Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Syllie
#2705788
Ik zit momenteel met een dilemma, dus misschien dat er hier mensen zijn die me een goed advies kunnen geven.

Ik ben 2 weken geleden met mijn border collie bij de dierenarts geweest. Hij liep al een tijdje slecht, kreupel na een intensieve wandeling en stijf bij het opstaan. Omdat hij bij 7,5 is en zeer actief dacht ik aan artrose. De dierenarts heeft hem onderzocht en er zijn röngtenfoto's genomen.
Hij heeft lichte artrose in beide knieën en heupen. Het probleem zat/zit echter in zijn linkerknie hier zat heel veel vocht in en de dierenarts vermoedde dat er een klein scheurtje in zijn kruisband zat of had gezeten. Het advies 2 weken rustiger aan doen en pijnstillers.
Nou is rustiger aan doen makkelijker gezegd dan gedaan bij deze hond.

Vorige week zondag piepte hij ineens bij het opstaan en sindsdien loopt hij met regelmaat op 3 poten.
Nu zijn we donderdagavond weer terug geweest. De dierenarts heeft hem weer onderzocht, maar zij kon eigenlijk niks specifieks vinden en zou overleggen met haar collega. Die heb ik vanochtend dus aan de telefoon gehad en daardoor nu mijn dilemma.

Zij wil hem opnieuw onder een roesje onderzoeken en eventueel weer röngtenfoto's nemen. Het vermoeden is dat de kruisband is afgescheurd.
Maar ze wil hem zelf nogmaals goed onderzoeken voor me door te sturen naar een orthopeed.

Nu mijn twijfel, het onderzoek laten doen maandag bij mijn eigen dierenarts of meteen naar een specialist om te kijken wat er nu precies aan de hand is.
Gebruikersavatar
Door mullermariska
#2705790
Ik zou meteen naar een specialist gaan. Die maken meestal toch ook betere foto's en gebruiken vaak niet die van de eigen dierenarts.
Ik zou naar het MCD gaan in Amsterdam. Maar weet niet waar je woont.
Succes!
Gebruikersavatar
Door Monique77
#2705798
Ook ik zou direct naar een orthopeed gaan, die hebben er toch iets meer kijk op dan de gemiddelde dierenarts

Sterkte, niets aan als je hond mankt  :-\
Door BAC
#2705822
Ik zou naar Daan Kranendonk in Putten gaan, kundige ervaren man die iets al vrij snel ziet, zonder foto zelfs. Zoniet kan hij een kijkoperatie uitvoeren.
Door Fido
#2705872
Foto's laten schieten op de plek waar ze ook de vervolgbehandeling gaan/kunnen doen. Die willen meestal zelf foto's maken voor een juiste beoordeling. Zonde om dubbel te betalen  ;)
Door charmed
#2705875
Ik zou direct naar een orthopeed gaan en daar laten beoordelen, want straks moet je bij de orthopeed wederom foto's maken om te beoordelen, dus direct door laten verwijzen. Niet achteraf. Meteen op de juiste plek zijn, dan krijg je een goede diagnose. Een orthopeed heeft er nl. speciaal voor gestudeerd, een gewone dierenarts weet van alles een beetje af.
Door Syllie
#2705879
Nou wat mijn gevoel dus zelf ook al zei wordt hier duidelijk bevestigd.
Ik ga ze maandagochtend meteen bellen dat ik een doorverwijzing wil i.p.v. een vervolgonderzoek.
Door smulpaap
#2705884
charmed schreef: Ik zou direct naar een orthopeed gaan en daar laten beoordelen, want straks moet je bij de orthopeed wederom foto's maken om te beoordelen, dus direct door laten verwijzen. Niet achteraf. Meteen op de juiste plek zijn, dan krijg je een goede diagnose. Een orthopeed heeft er nl. speciaal voor gestudeerd, een gewone dierenarts weet van alles een beetje af.


Juist , stel de d.a die dit nu gezien heeft heeft gelijk , en het is een klein scheurtje , dan maar beter nu gelijk een goed onderzoek en een daar bijpassende behandeling .
Vocht in een knie is al een teken aan de wand , en een klein scheurtje kan een volledige afscheuring worden , de schade in de knie alleen maar ernstiger enz enz
Honden zijn snoeihard voor zichzelf , en wandelen doodleuk door op een knie met schade
Gebruikersavatar
Door mullermariska
#2706026
Syllie schreef: Ik woon in Voorschoten.
Dan zou ik naar het MCD gaan idd. Is prima te doen amsterdam.
Succes. Hou je ons op de hoogte?
Door BAC
#2706345
Verstandig van je, je moest eens weten hoevaak mensen naar huis worden gestuurd met verkeerde diagnoses waardoor ze heel veel tijd kwijt raken....En de juiste behandeling niet gegeven kan worden waardoor dr meer schade ontstaat dan nodig.
Spreek uit persoonlijke ervaring helaas.
Gebruikersavatar
Door Lucie110
#2706356
Wat vervelend, ik weet hoe erg het is om je hond te zien manken.
Goed dat je gelijk naar een orthopeed gaat. Mijn hond Jack is ruim 3 maanden geleden ook geopereerd aan een gescheurde kruisband. Bij hem hebben ze een TPLO operatie gedaan bij dierenkliniek Orion in Herentals (Belgie).
Er zijn verschillende behandelmethodes en het is per hond verschillend welke methode er het beste toegepast kan worden. Ik ben erg tevreden over Orion. Jack kan zijn achterpoot weer volledig gebruiken.

Heel veel sterkte met je hond !
Gebruikersavatar
Door Lucie110
#2706371
Senta schreef: Verstandig van je, je moest eens weten hoevaak mensen naar huis worden gestuurd met verkeerde diagnoses waardoor ze heel veel tijd kwijt raken....En de juiste behandeling niet gegeven kan worden waardoor dr meer schade ontstaat dan nodig.
Spreek uit persoonlijke ervaring helaas.
Dat is ook mijn ervaring Senta.
Je krijgt dan te horen kijk het maar eens een aantal weken aan en zorg dat hij zich rustig houd en even geen lange wandelingen. Dan gaat je hond inderdaad weer wat beter lopen maar na 1 keer een wat langere wandeling is het weer even erg als het was. Ik ben toen gaan lezen op internet en al snel werd me duidelijk wat er aan de hand was en ben toen ook gelijk naar een specialist gegaan.
smulpaap schreef:

Juist , stel de d.a die dit nu gezien heeft heeft gelijk , en het is een klein scheurtje , dan maar beter nu gelijk een goed onderzoek en een daar bijpassende behandeling .
Vocht in een knie is al een teken aan de wand , en een klein scheurtje kan een volledige afscheuring worden , de schade in de knie alleen maar ernstiger enz enz
Honden zijn snoeihard voor zichzelf , en wandelen doodleuk door op een knie met schade
Hard voor zichzelf zijn ze zeker. Toen ik in de kliniek was met Jack had hij net een hond geopereerd die 2 volledig afgescheurde kruisbanden had en daar was amper iets aan te zien vertelde die specialist. Jack liep alleen een beetje mank nadat hij lang had liggen slapen, buiten tijdens een wandeling zag je er helemaal niks aan. Toch was zijn kruisband voor 90% af.
Door BAC
#2706380
Lucie, jij deelt die ervaring dus ook. Ik vind het echt schandalig dat een DA je niet doorstuurt naar een psecialist. Maar goed ik heb echt alle maar dan ook ALLE vertrouwen in mijn Da die veel specialismen heeft, alleen geen orthopedie...Maar die zat er ook flink naast.
Geld was geen probleem, maar als dat ook nog mee moet gaan spelen kan het flink in de papieren lopen.

Soms is het ook best lastig, je zult er maar aan staan een hond die mank loopt en niet hersteld. Zoveel meningen...zoveel adviezen.....Door schade en schande ben ik rijker geworden.
Volgende keer gaan we meteen naar Putten, geen twijfel meer nodig, scheelt iig een omweg naar Utrecht.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door