Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#2708311
Onze pup plaste de laatste paar dagen wel erg vaak en steeds kleine beetjes. Dus wat plas opgevangen en hij heeft inderdaad een blaasinfectie. Nu zou hij deze week zijn 9 weken enting moeten, maar die geeft de DA niet aan zieke honden. (gelukkig) Het probleem is nu dat we AB krijgen voor 10 dagen en pas na die 10 dagen mag de enting gezet. Dan is hij ongeveer 11 weken. De DA gaf aan dat we tot die tijd hem niet in contact moeten brengen met andere honden, maar hoe zit het met de socialisatie dan? Kan dit geen kwaad? Of zouden jullie hem wel in contact laten komen met beschermde honden?

Help?
#2708318
M@rina schreef: Tja :-\ zekerheid heb je niet maar ik denk dat de meeste honden in Nederland zo vaak gevaccineerd zijn dat het risico op ziektes niet zo groot is.
Ik sluit me hierbij aan.
Verder heb ik zelf met Misty de entingen bewust ver uit elkaar gezet, met 6, 12 en 17 weken is zij geent en 1 herhaling tot op heden. Ze wordt nu 7 aan het einde van de maand
#2708671
Je zou kunnen titeren, dan weet je of ze genoeg antistoffen heeft. Maar persoonlijk zou ik gewoon andere honden gaan/blijven opzoeken en buiten veel socialiseren. Ik acht de kans veel groter dat als je niet socialiseerd je een hond krijgt die later overal bang voor is en uitvalt dan de kans dat ze een hondenziekte krijgt. En ik neem aan dat je wel bepaalde honden uitzoekt om te socialiseren....kun je gelijk vragen of ze geent of getiterd zijn en dus beschermd. Dan kun je je gup met een gerust hart kennis laten maken. Ik zou alleen de H.U.P. plekken nu even mijden.
#2708728
TessaThomas schreef: HUP vermeed ik idd al. En alleen socialiseren met bekende honden en die zijn ingeent of getiterd. Vandaag de medicijnen gehaald en even overlegd met de DA wat er precies bedoeld wordt, maar hij gaf ook aan dat het met ingeënte honden geen probleem is.
Ik geloof niet dat ik het hier mee eens ben.... Want wat nou als gevaccineerde Pluto nou net in aanraking is geweest met ongevaccineerde-net-uit-Hongarije-gehaalde-Fikkie-met-Parvo....? Ik zou zelf willen weten hoe het met de antistoffen van mijn hond stond en niet vertrouwen op dat jouw omgeving vrij is van ziektes.
#2708730
TessaThomas schreef: HUP vermeed ik idd al. En alleen socialiseren met bekende honden en die zijn ingeent of getiterd. Vandaag de medicijnen gehaald en even overlegd met de DA wat er precies bedoeld wordt, maar hij gaf ook aan dat het met ingeënte honden geen probleem is.
Je pup laten titeren dus. Contact met andere honden vermijden klinkt voor mij toch een beetje als onzin... overal zijn honden, en overal wordt gepoept en gepiest....dan kun je haar beter maar niet meer mee de straat opnemen zeg maar.
Titeren dus, mooie aangelegenheid, en dan kom je er wellicht achter dat die van 9 weken eigenlijk niet eens hoeft.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door