Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Irma1
#277552
Hallo,

Ik weet sinds vorige week, na een bloedtest te hebben laten doen, dat Mica een allergie heeft voor 3 soorten mijten. Waaronder de huisstofmijt. Het bloed hebben ze opgestuurd naar Duitsland.

Mijn vraag is eigenlijk wat kun je eraan doen, wat moet je laten en wat is de prognose van deze afwijking? ]

Het is mij nu wel heel duidelijk, na 3,5 jaar te hebben getobd waarom hij toch een zeer moeilijke reu is. :'(


Groet,

Irma
Door Laura2004
#277558
Het bulletje van mijn schoonmoeder was ook alergisch voor huisstofmijt en voor eiwitten die vlees bevat (heel raar), maar sinds ze barft is het helemaal over het beestje heeft nergens last van.
Maar ik weet niet of het bij jouw hond hetzelfde effect zal hebben. Er zijn hier veel mensen met dalmaten en misschien dat zij iets zinnigers te zeggen hebben dan dit.
Door Irma1
#277559
Hoi,

Ik heb al veel gelezen, ook hier over huisstofmijten en wat je eraan kan doen. Wat ik zo heb gelezen is het volgens mij uitproberen, bij de ene hond helpt het wel en bij de andere weer niet. Klopt dit of heb ik het mis?

Noemen ze deze allergie ook wel een autoimuunziekte?

Groet,

Irma
Door Laura2004
#277561
Geef je nu brokken, want als dat het geval is dan zou ik over gaan op versvlees of ik zou gaan barfen. Ik denk dat dat al veel zal helpen. Zelf heb ik er niet veel ervaring mee, maar ik denk dat er vandaag vast meer mensen zijn die zullen reageren en die hier misschien meer van weten.
Door Irma1
#277562
Hallo Laura,

Ik heb (denk ik ) een jaar carnibest aan Mica gegeven, verleden jaar rond april heeft hij weer erge uitslag geven, daarvoor was het een tijdje even helemaal weg. Heb sinds 2 maanden brokken geven van Royal Canin, dit was via de dierenarts omdat hij dacht aan een voedselallergie. Vond dat het met de brokken steeds slechter ging. Dus hier gewoon weer op de carnibest. Ook geef ik hem kwark, vifit vind hij trouwens ook heel lekker.


groet,

Irma
Gebruikersavatar
Door Hitam
#277602
Versvlees kan het voor een groot deel oplossen, niet altijd helemaal, vaak wel overigens. Anders helpt homeopathie nog wel eens, als het juiste middel gevonden wordt tenminste.

Allergie wordt wel veroorzaakt door een overactief immuunsysteem maar is geen autoimmuunziekte. Dan breekt het lichaam echt de eigen cellen af.
Er bestaan wel autoimmuun huidziekten maar dan vallen er echt gaten in de hond.
Door Laura2004
#277657
Irma1 schreef:
Ik heb (denk ik ) een jaar carnibest aan Mica gegeven, verleden jaar rond april heeft hij weer erge uitslag geven, daarvoor was het een tijdje even helemaal weg. Heb sinds 2 maanden brokken geven van Royal Canin, dit was via de dierenarts omdat hij dacht aan een voedselallergie. Vond dat het met de brokken steeds slechter ging. Dus hier gewoon weer op de carnibest. Ook geef ik hem kwark, vifit vind hij trouwens ook heel lekker.
Geen voedseladvies aannemen van je dierenarts die wordt waarschijnlijk gesponsoord door royal canin! ;)
Door Irma1
#277710
De dierenarts wil nu starten met speciale prikken(?) Maar wat dat is weet ik niet. Vraag me af of het daarmee over gaat. Ik heb Atjo Westerhuis gebeld in Dodewaard, die kon ik toen niet te spreken krijgen.

Misschien dat hij een oplossing weet. Weet eigenlijk niet meer wat het beste is.

Ook plast mica enorm veel, gisteren kon hij het weer niet ophouden en plaste in huis. Dit laat ik ook maar weer uitzoeken, de dierenarts die ik toen had dacht dat het stress was, sorry, maar ik geloof daar niet in, zeker nu niet meer.


Irma
Laatst gewijzigd door Irma1 op wo 09 mar 2005, 13:07, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Eidos
#277810
Kan me voorstellen dat je dat niet meer gelooft nu ;). Als ik jou was zou ik een afspraak maken bij Atjo of anders bij Tannetje Koning ( Hitam ). Beiden zijn gespecialiseerd in homeopathie en Hitam is ook nog eens holistisch DA wat wil zeggen dat ze ook kijkt naar de leefomstandigheden en dergelijke van de hond zodat ze aan de hand van alles een goed advies kan geven. Persoonlijk denk ik dat jou Mica daar veel meer aan heeft dan wat prikken van een reguliere DA.
Door Irma1
#277813
Hallo Eidos,

Ik heb een dierenarts gebeld in Zeist en die vertelde dat de prikken een kostbare aangelegenheid is en dat 10 % van de honden er maar goed op reageerd. Deze dierenarts is trouwens ook een homeopatische.

Ga dan toch maar een afspraak maken bij Atjo Westerhuis. Hoop dat deze man mij wel verder kan helpen.

Groet,

Irma
Door Rosita
#277910
Heel toevallig is mijn DH Ammy ook allergisch voor 3 soorten mijt waaronder ook huisstofmijt. Ammy kreeg vorig jaar zomer last van heftige jeuk. We hebben toen het hele traject doorlopen (afkrabsels, eliminatiedieet, bloedtest). Uit de bloedtest bleek dat Ammy dus allergisch was voor mijt. Echt contact met huisstofmijt is onmogelijk wanneer je hond in huis leeft en prednison ben ik zelf dus geen voorstander van. Ik ben hem sinds 4 mnd aan het injecteren met de 3 stoffen waar hij allergisch voor is (desensibiliseren noemen ze dat). Na 8 mnd moeten we resultaat zien. Ammy wordt behandeld door Linda van het DZA. Zij is een voorstander van vers vlees en is op Barfplaats bekend onder de naam Kniertje. Zij heeft al 3x eerder dit gedaan bij honden en ook 3x met succes. Voor Ammy (40 kg) kost een behandeling 130 euro en duurt 10 mnd (gem. 1 injectie per 4 weken). Als het aanslaat dan zal hij de eerste 3-5 jaar dit jaarlijks nodig hebben (helaas heeft hij ook een verlammingsziekte waardoor we hem waarschijnlijk niet zo lang meer mogen meemaken :'(). Ik weet dat sommige DA niet zo geloven in desensibiliseren, maar dat ligt volgens mij aan de soort allergie. Ik zelf heb gelezen dat bij ongeveer 60-70% van de honden met een mijt allergie de behandeling aanslaat (hebben dus minder jeuk). Van dit percentage zullen sommige honden helemaal geen jeuk meer hebben en voor andere zal het een stuk dragelijker worden. Ik ben dus nu 4 mnd bezig en omdat het nu winter is zal ik in juni/juli pas merken of de behandeling geholpen heeft. Honden met een mijt allergie hebben in de winter namelijk veel minder of geen last vanwege de warme droge lucht in huis (vinden die mijten vreselijk). In de bijsluiter van het serum staat overigens dat waneer de behandeling niet aanslaat er sprake kan zijn van een secundaire allergie. Door vers vlees te geven vermijd je zo wie zo een hoop ellende. Een huisstofmijt allergie zie ik trouwens niet als een afwijking, ik denk dat het gewoon een gevolg is van het in huis wonen. Net zoals een voedselallergie meestal het gevolg is van het eten van brokken. Allebei erg onnatuurlijk ;).

Groetjes Rosita
Laatst gewijzigd door Rosita op wo 09 mar 2005, 17:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Irma1
#278006
Ik heb even de uitslag opgehaald bij de dierenarts.

Mica is allergisch voor: storage mite (lepido sp, tyrophagus) en huisstofmijt (d. harinae).

Ik zie geen verschil bij hem of het winter of zomer is. De uitslag op zijn buik is hetzelfde als toen het zomer was.


Groet,

Irma
Door Rosita
#278054
Irma1 schreef: Ik heb even de uitslag opgehaald bij de dierenarts.

Mica is allergisch voor: storage mite (lepido sp, tyrophagus) en huisstofmijt (d. harinae).

Ik zie geen verschil bij hem of het winter of zomer is. De uitslag op zijn buik is hetzelfde als toen het zomer was.


Groet,

Irma
Dat hoeft natuurlijk ook niet, maar vaak is het in de winter toch minder vochtig in huis. Nu hebben wij hier een heteluchtverwarming dus dat scheelt misschien wel met CV. De lucht circuleert continu van boven naar beneden. Eerst komt er verse lucht van buiten, dit gaat dan door een filter (er is zelfs een apart filter te verkrijgen voor mensen die allergisch zijn), wordt verwarmt tot 60 graden en wordt uitgeblazen. Daarna wordt het weer opgezogen en gaat het (samen met verse lucht van buiten)weer door het filter enz. Binnen is de lucht dus erg droog, iets wat ik altijd aan mijn eigen huid merk. De huisstofmijt kan niet tegen droge lucht en licht en houd zich dus op de donkere vochtigere plekken schuil. Dit zijn dan meestal de kleedjes, gordijnen, bankstel, tapijt enz. Daar hebben ze ook een goede voedingsbodem :P. Stof is veel makkelijker voor hun om in te kruipen en voor de mensen moeilijker om schoon te houden. Door het nemen van plavuizen (of zeil of parket), lamellen ( of rolgordijnen), een lederen bankstel en wat ik zelf een hele uitkomst vind een Biabed (wat ik iedere dag heel makkelijk af kan nemen), vermijd je ook een hoop huisstofmijt. Ik heb boven de krappalen van de katten en hun bedjes en kleedjes, dus helemaal vermijden kan ik het niet.

Groetjes Rosita
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door