even voorstellen:
Koe mijn zwart-witte noorse boskat kater, 7 jaar, gecastreerd, iets kieskeurig, trots en heel lief, veel last van blaasproblemen gehad .
Ik wil hem heel graag op een barf menu zetten, na jaren brokjes (hoofdzakelijk de betere merken zoals RC en Orijen) en af en toe een wat stukjes vers vlees als extraatje.
Al een tijd ben ik info aan het inwinnen, van gebruikers, dierenartsen, internet en ook barfplaats, maar ik ben er nog niet helemaal uit wat ik hem nu het beste kan geven.
Ik schreef al dat hij veel last va blaasproblemen heeft gehad (blaasontsteking, calcium-oxalaat gruis en uiteindelijk een penisamputatie). Koe is een echte ze*kerd met drinken, het liefst elk uur een nieuwe bak water. Voor mij reden 1 om over te stappen. Nu staat hij al even op een dieet van de dierenarts.. maar het staat me zooo tegen, de meeste ingrediënten eet een kat helemaal niet van nature dus dat is reden 2.
Hij lust wel vers vlees, want ik gaf hem wel eens kipfilet, eendagskuiken, pens/ vleesmix van Smuldier en natuur/ vleesmix van Carnibest, omdat ik ook niet zo'n voorstander ben van blikvoer.
Nu las ik hier en daar dat pens niet echt wat voor katten is (wel jammer want dat vond ie wel 't lekkerste). Ook rood vlees (paard, rund) schijnt niet zo goed in dit geval. klopt dat?
Nu zit ik te denken aan kalkoen, kip, kuiken, lam (maar dat vindt ie niet echt lekker..) vis (zalm, tilapia, koolvis..?) welke 'smaken' zou ik hier bij kunnen zetten wat ook betaalbaar/ makkelijk aan te komen is?
Er wordt onderscheid gemaakt in orgaan, spier, vleesbot en bot. Welke verhoudingen zal ik aan moeten houden?
Verder ben ik heel erg benieuwd naar wat jullie jullie tuintijgers voeren