Regelmatig braken; wil niet alle diersoorten meer

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Regelmatig braken; wil niet alle diersoorten meer

Berichtdoor Barfplaats

petrap
4-sterren
Berichten: 341
Lid geworden op: Wo 11 Aug 2004, 12:11
Contact:

Regelmatig braken; wil niet alle diersoorten meer

Berichtdoor petrap » Ma 25 Nov 2013, 20:41

Alegra is nu 11 en er zijn paar dingen die mij tot ongerustheid stemmen. Zo braakt ze af en toe 's nachts of 's ochtends vroeg. Soms is het een paar keer per week en dan weer een paar weken niet.  Ze krijgt sinds een aantal maanden Eunarace tegen urineverlies. Eerst dacht ik dat het braken misschien te maken heeft met de Eunarace. Soms vergeet ik het door het voer te doen en krijgt ze het 's avonds laat met wat vla o.i.d. Maar vannacht gaf ze weer aan dat ze naar buiten wilde en hoorde ik haar weer braken. En deze keer had ze de Eunarace gewoon door haar avondeten gekregen. Ook valt me op dat ze de laatste maanden steeds minder lust. Allerlei diersoorten die ze vroeger gewoon at wil ze nu niet. Het enige dat ze nu nog graag eet is kipkarkas en parelhoenkarkas en rund. De rest moet ik met het nodige kunst- en vliegwerk aanmaken; b.v. door er wat schelvislever of tonijn door te doen. Een jaar geleden heb ik een bloedonderzoek laten doen. Nierwaardes waren toen iets te hoog maar een paar maanden later weer binnen de marges. Verder is ze gewoon normaal; niet afgevallen. Toch wil ik nu maar weer eens naar de d.a. Wat zouden jullie laten onderzoeken? Echo van de maag; bloedonderzoek? Overstappen op KVV ipv barf? Zou er verband kunnen zijn met de Eunarace? Is daar nog een alternatief voor?
Lizzy
Moderator
Berichten: 64051
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Regelmatig braken; wil niet alle diersoorten meer

Berichtdoor Lizzy » Di 26 Nov 2013, 15:01

Een lekker spulletje is Enurace natuurlijk niet. Het kan invloed hebben op de darmwand, staat in de bijsluiter. Ik zou zeker overschakelen naar Propalin.

En tja, in alle eerlijkheid....? Ik zou zelf niet meer zo heel veel moeite doen om -tig diersoorten naar binnen te willen blijven werken. Nou is 3 een beetje weinig maar ook dat zou ik voor lief nemen en wat bij gaan klooien met chiazaad, chlorella, blikje vis (geen tonijn - dat bevat teveel kwik), vitamine/mineralen preparaat.

En dan kijken hoe dat gaat.

En anders zelf gaan malen, is dat nog een optie?

Wat braakt ze?

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten