Aangezien ik hier katten heb en kleine porties nodig heb, kan ik om het portioneren niet heen.
Ik ben wel afgestapt van het dagporties maken.
Ik vries zowiezo vleesbot, spier en orgaan apart in, dus niet reeds gecombineerd. Zo kan ik combineren wat ik wil.
Vleesbot gaat nu in grotere delen dan een dagportie. Konijnkarkas gaat door over de rug en dan in elkaar gelegd ingrevroren. Parelhoen gaat in twee en nekken vries ik gewoon los in. Ze gaan los op een plaat in de vriezer tot ze hard zijn en dan bij elkaar in een zipzak. Zo gaat het ook met gemalen zaken (hoopjes invriezen en dan samen in een zipzak). Ik heb een reservevrieskast die ontzettend snel vriest (zo'n oud geval toen energiezuinig nog niet bestond) en das wel handig om heel snel weer in de vriezen.
Spiervlees en orgaan wordt ook in hoopjes ingevroren. Orgaan weeg ik perfect af op 100gr, spiervlees zorg ik gewoon dat er minimaal een dagportie in zit (zodat ik zeker nooit tekort kom). Ik begin dan met een portie spier, een portie vleesbot en een portie orgaan. Het spier en vleesbot dat er teveel is gaat door naar de volgende dag samen met een nieuwe portie (indien nodig). Op een keer heb ik dan zoveel spier over dat het voldoende is voor een dagportie en hoef ik geen nieuw uit te halen. Vleesbot is geregeld voor meer dan 1 dag verpakt. Orgaan gaat dagelijks op omdat ik hart, lever en nier apart geef en ik anders nooit meer kan uitrekenen dat iedereen de goede verhoudingen krijgt.