deja schreef:
Ik heb pas een goede staafmixer gekocht maar heb de ervaring met een staafmixer dat je maar zo,n klein beetje kan maken doe je dan de andijvie en witlof bv gesneden in de bak en de wortels ook in plakjes en de komkommer enz. of gebruik je eerst zo,n soort hakmachientje het is nl. zo,n klein oppervlak wat een blenden beslaat krijg je dat wel allemaal fijn tot moes bedoel ik.
Ik gebruik zo'n heel grote tupperware-bak, ongeveer de grootte van een flinke afwasteil....
Hierin gaat bijvoorbeeld: een stronk broccoli, de stronk aan kleine stukjes, de bloemen daarentegen gewoon zo erbij, een artisjok aan stukken, 4 o 5 wortels, als ze zacht zijn laat ik ze heel, 1 halve komkommer aan grove stukken, 1 tomaat, 1 lofje aan stukken, wat bladgroenten waarvan ik de naam in Nederlands niet weet, venkel, cougettes, een rode biet, wat donkergroene sla, wat sperciebonen. Ik was de groenten, maar droog niet.
De bak is tot over de helft gevuld...ik pureer eerst de ''slappe, zachte'' groenten die veel vocht afgeven, waardoor de hardere groenten daarna makkelijker te pureren zijn.
De staaf zet je op de groenten, druk op de knop en druk op de groenten en bzzzzzzzzz, alles perfect superfijn gemalen in no time.
Ja, de Braun pureert een kleiner oppervlak, dat is waar...maar toch ben ik nu sneller klaar dan voorheen. En met minder troep in mijn keuken...
Ik heb van alles geprobeerd, een blender, twee soorten juicers, (zo'n soort champion ding van Lizzy) maar ik vond het allemaal niets....had altijd een grote troep op het aanrecht, vreselijk veel af te wassen, dat semi-champion geval raakte altijd vol (de filter) en moest ik iedere 2 minuten schoonmaken....
Met deze Braun staaf, 2 snelheden, 450 watt geloof ik, heb ik al deze problemen niet meer. Er zit ook een klein bakje bij met heel erg scherpe messen, hiermee kan je heel fijn kleine hoeveelheden groenten pureren. Bijvoorbeeld als je iedere dag verse groenten wil geven.