Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#2703169
Hierbij graag jullie mening over onze hond Bennie. Zijn leeftijd is onbekend (waarschijnlijk ca. 12 jaar, mogelijk ook ouder), we hebben hem drie jaar geleden met heupfractuur en zwaar vermagerd/verwaarloosd uit Spanje meegenomen. Na een operatie aan heup is hij goed opgeknapt, af en toe heeft hij mindere perioden. Ook nu loopt hij minder goed, hoewel hij geen/weinig pijn lijkt te hebben.

Heb altijd kvv gegeven, vnl van Darf, aangevuld met o.a. kipkarkassen of schaperib (voor het knauwen). Ook geef ik als extra groente vaak geraspte wortels. Tot enkele weken/maanden ging dit goed. De laatste tijd lust hij echter geen Darf meer, heb verschillende versies geprobeerd. Wel vind hij met name pens (bv van Smuldier of Rodie) en andere vleesmaaltijden van Smuldier lekker. Toch blijft hij afvallen en nu geeft hij ook af en toe over en eet gras. Zijn ontlasting lijkt in orde (nooit of zeer zelden diarree, en geen bloed erbij).

Onze eigen dierenarts is niet direct een voorstander van Barf of KVV. Woon zelf bij Eindhoven en zie dat er in Someren wel dierenartsen zijn met ervaring op het gebied van rauwe voeding.

Zelf wil ik bloed en/of urineanalyse laten uitvoeren, welke analyses zijn hierbij aan te bevelen?

En worden oudere honden vaker kieskeuriger?

Alvast dank
#2703201
Ik zou 'm even uitgebreid na laten kijken. Jammer dat je da blijkbaar meteen het voer de schuld wil geven zonder een gedegen onderzoek. Hij is duidelijk niet in orde. Datgene wat hij wel eet levert beduidend minder energie dan Darf, dus daar zou deels een oorzaak van het afvallen kunnen liggen. Maar goed beschouwd, een hond die altijd goed at en dat ineens niet meer doet, daar is wat mee.
#2703934
Een voorlopig standaard bloedonderzoek moet voorlopig genoeg zijn denk ik. Het kan best hoor, dat hij bijv. een verminderde nierwerking heeft (dat verpest vaak de eetlust en daarvan worden ze mager). Dat moet met zo'n bloedonderzoek te zien zijn (verminderde nier/leverfunctie).

Hij heeft geen wormen? Je zou ook nog een mestonderzoek kunnen laten doen. Ik doe dat zelf bij Het Woud (en niet bij de dierenarts want die heeft simpelweg minder gespecialiseerde apparatuur).
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door