Hallo allemaal,
Laat ik mij eerst even voorstellen:
Ik ben Dagmar nu 42 jaar en heb nog twee heerlijke honden waar ik gelukkig elke dag nog van kan genieten.
Sonja is een Wetterhoun van 11 jaar
Sasja is een Drentse Patrijshond van 9 jaar
Aangezien ik voor mijzelf steeds beter let op wat ik eet (ben een veganistische eter en zo min mogelijk toevoegingen) ben ik van mening dat mijn twee dames eigenlijk ook meer natuurlijke eten horen te krijgen. Zodoende ben ik mij gaan verdiepen in Rauw Vlees / Botten etc.
Ze kregen wel vaker een beetje pens (smuldier) of een rauw bot om op te knagen. En onlangs hebben ze ook al gesmikkeld van de kippennekken.
Alleen zet Sonja er nu eigenhandig "vaart" achter. Afgelopen week was ze niet helemaal lekker en wou niet eten. Om te zorgen dat ze toch iets aan voedingsstoffen binnen kreeg heb ik maar bij de slager een stukje rundvlees opgehaald (dat was smullen ) Maar nu weigert ze helemaal om haar brokken te eten tenzij ik er een beetje pens doorheen meng.
Heb op deze site al heel veel informatie kunnen vinden en heb natuurlijk (dankbaar) gebruik gemaakt van de handige rekenhulp op deze site
Dus nu maar een menu klaar gemaakt en hoop dat jullie deze willen bekijken.
De percentages:
Ze zijn beiden plm. 30 kilo, ik ga uit van 2% dat is dus 600 gr. per dag
Vleesbot 50%
Organen / Pens 15 %
Spiervlees 25 %
Groentes 10 %
Maandag:
Rundvlees 263 gr.
groenten 60 gr.
Konijnkarkas 300 gr
extra yoghurt
Dinsdag
Runderpens 105 gr.
Lamshart 105 gr.
Groenten 60 gr.
Hertenwervels 300 gr. (is nog niet zeker, moet nog navragen of de poelier ze inderdaad heeft)
Woensdag
Lamsvlees 263 gr.
groenten 60 gr.
eendennek 300 gr. (t.z.t. wil ik dit vervangen door vis)
extra gemalen noten
Donderdag
Runderpens 105 gr
Rundernier 105 gr.
groenten 60 gr.
Fazantkarkas 300 gr.
Vrijdag
Rundvlees 263 gr.
groenten 60 gr.
Haaskarkas 300 gr.
extra ei
Zaterdag
Lamsvlees 263 gr.
Groenten 60 gr.
Eendennek 300 gr.
Zondag
Lamslever 105 gr.
Runderpens 105 gr.
Groenten 60 gr.
Fazantkarkas 300 gr.
Voor de groentemix wil ik gebruik bietjes, courgette, witlof, andijvie, appel, wortel, spinazie, knoflook en wat ik verder misschien nog in huis heb. Waarschijnlijk ga ik in de groenten nog wat kruiden (bv. duivelsklauw, heermoes) verwerken.
Ben benieuwd naar jullie reacties.
(O ja, dit is mijn eerste keer op een forum, dus als ik iets "verkeerd" doe geef het dan even aan)
Groeten Dagmar