Hallo allemaal!
Aangezien ik hier nieuw ben, laat ik mij even voorstellen.
Ik ben Petra, 23 jaar en woon sinds kort met mijn vriend in ons huisje in Bilthoven.
We hebben twee lieve katten; Misty van bijna 2 jaar oud en Lajka is 1,5 jaar oud.
Sinds kort hou ik mij bezig met het voeren van vers vlees aan mijn katten, omdat Lajka een allergie heeft. We weten alleen nog niet precies waarvoor. We hebben, op aanraden van de dierenarts, verschillende soorten brokjes geprobeerd en verschillende tests gedaan in de hoop erachter te komen waar ze allergisch voor is, maar dit alles zonder resultaat.
Toen was ik het eigenlijk een beetje zat en begon mij te verdiepen in vers vlees voeren. Ik heb op internet gelezen en een boekje 'Voer voor Carnivoren' gekocht. Via deze weg kwam ik dus ook op jullie forum en vond het erg leuk!
Ik heb Lajka nu 8 weken op één eiwitbron gezet, namelijk kip. Ik geeft haar spier- en orgaanvlees en kippenvleugeltjes voor het bot. Dit haal ik voornamelijk bij de gewone supermarkt. De vleugeltjes wilt ze niet altijd opeten, dus ik doe ook regelmatig fijngemalen eierschaal over haar vlees om te zorgen dat ze toch voldoende calcium binnenkrijgt.
De allergie is wel minder geworden, maar ze heeft nog steeds jeuk en een flinke kale plek op haar buik. Heeft iemand misschien ervaring met een allergische kat en vers vlees voeren? Ik wil volgende week een andere eiwitbron gaan proberen, maar vind het moeilijk vlees te kiezen dat niet te duur is en ook makkelijk verkrijgbaar is. Ik zat zelf niet aan een ander soort gevogelte te denken, maar aan lam of konijn van de slager ofzo. Dit is een eiwitbron dat ze nog nooit heeft gehad, dus op hoop van zegen....
Misty heeft een tijdje ook vers vlees gehad, maar op een gegeven moment wilde ze het niet meer eten en begon ze af te vallen. Ik heb haar toen weer brokjes gegeven en nu is ze weer op haar oude gewicht.
Nou, dit was het dan zo'n beetje