Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Envie
#2695760
Mijn 6-jarige golden is de laatste tijd wat stijfjes wanneer we een flink eind hebben gelopen of gefietst.
Moet ik er wel bij zeggen dat we van de winter minder hebben gedaan omdat ik zelf niet fit was  :(  Wanneer hij na actie een uurtje heeft gerust, komt hij moeilijk overeind. Ben er al mee naar DA geweest. Ze konden zo niets vinden. Hij zit goed in bespiering, geeft geen pijn aan. Ik zou evt wel foto's kunnen laten maken van zijn heupen (komt van fokker die via rasvereniging fokt met uitsluitend A-heupen) maar ik denk zelf dat t misschien wel door andere gewrichten komt. Af en toe hoor ik ergens een ''knakje'' als hij na inspanning opstaat, maar heb nog niet kunnen ontdekken waar dat knakje vandaan komt  :-\  Heb ooit eens een Russeltje met artrose gehad, maar die was bijna 14 toen hij last kreeg.  Wie heeft er een tip?
Door bosnimf1976
#2695819
Onze Golden heeft al heel lang problemen en stijf na zoiets. Ben met Cosequin begonnen en merkte toen enorm verschil nacpaar weken. Ze is nu wel weer wat moeizamer in het opstaan maar is intussen 9 en heeft dus altijd er moeite/problemen mee gehad. Mede om deze reden ook vroeg afgekeurd als hulphond
Door Lizzy
#2695939
Het kan artrose zijn. Dat kan al op redelijk jonge leeftijd ontstaan. Dat zal vast gesteld moeten worden met een rontgenfoto. Het kan ook simpelweg onvoldoende conditie zijn dus ik denk dat je het om te beginnen langzamer op moet bouwen. Ik weet niet wat je voert, maar dagelijks een goede visolie geven is goed voor de gewrichten.
Door Envie
#2696470
Ben inderdaad met visolie begonnen. Hij krijgt Barf  :P en we gaan eerst verder conditie opbouwen. En anders maar verder laten onderzoeken. Bedankt voor t meedenken  ;)
Door Lambchop
#2698348
Hoi Envie,

Je geeft aan dat je een tijdje een winterstop heb gehad, maar je nu weer begonnen bent, hoe heb je dat opgebouwd en op welke manier fiets je met je hond? (Tussenstops, snel-langzaam interval etc) en om welke tijden en hoe vaak?
Ik fiets ook met de hond, maar doe dat nu nog alleen maar in de avond of hele vroege ochtend en kleine stukjes ivm het warmer wordende weer. Er hoeft niet direct een verband met het een en ander te zijn, maar ik kies nu ook veel liever voor een activiteit als zwemmen. Ik denk zeker dat jouw hond hier wat meer baat bij heeft momenteel want het is een manier om het lichaam weinig te belasten.
Misschien helpt het ook een beetje als je zijn achterpoten masseert als je thuis komt?
Vooral naar je eigen gevoel luisteren. Als je zelf het gevoel hebt dat hij geen pijn heeft eerst, maar dat er toch ergens iets mis is, dan moet je geen dingen gaan forceren en eerst toch maar uitvinden waar dat knakje vandaan komt. Wellicht een specialist oid ergens, want het kan zoals Lizzy aangeeft met artrose te maken hebben en dat de gewrichten niet meer goed 'smeren'.

Ik duim iig voor je dat het goed komt!  ;)
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door