Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Lida. S
#2692243
onze Blacky (mislukte Boomer) heeft een vetbult op haar rug bij haar staart. Ze heeft er absoluut geen last van. Ze eet en speelt nog steeds als een jonge hond. Je kan er gewoon aanzitten. Maar het is wel groot (kleine tennisbal) en dat bij een hondje van ca 7 kg. Ze is bijna 11 jaar. Wat zouden jullie doen?
Door Lizzy
#2692301
Groeit ie? Punt is natuurlijk dat als ie nog veel groter wordt, ze er misschien wel last van krijgt... lastig dilemma. Als ie niet of heel langzaam groeit, liet ik 'm zitten (als het echt een vetbult is).
Door charmed
#2692305
Ik zou het wel laten beoordelen door een dierenarts, zodat je weet wat de risico's zijn als de bult te groot wordt, of die dan nog weggehaald kan worden. . Phoebe heeft ook een vetbult , die was eerst 3 bij 7 cm (op haar ribben) In het begin had ze er geen last van. Dus we hadden overlegd deze moet alleen weggehaald worden als die groot is en als ze er last van heeft. Nu is deze bult in 3 maanden tijd 10 bij 12 groot geworden, we hebben ook een rontgenfoto laten maken, om te zien of deze niet nu aan de binnenkant groeit, juist omdat ze er zoveel last van. Nu laten we deze wel weghalen.

Dus als ze er geen last van heeft, gewoon laten zitten. Wel even met Da overleggen welke risico's het heeft als die toch ineens heel groot zou worden. Er zijn genoeg vetbulten die amper groeien.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door