Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door monster
#2726977
Lodi, onze labrador van 3 jaar had net weer een epileptische aanval.
Sinds we februari begonnen met BARF pas 2 x een aanval gehad en veel korter (3 minuten 1.p.v. half uur).
Het lijkt erop alsof hij een oorontsteking zou kunnen hebben, weet iemand of dat een aanval kan triggeren?

Gelukkig zijn de aanvallen van Dribbel en Lodi veel minder hevig als eerst en minder vaak.
Is 1 x per 3 maanden acceptabel of moet ik toch aan de pheobarbital voor lodi (Dribbel heeft 2 tabletten per dag).
Door charmed
#2726997
Het zou wel kunnen, Prudence had ooit een ontstoken kies en heeft daardoor meerdere aanvallen gehad. Dus een oorontsteking kan best (ik denk door pijn) een aanval veroorzaken.

Fijn dat het nu beter met ze gaat qua aanvallen. 1 x per 3 maanden is acceptabel. De regel is als aanvallen vaker komen dan 1x per maand dan is het verstandig te gaan overleggen met een specialist wat je kan doen. Meestal zetten ze dan behandeling in, maar gezien het feit dat jou honden goed reageren op verandering van voer, zou ik als ze het vaker krijgen eerst een specialist raadplegen, want ws. werkt bij jou honden een AED dan niet. Een AED werkt alleen bij Primaire epilepsie, niet bij secundaire epilepsie. Dus waar een andere oorzaak voor is aan te wijzen. Wij zijn de laatste tijd weer volop aan het puzzelen met Prudence. Ze had er 5 in 5 weken. Normaal zit ze op 1 in de 6 weken, dat ging afgelopen winter ook al minder, was er 1 in de 3 weken.
Laatst gewijzigd door charmed op di 30 jul 2013, 20:18, 1 keer totaal gewijzigd.
Door monster
#2727019
De dierenarts wilde direct starten met 4 phenoral, dan heb je een soort zombie. Ik ga morgen even naar de dierenarts, oortjes kijken.
Door charmed
#2727208
monster schreef: De dierenarts wilde direct starten met 4 phenoral, dan heb je een soort zombie. Ik ga morgen even naar de dierenarts, oortjes kijken.
Met 1 aanval in de 3 maanden, zou ik nog niet met Phenoral starten, zeker niet op advies van een gewone reguliere da. Dan zou ik eerst een afspraak maken met een specialist, zou je dit overwegen. Zeker omdat je de aanvallen terug hebt kunnen dringen in duur dus geen 30 minuten meer maar een paar minuten, is dit positief.

Suc6 morgen bij de da!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door