumor is wil ik dat helemaal niet weten en daarbijis daar toch niets aan te doen.
Door charmed
#2830550
renate1982 schreef: Dagboekje en filmpjes heb ik wel.
Helaas afhankelijk van anderen qua vervoer dus helemaal naar Utrecht gaat hem niet worden.
Scan ga ik sowieso niet laten doen, als het een hersentumor is wil ik dat helemaal niet weten en daarbijis daar toch niets aan te doen.
Mandigers zit in wageningen. Scan ben je zelf bij, niet iedere hond krijgt dezelfde onderzoeken. Ligt er maar net aan waar de specialist aan denkt. Zo hebben mijn honden bijv. een bloedonderzoek, echo hart, ecg en urine onderzoek gehad (die is opgestuurd naar het lab voor stofwisselingsziekte) een andere van mij bloedonderzoek, echo buik, addisons disease test. Je bepaalt altijd zelf wat je uiteindelijk wel en niet wil laten onderzoeken.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#2830724
renate1982 schreef: Waar moet ik dan aan denken?? Bloedonderzoek was allemaal goed.
Zo'n bloedonderzoek zegt helaas erg weinig. Heb even gekeken waar je woont, maar hier in de buurt ga je helaas geen specialist vinden.  :-\  En alle onderzoeken ten spijt wordt er in de meeste gevallen geen oorzaak gevonden. En ja idd, bij oudere honden ligt er vaak een andere oorzaak, maar ook niet altijd, dus in die zin is het niet verstrekken van medicatie omwille van de leeftijd een niet passende logica. Goed beschouwd hangt het verhaal rond epilepsie met uitzonderingen op de uitzonderingen aan elkaar.

Ik zou in ieder geval een andere dierenarts opzoeken die wel bereid is nog wat extra dingetjes te onderzoeken en waarbij je in ieder geval de kans gaat krijgen om te zien of anti-epileptica wellicht wat verbetering brengt. Uiteraard hebben die meds hun bijwerkingen, maar echt schadelijk worden ze pas op lange termijngebruik. Maar niks doen en continue je hondje tegen de vlakte zien vallen is ook zo wat hé.
Gebruikersavatar
Door renate1982
#2830739
Dank je, nee hier zit helaas weinig in de buurt :-\
Een andere dierenarts ga ik zeker zoeken. Het zijn geen grote aanvallen, maar normaal is het niet. En nee idd leuk is het zeker niet :(
Die bijwerkingen neem ik maar voor lief ;)
Gebruikersavatar
Door Kallista
#2834220
Tja, als je weten wil of het echt epilepsie is, en of het zin gaat hebben je hond medicatie te geven zou je toch iets meer aan onderzoeken moeten laten doen.

Vergeet niet dat de medicatie vaak nogal wat bijwerkingen heeft, en aardig wat kost ook.
Wij betalen bijv. voor de pexion 400mg een dikke 70 euro voor een pot met`100 tabletten.

Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat een DA niet zonder meer een hond meteen op medicatie wil zetten, eens je ermee begint kun je niet meer zomaar stoppen ermee of afbouwen.

Second opinion bij een andere DA is natuurlijk nooit slecht. Sterkte ermee!
Door charmed
#2834386
Eef+doggies schreef: Ik heb geen ervaring met epilepsie bij honden, maar het schijnt dat supplementering met GABA zou kunnen helpen.
Welicht is dat iets om te proberen?
Sterkte!
Dan zou je niet alleen GABA moeten geven, maar dan ook de andere aanbevolen supplementen om bij epilepsie te ondersteunen, alleen GABA zal geen effect hebben denk ik.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door