Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Tanna
#2744658
Ik wil er nog een droger bij kopen en zit nu te kijken naar een Rommelsbacher, ik heb al een Bomann. Wie heeft er ervaring met een Rommelsbacher, is het wat?
Door Tanna
#2749023
nova schreef: ik lees heel vaak hier dat de bohmannetjes er vroegtijdig mee ophouden, ik zou geen bohman meer kopen
De mijne draait al jaren, elk weekend.........misschien heb ik geboft.

Is de Rommelsbacher goed te regelen qua temperatuur?
Gebruikersavatar
Door Ronald
#2828690
Wij hebben een Bomann gehad. Was niet duur, maar ook niet echt een succes.

Inmiddels heb ik een Rommelsbacher DA 750 (tenminste: een wat oudere versie) en die doet het stukken beter.
De temperatuur is niet goed verstelbaar. Standje 1, 2 of 3 en that's it. Ik heb nog niet gevonden wat het precies is, maar met stand 2 kom ik met kalkoenvlees goed weg.

Nagekomen:
Temperaturstufe
Stufe 1 ca 20° über Umgebungstemperatur
Stufe 2 ca 40° über Umgebungstemperatur
Stufe 3 ca 60° über Umgebungstemperatur

Uitgaand van een gemiddelde temperatuur in huis van 20° wordt er dan in theorie dus gedroogd op 40, 60 of 80°.

Nu lijkt het mij dat er bij 80° haast gekookt wordt. Vandaar dat ik meestal stand 2 gebruik 8)
Laatst gewijzigd door Ronald op do 12 dec 2013, 14:29, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door