Hallo,
Ik heb totaal geen verstand van vis (vegetarier).
Hoe weet ik welke vis vet is en welke niet?
En is er ook vis, die niet gezond is?
Moderator: Lizzy
Lizzy schreef: Ik geef haring en sardien en soms zalm. Alle 3 = vette vis. Ik geef geen makreel meer, daar werden ze te vaak misselijk van. Toch is dat ook wel een gezonde (vette) vis. Vette vis hebben ze meer aan als wit-vis qua omega 3 vetzuren.Misschien goed te vermelden dat je niet die zoute gevalletjes uit blik bedoelt?
- Mager: kabeljauw, schelvis, tong, snoek, schar, rog, wijting, e.a.
- Halfvette vis: forel, tonijn, dorade, ansjovis, heilbot.
- Vette vis: paling, makreel, haring, sardienen, gekweekte zalm.
Tonijn moet je niet te vaak voeren. Daar zit veel kwik in. En verder zou je nog rekening kunnen houden misschien met het milieu. Dus geen bedreigde vissoorten voeren: http://www.goedevis.nl/.
Je moet sowieso niet te veel/vaak rauwe vis voeren. Zie dit topic: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... msg2408757