De beslissing is gevallen om hier zelf vlees te gaan malen voor de katten om verschillende redenen (zie http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 870.0.html ). Alleen heb ik een wel een paar vragen waar jullie me hopelijk mee op weg willen helpen.
Allereerst even het percentage die ik had bedacht voor hun gemalen barf (of zelfgemaakte kvv, ik weet niet wat de correcte naam is?):
35 procent botvlees
15 procent orgaan ( 1/3 lever 1/3 hart 1/6 nier en 1/6 maag)
45 procent spiervlees
5 procent overige
Het botpercentage heb ik bewust zo laag gedaan omdat mijn beide volwassen katten nu op carnibest soms krijtpoep krijgen. De kleine krijgt dan wat minder bot binnen dan nu, kan dat kwaad?
Die 5 procent overige, mag ik dat volledig invullen met vis? Of is beter om vis apart te geven van hun dagelijkse prakje, omdat ik hier soms lees max. 1 keer per week vis?
Ei kan ik helaas alleen geven aan de kater. De poes moet niets hebben die ook maar in de buurt komt van een ei (letterlijk) en de kleine moet ervan spugen.
Hoe doet men dat dat met proportioneren? Allemaal in aparte zakjes vind ik niet erg mileubewust, maar ik zie zo niet direct een alternatief. Zeker omdat het gaat om grotere hoeveelheden. Een paar muffinvormen zullen niet volstaan.
Hoelang is zelfgemalen vlees houdbaar in de vriezer? Ik heb erg uiteenlopende dingen hierover gelezen.
Om ze te laten kauwen had ik bedacht om ze 2x per week een kippennek of kuiken te geven. De kleine en de kater zullen dit wel willen, de poes niet altijd. Moet ik dit verrekenen in hun menu of kan ik dit als extra snack beschouwen?
Alvast erg bedankt voor de hulp!