[quote="jip"]
In iedergeval, bedankt voor de reacties. Of jullie er nu aan gewend zijn of niet, ik vind het vies en ik vind het onhygiënisch, moet daarna weer zoveel schoonmaken en opruimen en daar heb ik niet altijd zin in en tijd voor.
Of ik de vleugels iedere dag geef?
Dan weer wel en danweer niet, net hoe het uitkomt.
Waarom?
Jip vind het lekker en dan weet ik zeker dat hij echt bot binnen krijgt. Van de versvoeders weet ik niet of ze er echt bot in doen. Misschien wel calciumpoeder.
Wie heeft de oplossing voor het verpakkingsprobleem?
Groet
DJ[/quote]
Hi Jip,
Maar goed dat je vorige week niet in mijn keuken aanwezig was!
Ik had 'n extra kalkoen van 10 Kilo (voor Thanksgiving)en die werd natuurlijk netjes bewerkt om als hondenvoer in de vriezer te gaan!
Zelf uitbenen is 'n uitdaginng!!!
Kan je alleen vertellen dat met behulp van 'n knipschaar (waar normaal takken van de bomen worden geknipt)
om de grote botten en gewrichten te knippen,kleinere tuinschaar voor het fijne werk,scherp mes om de hompen vlees eruit te halen,'n extra beetje kale kibbenbotten erbij,en dan me vleesmolen op volle toeren te laten draaien...
Vraag me niet hoe de keuken er na 'n uurtje of 1 1/2 uitziet....laat staan hoe IKzelf er met spetters en al
uit zie....maaaar er is weer voldoende voorraad van grotere karkas gedeeltes,en de rest met bot en al gemalen kalkoen in de vriezer opgeslagen!
Wanneer je de kippenvleugels niet met je handen wil aanraken,kan je je hand IN 'n plastic zak doen,de hoeveelheid vleugels die je voor 1 maaltijd nodig hebt met je hand gewoon uit de verpakking waar ze inztitten oppakken,en dan de zak binnestebuiten omdraaien toch?
Wanneer je voor meerder maaltijden gelijk koopt,dan gewoon de rest,per maaltijd op dezelfde manier verpakken en invriezen.
(Zo raap ik ook de hondpoep op trouwens.)
En wanneer je het aan je hond geeft,hoef je het alleen maar leeg te schudden.
(De vleugels dan...niet de poep
)