Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door chipjolie
#2822146
ik vind het een beetje gek, steeds vaker hoor ik dat honden met ernstige jeuk klachten "allergisch zijn voor  alle grassen"  is dit makkelijker op te lossen dan men denkt? (bijv door voeding)  deze honden worden gedesensibiliseerd (scrabble) of zwaar aan de prednison gezet.
in hoeverre zijn zij echt allergisch voor grassen?
Gebruikersavatar
Door chipjolie
#2822152
ja idd en ik vind het een soort van hype? worden... hoor ineens overal vandaan ja mijn hond is allergisch voor grassen hoor neee niet van de voeding we hebben alle soorten brok al geprobeerd dus daar is het niet van  :-X
Gebruikersavatar
Door anoeska88
#2822174
Roos is allergisch voor gras, ik heb dit niet laten testen bij de DA omdat ik dat niet betrouwbaar vind. Ik merk het aan haar in de zomer heeft ze veel meer last van bultjes en jeuk voornamelijk haar buik, zij en oksels als ze in een tuin heeft gelegen... Rode voetjes bijna t hele jaar rond het komt en het gaat, ene keer loopt ze meer in t gras tijdens wandelen andere keren blijft ze op t pad bijv... Daaraan merk ik echt het verschil. Ik geef haar hier niks tegen, ik hou de voetjes goed schoon en ga gras niet verbieden.


Anoeska
Door Lil
#2822175
Ik ben zelf allergisch voor grassen en weet je wat een slimme specialist tegen mij zei....


als je niet tegen gras kunt, dan moet je vooral geen graan en rijst eten. Dan eet je waar je allergisch voor bent.

Rijst is gras. Graan is gras.

Dus in de hooikoortsperiode probeer ik dat te vermijden en waarempel ik voel me een stuk beter als ik geen graan en rijst eet dan dat ik het wel eet.

Dus veel honden allergisch voor rijst, betekend dat ze ook allergisch worden voor gras? Omgekeerd dus. Weet niet of ik nu te simpel denk, maar het lijkt tamelijk logisch.
Door Lizzy
#2822255
chipjolie schreef: ik vind het een beetje gek, steeds vaker hoor ik dat honden met ernstige jeuk klachten "allergisch zijn voor  alle grassen"  is dit makkelijker op te lossen dan men denkt? (bijv door voeding)  deze honden worden gedesensibiliseerd (scrabble) of zwaar aan de prednison gezet.
in hoeverre zijn zij echt allergisch voor grassen?
Meestal zijn ze allergisch voor de pollen van grassen. En meestal zie je dus bij dit soort allergieen seizoensgebonden problemen. En ja, dat komt zeker voor. Je hebt tegenwoordig natuurlijk die bloedtest. Van Artuvetrin. En als daar uitslagen uit komen van 300 punten of meer voor bepaalde grassoorten, dan denk ik dat je gerust aan mag nemen dat een hond echt allergisch is. Echter, veel dierenartsen gaan al desensibiliseren bij een uitslag waarbij er rond de 150 punten worden gescoord. En dat is nou weer niet netjes. En prednison is gauw gegeven. Het kost geen drol en het helpt lekker snel.
Gebruikersavatar
Door *Dorothea*
#2822539
Lizzy schreef: Meestal zijn ze allergisch voor de pollen van grassen. En meestal zie je dus bij dit soort allergieen seizoensgebonden problemen. En ja, dat komt zeker voor. Je hebt tegenwoordig natuurlijk die bloedtest. Van Artuvetrin. En als daar uitslagen uit komen van 300 punten of meer voor bepaalde grassoorten, dan denk ik dat je gerust aan mag nemen dat een hond echt allergisch is. Echter, veel dierenartsen gaan al desensibiliseren bij een uitslag waarbij er rond de 150 punten worden gescoord. En dat is nou weer niet netjes. En prednison is gauw gegeven. Het kost geen drol en het helpt lekker snel.
Maar 50% van de honden die geen atopie hebben, scoren ook hoge uitslagen in die test. Dus kun je dan aannnemen dat een hond allergisch is?
Door Lizzy
#2822586
*Dorothea* schreef: Maar 50% van de honden die geen atopie hebben, scoren ook hoge uitslagen in die test. Dus kun je dan aannnemen dat een hond allergisch is?
En hoe hoog zijn die scores?

Mij staat ook bij dat niet iedere hond die allergisch is voor iets ook daadwerkelijk symptomen hoeft te hebben. Een beetje dit, zeg maar:

"Als het aantal allergenen van je hond beneden zijn allergenen-grens blijft, heeft hij geen jeuk. Laten we als voorbeeld even aannemen dat je hond allergisch is voor 30 allergenen. Laten we er ook even vanuit gaan dat de jeuk ontstaat bij hem als er 15 van deze allergenen op het zelfde moment aanwezig zijn. Dit nummer (15) is zijn allergenen-grens/drempel. Als hij daar over heen gaat, krijgt hij jeuk. Laten we zeggen dat 14 van deze allergenen altijd in zijn dagelijkse leven aanwezig zijn. Dan heeft je hond geen jeuk want er zijn 15 allergenen nodig om hem over zijn zogenaamde allergie-drempel te laten gaan waardoor hij wel jeuk heeft. In de winter is je hond helemaal in orde. Maar in de lente gaat het kruiskruid bloemen en biedt de 15de allergeen en dus heeft hij jeuk. Wanneer de lente voorbij is en het kruiskruid niet langer bloeit en de 15de allergeen verdwenen is, stopt de jeuk, terwijl hij nog steeds allergisch is. In de zomer hebben we het vlooien seizoen. Een vlo bijt je hond. En zoals zoveel honden met atopische dermatitis, is je hond ook allergisch voor het speeksel van de vlo. En nu is de vlo dus de 15de  allergeen waar je hond aan bloot is gesteld en heeft hij dus weer jeuk".
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door