Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door jack
#252003
Misschien weten jullie nog dat onze duitse staande Steffi een schildklier probleem had.
Ze werd aan beide kanten kaal aan de flanken, we hebben zelfs nog een foto gestuurt naar Paul Barten......we waren het er met zn allen eens dat het de schildklier was.
Naar de dierenarts vorig jaar geweest met haar, bloedonderzoek gehad haar t 4 waarde was:2.
Conclusie:schildklierafwijking! ze heeft hiervoor medicijnen gehad en na verloop van tijd kwam er weer haar op haar flanken.
Maar haar gedrag veranderde enorm, ze werd sloom, hierdoor mindering van medicijnen...alles leek goed te gaan, maar afgelopen herfst begon het weer van voren af aan.
Steffi is weer aan de medicijnen sinds november, maar reageert er niet op! ze blijft kaal.
Op aanraden van onze dierenarts (die het ook niet meer weet) naar een specialist geweest.
Hij weet het ook niet. Steffi moet van de medicijnen af en over 2 maanden een bloes en huid onderzoek ondergaan.
Wel zei de specialist dat Steffi zeer waarschijnlijk op een hyperallergeen brok gezet moet worden.
Nou denk het niet zei Jack! er komt geen brok in.
Wat nu? wij weten het niet, anderhalf jaar verder.......
Jack en Hetty
Door Lizzy
#252019
Jeetje, wat een toestanden joh! Maar ik ben dus heel erg benieuwd met welk behandelplan/idee deze specialist dan brokken zou willen geven? Welk doel heeft hij voor ogen? Waarom zou ze hypoallergene brokken moeten eten? Wat is zijn idee/plan hierachter?

Overigens zou ik zelf naar een homeopathisch dierenarts gaan met Steffi. Symetische kaalheid he? Ik geloof dat er wel een stuk of drie homeopathische middelen bij dit beeld passen.
Door jack
#252060
De specialist heeft geen behandelplan....hij weet het gewoon niet, Jack en hij dachten samen hardop wat het e.v.t zou kunnen zijn!
We zijn wel even 55 euro kwijt.......(met samen denken dus)
Wij barfen met Stef en al onze andere honden, en Jack dacht dus zelf dat hij misschien niet tegen kip kon, of i.d. vandaar dat Jack zei: kan het daaraan liggen? o, je deze brave man.......U geeft toch niet alleen vlees?
We gaan niet meer in discussie met dierenartsen hierover.

Ja we weten het van eend en rijst.......hebben vanmiddag ook gelijk Angelique aan de foon gehad.....
Maar dit is wel erg prijzig(ach voor Stef doen we alles hoor) maar ja of het echt aan het voer ligt?
We weten het gewoon niet, en dat is het allerergste!
we wachten maar het bloedonderzoek af, en huidonderzoek, over 2 maanden.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#252085
Ik zou eerst eeen poosje wat dingen in het dieet elimineren voordat ik uberhaupt terugging naar die specialist. Alleen al het feit dat hij het niet weet maar je wel een zak geheime brokken wil aansmeren geeft mij een vreemd gevoel. Bloed e.d. was toch ook al eerder onderzocht op rariteiten naast alleen de T-waarden?
Door jack
#252093
Nee het bloed was niet op andere rariteiten onderzocht omdat het beeld van de huidaandoening duidde op een schilklierafwijking en de t4-waarde daar ook op wees
Door Timmy
#252302
jack schreef: Nee het bloed was niet op andere rariteiten onderzocht omdat het beeld van de huidaandoening duidde op een schilklierafwijking en de t4-waarde daar ook op wees
Als het goed is, hebben ze ook de TSH gemeten. Wat was daar de uitslag van?

Gr.
Linda
Door Timmy
#253279
Bij hypothyreoidie hoeft niet altijd de TSH verhoogt te zijn, maar meestal is dat wel zo, vooral met een T4 van 2. Echter er zijn tal van oorzaken voor een lage T4, dus het is moeilijk om dan te bekijken wat er aan de hand is. Dit zal toch door onderzoeken moeten.
Is er gekeken naar Cushing?

Gr.
Linda
Door Lizzy
#279440
Lupa schreef: ik denk dat jack het helemaal niet meer ziet zitten en daarom roepdie dat de brokken tijd is aangebroken omdat er geen ractie op kwam werd het Bonzo ;D
Maar in het bericht daarvoor staat dat Stef over 2 maanden een uitgebreid bloedonderzoek krijgt.. Dan komt dat van die brokken toch een beetje rauw op 'm dak vallen! Ik wil graag begrijpen wat er aan de hand is....
Door jack
#279489
Ik zou ook graag begrijpen wat er aan de hand is met Steffi. Niemand die ook maar enig idee heeft wat er aan kan mankeren. Het enige wat ik zeker weet is dat elke keer dat ik Steffi zie mijn hart omdraait. Kale flanken, kale achterrug. kale plekken op de schouder, kale neus, kale ogen, kale plekken op de oren. Het wordt erger en erger.
Wij weten ook niet meer wat we moeten.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door