Naar aanleiding van een topic op voer natuurlijk op FB rijst bij mij de volgende vraag.
Er werd een artikel van Lizy over salmonella aangehaald waaruit bleek uit onderzoek dat salmonella bij honden kan voorkomen.
Mijn volgende gedachtengang hier over waarbij ik ook dingen deels van internet af heb geplukt.
Salmonella is een pathogene bacterie. Pathogene bacterien gedijen het beste bij een tempratuur tussen 35 en 40 graden
Salmonella ontstaat door directe of kruisbesmetting.
In Twente is in 2006 de laatste epidemie geweest. Dus ook dat maatstaaft hoe weinig het eigenlijk voorkomt. Bron van besmetting was overigens boerenkaas.
Salmonella groeit bij een preciese tempratuur tussen 2 tot 54 graden.
De zuurgraad van de maag moet dan een ph hebben van 3,8 tot 9,5. bij een hond is de ph-waarde 1.
Mijn eigen conclussie is dus dat het bij een hond niet kan voorkomen.
Immers wordt het meeste of zelfs al het vlees wat wij rouw voeren bevroren aangeleverd/ingevroren. Hierdoor zullen de bacteriën al gedood worden.
Gezien de ph-waarde van de maag, wat is gebleken uit onderzoek, is deze te laag om de salmonella-bacterie een lang leven te bieden laat staan te vermenigvuldigen.
Hoe denken jullie hier over?
Want het is in tegenstrijd tot het artikel over salmonella wat in de bieb staat.