Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Anna Penta
#268323
Ik loop al 13 maanden met Poncho te sukkelen. Van de ene da / therapeut naar de andere. Eerste diagnose: hernia of spondylose maar acupunctuur noch homeopatisch hielp ook maar iets. Toen foto laten maken (in Sleeuwijk, toch een goede kliniek) maar door regelrechte onkunde/desinteresse is hier niets uitgekomen. Uiteindelijk dan maar bij een homeopatisch arts terechtgekomen, die de uitvalsverschijnselen aan beide rechterachterpoten gooide op een autoimmuunziekte die ze zou hebben. Ze wordt bij hem al zes maanden behandeld maar behalve dat het handenvol geld kost zie ik geen verbetering.

Gister dan maar bij een specialist geweest, die drie foto's heeft gemaakt en een oude hernia constateerde. Dat wil zeggen, een hernia waar nu niets meer aan te doen valt...

Dat betekent dat ze voorlopig nog met uitvalsverschijnselen aan rechterpoten zit. Ik wil graag alles doen om haar spieren te versterken. Ik dacht al aan hydrotherapie (helaas bij mijn weten alleen maar zeer ver van mijn woonplaats vandaan) maar heb hier en daar wat opgevangen over supplementen. Hoe zit het nou met vitamine C? Ook goed voor sterkere spieren? Ik heb wel gezocht met de zoekfunctie maar kom eigenlijk niet iets tegen dat helemaal aansluit bij Poncho's situatie... overigens krijgt ze via de homeopaat wel spiersupport-poeder van de Dierendrogist (helpt tot nu toe niet hoewel ze al een hele pot heeft gehad).
Door Lizzy
#268329
Tjonge jonge Anna, dit is balen! Wel vreemd dat geen van de therapieen heeft geholpen, tot nu toe.

Ik wilde gaan zeggen dat creatine lijkt te helpen de spieren te versterken. Maar ik heb even gekeken naar spiersupport van de Groene Os (ik neem aan die je die bedoelt?) en daar zit in:

Samenstelling
Glucosaminesulfaat, Chondroïtinesulfaat (90%), MSM, Calciumcitraat, Magnesiumcitraat, Creatine monohydraat, vitaminen B6 (pyridoxine HCl), vitamine C (ascorbinezuur, gebufferd), Feruline zuur, Octacosanol, Gamma oryzanol, A, D, E (d-alpha tocopherylacetaat), B1, B2, B3, B5, B12. Foliumzuur, Paba, Biotine, Choline bitartraat, Inositol, Hesperidine, Bioflavonoiden, , Calciumfosfaat, Kiezelzuur, Fosfor (calcium-), IJzer (gluconaat), Kalium (aminozuur gebonden), Chroom (picolinaat), Selenium (L-Selenomethionine), Zinkcitraat, Mangaan (aminozuur gebonden), Jodium (kelp), Koper (gluconaat), L-Lysine (HCl).

Tja, allemaal middelen die inderdaad spierverterkend werken dus als dit niet werkt dan weet ik het eerlijk gezegd ook niet.... :-\
Door Anna Penta
#268336
Lizzy, bedankt voor je reactie. Inderdaad, nadat ik mijn berichtje had geplaatst was ik ineens zo slim om even naar het spiersupport-poeder te gaan kijken... en zag ook wat daar allemaal wel niet in zit.

Tja, toen dacht ik ook dat het dan verder niet zoveel zin meer zou hebben om nog meer erbij te geven.

Dan richt ik mijn hoop maar op hydrotherapie, dat heb ik nog niet gedaan.
Door Anna Penta
#268352
Ja dat is zeker waar Lizzy, nu je het zegt weet ik het weer. Ze heeft eerder al wel een hele pot opgemaakt, ik denk ook wel een paar maanden, maar heb nu weer een reusachtige pot. Die ga ik zeker opmaken. Als het dan nog niet helpt, weet ik in elk geval met zekerheid dat dit (ook) niet werkt.
Gebruikersavatar
Door Nitus
#268353
Hoi Anna, wat rottig voor Poncho en voor jou natuurlijk ook :(. Kun je niet beter met haar naar een ostepaat oid gaan? Ik heb nl zelf erg veel last gehad van een oude hernia (veel pijn en ook lichte uitvalverschijnselen in m'n benen) en ben uiteindelijk bij een chiropractor terecht gekomen, hij heeft me van m'n pijn afgeholpen en ik ben nu alweer bijna een driekwart jaar pijnvrij :D, misschien dat dit voor Poncho ook een oplossing kan zijn?
Door Lizzy
#268368
Nitus schreef: Hoi Anna, wat rottig voor Poncho en voor jou natuurlijk ook :(. Kun je niet beter met haar naar een ostepaat oid gaan? Ik heb nl zelf erg veel last gehad van een oude hernia (veel pijn en ook lichte uitvalverschijnselen in m'n benen) en ben uiteindelijk bij een chiropractor terecht gekomen, hij heeft me van m'n pijn afgeholpen en ik ben nu alweer bijna een driekwart jaar pijnvrij :D, misschien dat dit voor Poncho ook een oplossing kan zijn?
Oh! Goed idee zeg!! Ja Anna, er zit een hele goede Osteopaat voor dieren ergens richting Belgie. Vriendin van Tieneke (van Tinus/Tara). Evelyn en Wendy zijn ook bij haar geweest. Misschien kan 1 van hen je het adres geven!
Door Anna Penta
#268373
Ik sta hier zeker voor open maar vraag me af of het in Poncho's geval zal helpen. De specialist raadde me af nog andere therapieën te gaan volgen, maar ja, hij weet ook niet alles. Buiten dat heb ik al zoveel geld uitgegeven aan Poncho's kwaal (en dan bedoel ik echt een paar duizend euro) dat ik mezelf echt een beetje moet terugroepen.

Neemt niet weg dat ik graag contact met de genoemde osteopaat zou hebben en Poncho's geval voorleggen. Op basis daarvan kan ik beslissen of de kans groot is dat Poncho van haar oude-herniaverschijnselen verlost kan worden.

Misschien is dit zelfs wel een beter idee dan hydrotherapie (ook niet goedkoop). In elk geval veel dank voor de tip, ik vind het zeker de moeite waard hier meer over te weten te komen. Zal eens op zoek gaan naar de osteopaat...
Door Anna Penta
#268374
Overigens heeft ze geen pijn (merk er in elk geval niks van). Het zijn alleen de rechterpootjes die wegglijden en waar ze geen goede controle meer over heeft.

In elk geval, voer voor een osteopaat...
Door Anna Penta
#268375
Ik heb een mailtje gestuurd naar een dierenosteopaat, die ik ook via dit forum heb leren kennen. Ik weet niet of het dezelfde is maar zij is geloof ik de enige dierenosteopaat in Nederland. Ik wacht even haar antwoord af...
Door Peet
#268379
Een hernia gaat toch echt gepaard met pijn, want dan zit er een zenuw knel.

Als ze wel uitvalsverschijnselen heeft, maar geen pijn, zou ik eerder aan Degenerative Myelopatie denken. Dat gaat idd niet gepaard met pijn (mijn Beau heeft het ook).

Lijkt het alsof ze soms wat loopt te zwabberen (dronkemansloop)? Zijn haar nageltjes aan de oppervlakte wat afgesleten?
Door Anna Penta
#268390
Peet schreef: Een hernia gaat toch echt gepaard met pijn, want dan zit er een zenuw knel.

Als ze wel uitvalsverschijnselen heeft, maar geen pijn, zou ik eerder aan Degenerative Myelopatie denken. Dat gaat idd niet gepaard met pijn (mijn Beau heeft het ook).

Lijkt het alsof ze soms wat loopt te zwabberen (dronkemansloop)? Zijn haar nageltjes aan de oppervlakte wat afgesleten?
Hoi Peet,
dat van die afwezigheid van pijn heb ik me ook al vaker afgevraagd. Ik heb het ook aan de specialist voorgelegd, maar kreeg geen bevredigend antwoord. Ik geloof, ook na wat ik gelezen heb, dat een hernia niet per se hoeft samen te gaan met pijn. De specialist dacht trouwens ook aan een bloeding, maar op de foto liet hij me de hernia's zien (voor en achter).

Zwabberen, ach, ik weet niet of ik het zo zou uitdrukken. Het is eerder zo dat op gladde ondergronden haar rechterpootje wegglijdt. En dat ze haar achterpootje ontziet door er zo weinig mogelijk op te steunen. Haar nageltjes zijn idd ongelijkmatig afgesleten.
Door Anna Penta
#268397
Lizzy ik weet dat jij orthomanuele therapie hebt gedaan met Whoofer. Maar waarom eigenlijk geen osteopatie oid? En heb jij verbetering gezien door behandeling?

Sorry, ik weet dat je dit uitgebreid hebt beschreven, ik herinner me delen maar niet meer het geheel...
Door Tony
#268415
Hoi Anna,

Wat ontzettend vervelend dat Poncho nog steeds last van haar rug heeft, had zo gehoopt dat ze inmiddels al aan de beterende hand was.
Geef Pocho maar een dikke bullenknuffel namens ons.

groetjes,
Diane
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door