Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#2694823
Vanmiddag met Belle naar de dierendokter. Ik vond haar niet zo lekker in haar vel zitten.
Ze piepte vooral na het eten vaak. Ze is gewoon anders dan anders. We hebben eerder daarom al eens bloed laten prikken maar daar kwam toen niets uit.
Ze had ook 3 bulten.
Twee van de drie bulten die waren volgens hem vetweefsel.
Maar die in zijn nek onder zijn kop vond hij niet goed voelen. Hij gaat hem woensdag weg halen.
Het word dan opgestuurd en dan zien we wel verder.
Hij dacht aan de schildklier dat zou kunnen omdat Belle ook dikker werd de laatste tijd. Ik dacht dat het door de Darf kwam omdat daar geit in zit.
Maar misschien is de schildklier wel de boosdoener.
Als het de schildklier is en het meevalt hoeft hij hiervoor geen medicatie. Anders zou hij wel medicatie moeten gaan slikken denk ik.
Ik vroeg of ik mijn ongerust moest maken maar hij vond dat ik eerst dit maar eens even moest afwachten. Eerst opereren later misschien nog bloedonderzoek.
Duimen jullie dat het goed gaat komen.
Ervaringen met schildklierproblemen of herkenbare verhalen zijn welkom.
Knuffels Belleke
#2694841
Als dat de schildklier is die zo verdikt is dat je 'm voelt dan heb je volgens mij reden genoeg om je zorgen te maken. Schildkliertumoren zijn heel kwaadaardig en je moet vette mazzel hebben (zoals ik heb gehad) dat opereren nog zinvol is omdat ze heel snel uitzaaien naar longen en hart Maar gaat hij meteen opereren of wagen we er even een echo of rofo aan om te zien of het daadwerkelijk de schildklier is en dat je meteen weet of opereren uberhaupt wel zin heeft. Sowieso is de schildklier verwijderen een hele precaire operatie en eigenlijk specialistenwerk, zeker ok wat nazorg betreft, want als het wondgebied gaat zwellen stikt je hond, dus daar meot wel goed rekening mee gehouden worden.

Of dat dikker worden door de schildklier komt had natuurlijk heel makkelijk beantwoord kunnen worden door middel van een bloedonderzoek voordat er geopereerd gaat worden. Tijd genoeg tot woensdag.

Moet zeggen dat de schildklier wel op een andere plek zit dan wat ik me voorstel bij "in zijn nek, onder zijn kop" schildklier zit aan de voorkant en dan een redelijk stukkie naar beneden.

Het is geen lymfeklier? Kan er niet eerst een biopt genomen worden?

Misschien komt het door de verslaggeving, maar ik krijg niet de indruk dat hier erg zorgvuldig te werk gegaan wordt  :-\
#2694951
De knobbel zit onder zijn hoofd ter hoogte waar zijn oren hangen. Een beetje opzij in de hoogte is ongeveer waar zijn oren stoppen.
Ik ben nu echt ongerust en weet nu niet wat ik moet doen.
Misschien maandag toch bellen voor een bloedonderzoek. Hij wilde zo snel mogelijk het gezwel weg halen en later een bloedonderzoek doen.
Vind dit zo moeilijk.
Je moet gewoon vertrouwen op wat de dierenarts zegt.
Maar nu twijfel ik. Hij stelde me echt wel gerust dus ik dacht het valt wel mee.
Belle is 9 dus nog jong.
Knuffels Belleke
#2694981
Uh na ja, daar zit dus niet de schildklier, ik denk dan echt eerder aan een lymfeklier.

Ik weet nu ook niet wat je denken moet hoor. Maar eerlijk, ik zal het maar even bout zeggen. Als een da een bult onderaan het oor aanziet voor een vergrote schildklier en deze zonder verder vooronderzoek wil verwijderen dan zocht ik acuut een ander op. Beetje kennis van anatomie is toch wel het minste wat je mag verwachten.
#2694990
Sorrie het is niet onderaan het oor ik probeer de plek een beetje te beschrijven.
Het zit onder zijn hoofd nek dus. Belle heeft lange oren en die hoogte heb ik proberen te beschrijven zal zelf eens zoeken naar de plek van de schildklier. Ben nu wel ongerust.
Knuffels Belleke
#2695296
Ik ben nu zeer ongerust. De dierenarts had mij gerust gesteld maar dat ben ik nu niet meer.
Zit nu zo te dubben wat ik moet doen. Er is een kankercentrum in Den Ham daar zou ik voor een second opinie kunnen gaan?
Heeft iemand ervaringen met dit centrum?
Biopt nemen zie ik niet zo zitten dan zou ik toch kiezen voor het laten weghalen zo snel mogelijk. Bloed kan natuurlijk wel.
Maar die knobbel moet sowieso weg.
Hij zat er volgens mij wel een tijdje. Ik voelde hem en dan voelde ik hem weer niet.
Hij is echt moeilijk te vinden zit los en schuift weg onder je vingers.
Bedankt voor jullie reacties.
Knuffels Belleke
#2696022
Bedankt voor de tip Lizzy.
Misschien dat ik die dokter even bel.
Heb eigenlijk al vrij snel beslist dat ik eerst nog meer wil laten onderzoeken en niet zomaar klakkeloos die knobbel laat weghalen. En dat doe ik dan maar in Den Ham omdat die kliniek zich manifesteert als kankerkliniek voor dieren. Op tv werd er gezegd dat mensen er uit het hele land naar toe kwamen. Zij kunnen in ieder geval de diagnose stellen en je ook vertellen waar je dan daarna het best terecht kunt.
Belle is ruim 9 jaar en verder best wel actief hoor. Rent nog alsof het een jonge blom is.

Heb nog een vraagje ik vroeg inderdaad vrijdag neem je niet meteen een biopt hij deed dat niet ook geen bloedonderzoek hij wilde eigenlijk zo snel mogelijk die knobbel eruit halen.
Maar mijn vraag is als je een biopt neemt heb je dan meer kans dat het gaat uitzaaien. ?
De knobbel zit trouwens los en is iedere keer moeilijk te vinden. Is het dan wel de schildklier?  Maar als het er naast zit kan hij dan wel uitzaaien naar de schildklier.
Ik heb deze knobbel wel eerder gevoeld maar kon hem dan weer niet vinden dus hij zit er al langer.
Nogmaals bedankt en dikke knuffels Belleke
#2696621
Het kan ook een lymfeklier zijn, dat hebben wij meegemaakt onder de schouder, maar dan nog, je wilt de reden dan weten waarom evt die lymfeklier kliert zeg maar.
Ik zou een biopt laten nemen, en idd met johan vos overleggen wie hij in de buurt adviseert.
Dat je als praktijk je provileert op tv zegt mij niets over de kwaliteit. Zeker niet als je niet verteld wie de specialist is.

Hier in de regio is een grote praktijk, daar staat iedere dierenarts op de website voorgesteld, en ook welke bijscholing de dierenartsen en assistenten volgen.
Ook welke dierenarts er veel van oncologie afweet.
Als dat niet op een site staat, dan zou ik er niet graag komen met mijn dieren.
#2696732
Eindelijk het weekend voorbij en kon ik actie ondernemen.
Ik heb voor vanmiddag een afspraak gemaakt in Den Ham.
Ik heb contact gehad met dierenarts Johan de Vos.
Ik had de praktijk gebeld en kreeg het advies om op de site van SDK te kijken.
Daar zag ik dus dat er maar een kliniek in Twente op staat in Haaksbergen.
Maar toen werd ik terug gebeld door Johan. Zij zijn bezig met een onderzoek naar schildklierkanker bij Duitse Staanders.
Hij zei als het vermoeden er is dat het schildklierkanker is ik geen biopt moet laten nemen en dat ik die operatie alleen bij hem moet laten doen.
Omdat het anders drama zou worden. Omdat een schildklier erg veel aders heeft die flink bloeden en zei daar een speciale techniek voor hebben.
Hij vertelde dacht ik dat ze 2 operaties per dag deden dus zeer kundig allemaal.
Dus vanmiddag gewoon onderzoek eventueel bloedonderzoek en longfoto's laten maken denk ik.
Ik vind het hartstikke spannend allemaal. Ik hoop zo dat het goed gaat komen.
Straks om half 11 kan ik mijn eigen dierenarts spreken.
Hoop dat hij begrip heeft voor mijn keuze.
Bedankt voor jullie reacties. Ben ik erg blij mee.
Knuffels Belleke
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door