Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door Bobito
#2763344
Ik ben in principe nieuw aangemeld op het forum, lees al wel een tijdje mee. Zal me eerst even voorstellen.
Mijn naam is Jolanda ''30 jaar'' woon samen met mijn vriend , ons hondje chihuahua kruising genaamd Toots. en 2 huiskaters Boris van bijna 11 en Binky van net 2 en half.
Wij hebben geen kinderen.


1 van onze katten blijkt IBD te hebben.
Nu wisten we al een tijdje dat hij maag darm probleempjes had en hij is 2 keer op een ander dieet geweest voorgeschreven door de dierenarts.
Maar ondaks de dieeten kreeg hij toch weer last van misselijkheid en braken ''geen diaree''
Hij is afgelopen maandag 24 uur opgenomen geweest ''niet omdat hij heel erg ziek was'' Maar vooral om andere dingen uit te sluiten en meer onderzoeken te doen.

Nou zou hij op Royal Canin gastro intestinal staan kwa voer en de da wil hem op prednison zetten ''hij heeft afgelopen dinsdag een prednison prik gehad'' Maar wij vinden dit best heftig hij is pas 2 en half.

We hebben met onze da besproken dat we eerst eens willen kijken wat rauw voer zou doen. En dat wij erover denken om op consult te gaan bij een homeopaat ''Den Hoek'' Hier staan ze niet direkt negatief tegenover'' Het rauwe voer daarvan zeggen ze is hun niks bekend wat het doet etc. En over Den Hoek zeggen ze baat het niet dan schaad het niet.

Wij lezen hier wel al een tijdje vandaar dat het ook bij mij op is gekomen het te gaan proberen en de kat heeft een tijdje op Carnibest gestaan maar daar zat ook rijst in helaas konden we voor katten maar 1 soort kopen ''dit viel ons een beetje tegen''
Nu zijn we afgelopen week gelijk begonnen met naast het dieet stukjes rauwe kipfilet en runder poulet en zelfs kippenlever te geven en het gaat er heel goed in '' ook zijn we begonnen met mifloran'' Nu hebben we een bestelling gedaan op Natuurlijk rauwvoer.nl Degomeat voor zowel ons hondje als onze beiden katten ''onze andere kat zal lastig worden die lust het niet''

Ik heb een aantal complete dingen besteld Cats nature maar ook een aantal dingen om zelf samen te stellen en dan willen we 40/50 procent botvlees en 40/50 procent spiervlees en 20 procent orgaanvlees aan gaan houden.

Ons hondje willen we dan af en toe tussen door een stuk wortel of een stukje banaan etc geven.

Het is voor ons vooral vanwegen de aandoening best nog wel even experimenteren en graag zouden we dan ook in contat komen met mensen waarvan de kat ook IBD of ziekte van Crohn heeft en de weg heeft gekozen van rauwvoer en evt homeopatische geneesmiddelen.
Laatst gewijzigd door Bobito op ma 16 sep 2013, 12:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Nadine
#2763358
Hoi Jolanda,

Welkom hier!
Ik denk dat het zeker de moeite waard is om eerst te kijken wat volledig rauw voer doet.
Het is vele malen beter dan blik- en brokvoeding, dus voor katten met spijsverterings- en/of darmproblemen lijkt het me sowieso goed om over te stappen.

Ik heb 2 katten die 11 jaar lang chronische diarree hebben gehad, waarvan het bij Gijs steeds erger werd.
Bloed- en poeponderzoek en later prednison hebben niet geholpen en Gijs was uitbehandeld...
Ze zijn nu sinds een paar maanden over op volledig rauw en de diarree heb ik niet meer teruggezien.

Graanvrij blik- en brokvoer hielp ook niet, nu geef ik dus alleen rauw, ook zonder rijst en granen.
Carnibest heeft ook een diabetes versie voor katten, die geef ik ook, daar zit geen rijst in. Heb namelijk ook een suikerkatje die trouwens ook erg is opgeknapt door het rauwe voer.

Mijn situatie is natuurlijk weer anders dan die van jouw, maar over het algemeen heeft rauwe voeding hele positieve effecten op katten (en honden natuurlijk).
Bovendien is de kans op suikerziekte zeer groot bij langdurig prednisongebruik, hopelijk knapt jouw katje ook op van rauwe voeding en is medicatie niet nodig.

Succes!!
Door Bobito
#2763379
Dank voor je reactie.

Ik heb idd gehoord over Carnibest diabetes echter kon ik niet halen bij de dierenwinkel waar we carnibest kip en rijst konden halen. Die winkel is nu ook falliet. Maar bij Degomeat is iig ruime keuze.

Het is wel fijn om te lezen dat er mensen zijn met goede ervaringen.
Een da zal nooit toegeven aan rauw vlees ze verdienen hier natuurlijk niet aan.
En om erachter te komen of het voor ons werkt zal ik het toch uit moeten proberen.
Door Martine-Tom
#2763386
Een van mijn vorige katten had vergelijkbare klachten, helaas kwam ik pas laat in zijn leven op rauwvoer en waren zijn klachten toen al te heftig maar ze werden wel degelijk minder toen hij bijna alleen maar rauw at.
Hoe je het ook wend of keert het is toch minder hard werken voor de ingewanden dus zal het hem sowieso goed doen. Of alle klachten weggaan kom je pas achter door het te doen  :)
Hou er wel in je achterhoofd rekening mee dat met het overzetten de klachten wel eens even erger kunnen worden, het is voor het systeem soms best een shock als ze ineens geen granen enzo meer krijgen  ;)
Door Bobito
#2763401
Dank je wel.

We hadden idd al gelezen over de zuurgraad van het darmstelsel naar beneden moet om het beter te kunnen verteren en vooral bij dieren met maag/darm klachten. Vandaar dat we begonnen zijn met mifloran.

Eigenlijk zijn de klachten bij onze kat alleen braken en dan niet willen eten echt niet eten en dan weer da bezoek omdat niet eten natuurlijk niet goed is.

Wel heeft hij een vuilprop in zijn oor waar ze van dachten dat het een poliep was en hij heeft ook op de operatie tafel gelegen om die te verwijderen maar toen bleek er geen poliep te zijn maar een vuilprop en door de druppels hoopt het vet op en daardoor zijn we daarmee gestopt en de prop wordt wel minder nu . Als kitten had hij ook al 2 keer oorontsteking en vanaf dat hij een jaar is heeft hij regelmatig dus darmklachten. En zijn wij echt da op en af ook specialisten. En nu wil de da dus over op prednison omdat hij daar goed op reageert omdat hij al 2 keer een prik heeft gehad om hem weer aan het eten te krijgen.

Maar buiten de klachten om en tussen de klachten door is het een hele gezonde levendige kat.
Laatst gewijzigd door Bobito op ma 16 sep 2013, 13:38, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door