Weet er soms iemand hoe het zit met de vetzuren in verhitte vis?
Ik denk dan niet aan bakken in een pan, maar gewoon in de oven op een bakpapiertje of in een stomer.
Zonder extra vet dus.
Is de omega 3 dan nog steeds intact? Even waardevol als rauw, of minder maar toch nog steeds waardevol?
Het is zo dat ik echt veel moeite moet doen om zalm bij Kleintje binnen te krijgen. Af en toe wil ze het wel eens als ze denk dat het een snoepje is, maar dat houdt sneller op dan wat ik er eigenlijk graag in zou krijgen. Ze is nu 9 (het is een kat he ) en ik merk af en toe dat die gewrichtjes wel wat stroever worden. Ik zou er bij haar dus graag wat meer vis in krijgen. Ik heb erg veel zalm in de vriezer en dat eet Luis ook graag. Maar ik krijg haar dus steeds moeilijker aan het zalm eten.
Het punt is dat ze het verhit echt heeeerlijk vind. Ik begrijp ook niet waarom maar rauw is het dus vies. Zelfs gemalen gemengd onder gemalen vlees gaat erg lastig en ik kom absoluut niet aan 5% per week. Ik weet dat het niet noodzakelijk is, maar ik zou haar dus liever iets meer vis zien eten.
Als het verhitten echt niet goed is en verhitte vis niet erg veel zin meer heeft, dan zal ik het wel mengen onder makreel (eet ze wel erg graag), maar anders zou ik de zalm lichtjes durven verhitten zodat ze het wel erg lekker vind.
Wat denken jullie?