Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door Gittje
#2705245
De DA vermoedt dat Igor (kruising rottweiler x labrador - 17 maand) een vorm van atopie heeft. Is eind Mei stilletjes aan begonnen met jeuk en overvloedig verharen. Zijn vacht voelt stug & droog aan en hij heeft last van roos. Op bepaalde plekken wordt hij lichtjes kaal (o.a. onder oksels, rond de ogen). Zijn ontlasting is normaal, maar hij vermagert wel.

De DA raadt aan om een kuur Viacutan te doen, maar zelf wil ik om z'n immuniteit te versterken bijkomend zalmolie en chlorella geven.

Met wat gegoogle vond ik voor chlorella deze aanbiedingen:
http://www.vitapharma.be/search.aspx?se ... =chlorella
http://www.chlorella.be/bestellen/index.php

Maar hoe kan ik weten in hoever het chlorella van goede kwaliteit betreft? Welke zijn de betere merken?
Door Bieke
#2706439
Als jouw hond een atopie heeft, betekent dat een vorm van allergie is. En een allergie is een overgevoeligheidsreactie. En die ontstaat weer omdat het immuunsysteem op hol geslagen is. Waarom dat gebeurt. Je zult al wel barf of kvv geven. Maar er zijn andere zaken die het immuunsysteem op hol kunnen laten slaan. Dat kunnen vlooienmiddelen, wormkuren zijn, maar ook gif in de tuin, gif op landbouwpercelen, in het park. We leven in een oververgiftigde wereld. Maar weer is een grote schuldige de vaccinatie. Iedere vaccinatie is het inspuiten van een gifsoep. En alleen dieren met een heel goed immuunsysteem komen daar met weinig schade van af.
Je moet dus het immuunsysteem niet versterken, maar moduleren. En dat kun je doen met colostrum. Dat is de eerste melk van een zoogdier en zit vol met goede stoffen.
Door Gittje
#2706552
Bieke schreef:Je moet dus het immuunsysteem niet versterken, maar moduleren. En dat kun je doen met colostrum. Dat is de eerste melk van een zoogdier en zit vol met goede stoffen.
Colostrum is mij totaal onbekend. Waar wordt dit te koop aangeboden?

Als het vol met goede stoffen zit, is dit toch ook een manier om het immuunsysteem te versterken?

En kan de hond stoffen uit colostrum van een ander zoogdier (koe, paard, geit) verwerken?
Door Bieke
#2706599
Als je googelt op colostrum voor honden, vind je informatie. Bovendien heb ik een artikel over colostrum uit DOGS NATURALLY MAGAZINE geplaatst.
Die staat in een andere medische rubriek.
Door Gittje
#2706797
Bieke schreef:We leven in een oververgiftigde wereld.
Dan is het geven van chlorella toch goed: het helpt mee ontgiften.

Voor wat het geven van colostrum betreft, zal ik eerst wat bijlezen.
Door Lizzy
#2710937
http://www.chlorella-alg.com. Daar koop ik al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren.

Ben het qua zalmolie trouwens niet eens met je DA. Je kunt beter een superieur merk visolie kopen (wilde koudwater vissen) zoals die van Solgar. Zalmolie is in de meeste gevallen veel te veel vervuilt.
Door Gittje
#2712698
Lizzy schreef:Ben het qua zalmolie trouwens niet eens met je DA. Je kunt beter een superieur merk visolie kopen (wilde koudwater vissen) zoals die van Solgar. Zalmolie is in de meeste gevallen veel te veel vervuilt.
Ja, heb ik hier al in een andere posting kunnen lezen. Bij de volgende bestelling zal ik er zeker op letten.
Gebruikersavatar
Door Haasje
#2713596
Ik vraag me dus ook af wat nou goede chlorella is, evt. voor de hond maar ik wilde eerst even kijken wat ik er zelf van vind. In de natuurwinkel hadden ze verschillende merken (mattisson, vital green e.d.) en dan heb je ook nog keuze tussen verschillende vormen (poeder/pil). Volgens onderstaande site is het beter om de chlorella niet in de vorm van pillen te nemen:

http://www.eetgoedvoeljegoed.com/search?q=chlorella

Nu heb ik dus de pillen gekocht van het merk Vital Green. Is dat goed? Of kun je beter altijd poeder kopen en dan van een bepaald merk?
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door