Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Qwea
#2819323
Sinds Mei dit jaar begon Baloe (die artrose in zijn knietjes heeft) in ene vet moeilijk te lopen, met name met links achter. Hij belaste hem minder, zwaaide hem vaag naar buiten toe en liep gewoon ruk. Ik ben met Baloe naar mijn dierenarts gegaan die hem onderzocht heeft.

Zij concludeerde dat hij idd anders liep, zijn linker achterpoot ontzag maar ook zijn rechter. Ze concludeerde ook dat er spinale pijn was bij druk uitoefening op de wervelkolom, het terugtreden van zijn achterpoten gaat vertraagd, de pijnknijpreflex tussen de tenen is vertaagd en hij zakte in eens soms door zijn pootjes. In de patiëntinformatie van Baloe staat te lezen dat ze een hernia niet uitsluit maar omdat er ook diep in de lies drukpijn bestaat kon het ook een tumor zijn.

Na aankijken van een halve week hebben met wat tramadol erbij (naast zijn Carprofen), hebben we besloten naar een specialist te gaan. De dierenarts raade het MCD in Amsterdam aan. Patiëntinformatie / verwijsbrief mee en gaan. Daar gekomen hebben ze dezelfde onderzoeken gedaan als de dierenarts. Lichamelijk onderzoek, terug treden van de achterpoten, knijpreflex, druk op de wervelkolom, strekken van de heupen/knieën, ect. In hun verslag staat te lezen dat er GEEN neurologische afwijkingen zijn gevonden bij Baloe. Ook al had Baloe toch echt nog steeds dat wat trager terugtreden van de voetjes, en de drukpijnlijke wervelkolom. Ook liep hij nog steeds niet goed. Zij wilden foto's maken. Alleen hebben ze omdat hun vonden dat er niks mis was met de rug, nooit foto's van de rug gemaakt en enkel van de knieën. De conclusie luidde dan ook dat het slechte lopen, zakken door de poten, drukpijn wervelkolom, ect, ect, allemaal toe te schrijven was aan de knietjes. Ze adviseerden de maximale dosering Carprofen (125mg per dag) met 100mg tramadol 3x daags en we moesten het dan maar aanzien. We konden nog een injectie in de knie geven met prednison als het niet beter zou worden maar we moesten het eerst aankijken.

Nadat we Baloe wat rust hebben laten nemen, hem de maximale dosering Carprofen hebben gegeven icm de tramadol ging het wel oke. We hebben ook nog anarthron therapie gedaan. Hij liep nog raar naar buiten te slingeren met zijn poot maar hij belaste hem wel veel meer.

Tot afgelopen Maandag. Toen was hij in ene mank aan zijn linker achterpoot. Amper druk erop zetten, hem heel voorzichtig neerzetten, tenen aantippen en weer optrekken, ect. Heb hem eerst rust gegeven en 3 dagen tramadol. Donderdag naar mijn dierenarts gegaan. Die concludeerde dat zijn heup overbelast was en opperde voorzichtig euthanasie omdat hij al zoveel problemen had. Ik janken natuurlijk. Want mijn beer heeft dan wel veel problemen, maar die waren de laatste tijd (afgezien van de ellende in mei) prima te handelen.
De dierenarts heeft hem op de maximale dosering tramadol (3x daags 150mg) gezet icm de maximale dosering van de Carprofen. We moeten het even tot na het weekend aankijken.

Maandag niet heel veel verbetering. Hij belast hem wel (jeuj) maar soms ook niet. Hij is er erg voorzichtig mee en mankt soms nog wel. En soms ook niet. Maar het was in mijn ogen nog steeds niet goed. De dierenarts kon niet veel meer doen, afgezien van pijnstilling en volgens haar hadden foto's geen nut want (ik dacht dat wellicht zijn kruisbanden weer gescheurd waren) het behandelplan zou niet veranderen. Een bijna 14 jarige hond opereer je volgens haar niet meer.

Stronteigenwijs als ik ben, wilde ik naar de specialist. Zij adviseerde weer het MCD. Ik wilde naar Lorenzo Pillin in Rotterdam. Zij adviseerde het MCD, want daar was hij al geweest, en dat waren volgens haar erg goede specialisten.

Mijn gevoel vond dat we toch naar Rotterdam moesten... dus eigenwijs als ik ben, heb ik bij Lorenzo Pillin een afspraak gemaakt. Maandag gebeld, en ik kon de volgende dag (gisteren) om 16u terecht. Kei snel!

Lorenzo deed alle onderzoeken wéér opnieuw. Drukken op de wervelkolom, heupen strekken, ect. Baloe vond het allemaal niet tof.. Uiteindelijk bekeek hij de foto's en vroeg zich af waarom er nooit foto's van zijn rug zijn gemaakt bij het MCD in Amsterdam (Dat vraag ik me dus ook af, want ik bracht een hond met duidelijke neurologische verschijnselen binnen bij hun, met een verwijsbrief van de eigen dierenarts waar in staat dat een hernia niet is uit te sluiten. Of een tumor). Dus, hij ging foto's maken van de rug van Baloe.

Afbeelding
(Dit is er 1 van)

Conclusie : Zijn knietjes zijn niet goed, en dat wisten we al.. maar meneer heeft dus ook een hernia.  :scratch:  :L:

Lorenzo heeft de hernia ingespoten met Moderin. En nu moeten we afwachten of dat wat doet. Ik moet hem morgen bellen hoe het gaat. Baloe mag even geen carprofen meer vanwege de Moderin, maar wel tramadol. 100mg 3x daags. En hij moet rust houden.

Afgezien van het feit dat ik echt best pissig ben op het Medisch centrum voor dieren in Amsterdam omdat ze hebben verzaakt foto's te maken van Baloe's onderrug, waarop we in Mei dan zeer waarschijnlijk al de hernia hadden kunnen zien en hadden kunnen behandelen, en dus dit verhaal hier kwijt wilde... Ben ik ook benieuwd naar ervaringen.

Ervaringen van mensen met hun hond die een hernia heeft. Ervaringen met Moderin, andere ideeën / behandelingen, ect. Lorenzo Pillin gaf nog aan dat als dit niet werkt we Baloe nog met IRAP kunnen behandelen om te kijken wat dat doet ( http://www.daphorst.nl/irapnieuwebehand ... paard.html is dus ook voor honden :  http://www.walk4dogs.nl/index.php/honde ... ngsstelsel ). IRAP maakt lichaamseigen eiwitten aan die een zwelling / ontsteking remmen.

Hebben mensen ervaring met IRAP hier? Mocht dat allemaal niet werken, kon Baloe ook nog een hernia operatie ondergaan.

Maar laten we gewoon hopen dat de Moderin  zijn werk doet, het aanslaat en dat dat de problemen zijn van zijn manken sinds maandag en zijn raar lopen sinds Mei... en niet de knietjes.
Door Fido
#2819743
Qwea schreef:
Ervaringen van mensen met hun hond die een hernia heeft. Ervaringen met Moderin, andere ideeën / behandelingen, ect. Lorenzo Pillin gaf nog aan dat als dit niet werkt we Baloe nog met IRAP kunnen behandelen om te kijken wat dat doet ( http://www.daphorst.nl/irapnieuwebehand ... paard.html is dus ook voor honden :  http://www.walk4dogs.nl/index.php/honde ... ngsstelsel ). IRAP maakt lichaamseigen eiwitten aan die een zwelling / ontsteking remmen.

Hebben mensen ervaring met IRAP hier? Mocht dat allemaal niet werken, kon Baloe ook nog een hernia operatie ondergaan.

Maar laten we gewoon hopen dat de Moderin  zijn werk doet, het aanslaat en dat dat de problemen zijn van zijn manken sinds maandag en zijn raar lopen sinds Mei... en niet de knietjes.
Ja veel ervaring. Wordt namelijk bij de paarden al veel langer mee gewerkt dan bij gezelschapsdieren (meer dan 10 jaar ervaring). Kan je morgen gelijk even vragen tijdens de osteopathie behandeling in Heiloo  ;)
Gebruikersavatar
Door Qwea
#2819815
Fido schreef: Ja veel ervaring. Wordt namelijk bij de paarden al veel langer mee gewerkt dan bij gezelschapsdieren (meer dan 10 jaar ervaring). Kan je morgen gelijk even vragen tijdens de osteopathie behandeling in Heiloo  ;)
Ga ik vragen, maar wat zijn JOUW ervaringen? Positief?
Door Fido
#2819987
Qwea schreef: Ga ik vragen, maar wat zijn JOUW ervaringen? Positief?
Ja.
Gebruikersavatar
Door Qwea
#2820923
Nou, gisteren is Baloe bij Erwin van Gijtenbeek in Heiloo geweest voor een osteopatische behandeling. Ik ben benieuwd of het voor Baloe wat kan doen. Het is even afwachten alvorens we dat gaan zien.

Gisteren ook de specialist aan de telefoon gehad die me terug belde. Baloe mag Woensdag nog een keer naar Rotterdam voor een injectie in zijn rug. Hij krijgt dan ook gelijk een injectie in beide knietjes om te kijken of dat daar nog helpt.

Wat ik me even afvraag; Baloe is afgelopen Dinsdag onder een roesje geweest (Seda start en Seda stop is gebruikt) voor de injectie in zijn rug. Nu lees ik online dat het onder volledige narcose en steriel moet gebeuren (of ik lees fout). Kan het zo 1,2,3 ook niet terug vinden. Weet iemand van jullie hier iets over? Baloe is namelijk niet onder volledige narcose geweest (of seda start / stop moet een volledige narcose zijn? Maar bij een volledige narcose stel ik me wat andere dingen voor). En bij steriel stel ik me een OK voor...

Maandag komt de fysio voor Baloe. Ik wil dat ze hem iig gaat masseren om hem te laten ontspannen. En wellicht is er qua pijnsedatie ook wat te doen. Als iemand ervaring heeft met een hernia en fysio hoor ik die erg graag.

Daarnaast gaat Baloe Woensdag de Lyrica proberen, kijken of dat wat doet voor hem. Ik zal straks even een ander topic openen waarin ik wat pijnstiller vragen heb :)
Gebruikersavatar
Door Qwea
#2825604
Schop.

Afgelopen Woensdag terug naar Lorenzo Pillin. Baloe liep nog steeds ruk. Hij heeft 2 injecties in beide knieën gehad en nog 1 in zijn rug.

Ik moest gisteren bellen hoe het ging... ik zie verbetering :o Hij lijkt echt minder te hinken / amper nog. Hij lijkt hem ook meer te belasten :D Hij staat ook op 3x daags 1 capsule van 35mg Lyrica en ik heb wel het idee dat hij daar wat suffig van word. Iemand die ervaring heeft met Lyrica en dit herkent?

Maandag weer bellen hoe het gaat en als het gewoon een stijgende lijn is, dan mag hij volgende maand weer een injectie in zijn knieën! Dit kon dan als we zouden willen ook met IRAP. Doet hetzelfde als Moderin maar is niet belastend voor de nieren. Dus ik geloof dat we dan voor IRAP gaan. Rug moesten we nu 2 maanden met rust laten geloof ik.
Door Marinda
#2826694
Ik heb er geen ervaring mee, maar een vriendin van me is bij constatering van de hernia een laserbehandeling gestart met haar hond met zeer positieve resultaten!
Succes met Baloe!
Door Lizzy
#2826756
Qwea schreef: Schop.

Afgelopen Woensdag terug naar Lorenzo Pillin. Baloe liep nog steeds ruk. Hij heeft 2 injecties in beide knieën gehad en nog 1 in zijn rug.

Ik moest gisteren bellen hoe het ging... ik zie verbetering :o Hij lijkt echt minder te hinken / amper nog. Hij lijkt hem ook meer te belasten :D Hij staat ook op 3x daags 1 capsule van 35mg Lyrica en ik heb wel het idee dat hij daar wat suffig van word. Iemand die ervaring heeft met Lyrica en dit herkent?

Maandag weer bellen hoe het gaat en als het gewoon een stijgende lijn is, dan mag hij volgende maand weer een injectie in zijn knieën! Dit kon dan als we zouden willen ook met IRAP. Doet hetzelfde als Moderin maar is niet belastend voor de nieren. Dus ik geloof dat we dan voor IRAP gaan. Rug moesten we nu 2 maanden met rust laten geloof ik.
Ik heb geen ervaring met Lyrica. Wat voor injecties heeft hij in zijn rug en knieen gehad?

Maar hee, fijn dus dat je verbetering ziet!!!
Gebruikersavatar
Door Qwea
#2827084
Marinda schreef: Ik heb er geen ervaring mee, maar een vriendin van me is bij constatering van de hernia een laserbehandeling gestart met haar hond met zeer positieve resultaten!
Succes met Baloe!
Weet jij ook waar ze die behandeling is gestart?
Gebruikersavatar
Door Qwea
#2827086
Lizzy schreef: Ik heb geen ervaring met Lyrica. Wat voor injecties heeft hij in zijn rug en knieen gehad?

Maar hee, fijn dus dat je verbetering ziet!!!
Moderin (prednison) injecties.

Hij komt vlotter in de benen, gaat makkelijker liggen en hinkt vrijwel niet meer :D
Door Marinda
#2827135
Qwea schreef: Weet jij ook waar ze die behandeling is gestart?
Ja, ik ben een aantal keer meegegaan. In Roosendaal doen ze dit (pas sinds dit jaar) en de ervaringen die ik hoor daar zijn ontzettend positief.
Gebruikersavatar
Door Qwea
#2828206
Marinda schreef: Ja, ik ben een aantal keer meegegaan. In Roosendaal doen ze dit (pas sinds dit jaar) en de ervaringen die ik hoor daar zijn ontzettend positief.
Heb je een naam van de kliniek en van de behandeling misschien?
Gebruikersavatar
Door Neally
#2828741
Bij mensen (ervaringsdeskundige) is Lyrica een pijnstiller die ervoor zorgt dat je 'afwezig' bent.
Na langere tijd ging ik minder zien, en ben toen overgestapt op een ander soort medicatie.
Zicht is weer beter geworden.
Vermoedt dat Lyrica bij dieren ook deze nare bijwerkingen heeft/ kan hebben.
Gebruikersavatar
Door Qwea
#2831291
Neally schreef: Bij mensen (ervaringsdeskundige) is Lyrica een pijnstiller die ervoor zorgt dat je 'afwezig' bent.
Na langere tijd ging ik minder zien, en ben toen overgestapt op een ander soort medicatie.
Zicht is weer beter geworden.
Vermoedt dat Lyrica bij dieren ook deze nare bijwerkingen heeft/ kan hebben.
Hmm, even in de gaten houden. Op wat ben je overgestapt? Heb jij enig idee of gabapentine ook die bijwerking heeft? En hoe kan ik die bijwerking constateren bij Baloe? Balletjes en vlees vangt hij nog prima :')
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door