Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Bandji
#2674322
Na bijna 4 jaar tobben met Safri's huid, vanmiddag met Safri bij Tannetje geweest.

Tannetje is het met mij eens dat de huidproblemen gerelateerd zijn aan de castratie. En het is ook geen Stafylokokken bacterie maar eerder Foliaceus. Wat ik dus al aangaf in het topic over Luna.

Omdat Safri er nu ook steeds meer schijven (Tannetje noemde het Bloed blaren) krijgt waar als je op drukt alleen bloed uitkomt heeft nu ook bloedarmoede (zijn tong is bleek).

We beginnen nu eerst met 3 weken gemengde Chinese kruiden te geven om zijn bloed aan te vullen en te zien hoe de huid gaat reageren. Mag hem ook 2 x p.w. blijven wassen met Tee Trea shampoo en de plekken insmeren met zilver creme.

Hierna wil ze hem ontgiften en dan het probleem proberen te verhelpen. Ook gaat hij vanaf morgen weer terug met eten naar de Kivo. Hij heeft nu ook speciale lamslong tussendoortjes want ook de koekjes die hij normaal krijgt mag hij voorlopig even niet meer.

Wat voor ons een heel goed teken was: er waren mensen met een prachtige blauwe Am Staff die hond zag er uit zoals Safri er altijd uit heeft gezien, deze mensen zeiden tegen ons zoals Safri er nu uit ziet zag de onze er in december ook uit, wees gerust nu jullie hier zijn komt alles weer goed met hem.....

Barfplaats wordt gesponsord door