Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door rera1990
#2665846
hallo mijn naam is rachel ik ben 23 jaar gelukkig getrouwd en trotse bezitter van 5 katten en een hond

voor een tijdje geleden heeft signmodel een berichtje geplaatst dat over mijn hond scarlet gaat de topic titel luid alweer een hond me jeuk/huid klachten.

scarlet is 3 jaar jong en het gaat heel erg slecht met haar sinds ze is gesteriliseerd ze krijgt steeds meer huid en vacht klachten ze heeft 11 dagen geleden een hot spot ontwikkeld die is nu genezen.
ik ben op aanraden van signmodel 11 dagen geleden overgestapt van brok naar vers vlees aangezien ik niet veel vriesruimte heb heb ik smuldier gegeven dat is gister helemaal misgegaan ze verteerd het vlees niet ik had een  eergisteren al zo'n vermoeden omdat ze sinds ze overgestapt is niet meer kon poepen en ik haar helpen moest om het eruit te trekken het was zo hard als steen en niet verteerd.
ik heb haar eergister daarom ook geen smuldier gegeven maar alleen groente en een paar brokjes die ik nog had om te kijken of dat beter ging
gister moest ze in eens overgeven en dat bestond uit onverteerd stinkend vlees en botjes uit de smuldier daarna ging het over in een glazig groen gloedje. gister zag ik ook tot mijn grote schrik dat ze extreem is afgevallen.
vandaag gaat het niet veel beter met scarlet ze is nog meer afgevallen ik kan al haar botten tellen en het hele rare is dat ze nog wel eet en drinkt
ik wil heel graag naar de dierenarts maar het geld is op omdat we iedere week met haar naar de dierenarts moesten hebben we helemaal geen reserves meer dus moet ik wachten tot morgen zodat ik kan overleggen met mijn dierenarts hoe ik kan betalen in de weekeinden ook al ben je vasteklant moet je per direct contant betalen daar valt niet over te praten met mijn dierenarts.

oja ik ben direct na dat ze heeft overgegeven gister per direct het vlees stopgezet en weer terug gestapt op haar brok want ik vind het nu echt dood en dood eng!!!!

ik hoop dat mensen hier advies voor me hebben ik weet het niet meer
Gebruikersavatar
Door Kim_S
#2665871
Welkom!

Welke smaak van de smuldier heb je gevoerd? Klinkt een beetje alsof er veel te veel (alleen maar?) bot in zit, dan wordt de ontlasting keihard en kan je hond verstopt raken. Volgens mij heeft smuldier compleet versies, maar ik dacht ook gemalen kipkarkas? Daar moet je dan echt wel spiervlees en orgaan bij voeren, anders gaat het mis.

Hoe lang geleden heeft ze voor het laatst ontlasting gehad? Als dat al een tijdje geleden is zou ik echt denken aan verstopping, dan toch echt zo snel mogelijk naar de dierenarts!!!

Verder kan het natuurlijk zijn dat je hond de diersoort niet verdraagt, of dat het verteren van vlees en bot nog niet goed gaat omdat de maag en darmen nog moeten wennen. Maar als ik het zo lees denk ik dat je teveel bot voert...
Maar ik kan het uiteraard mis hebben.

Hopelijk zijn er nog andere mensen die er iets over kunnen zeggen.
Door signmodel
#2665950
ik zal even reageren voor rachel, zij zit nu bij mij om t verhaal te doen.

het waren niet alleen onverteerde botten maar ook vlees.

haar hondje had eerder al last van harde ontlasting, en ze krijgt smuldier kip, vleescompleet en pens, steeds om de 3 dagen afgewisseld.

dus als t alleen door de kip zou komen zouden de andere dagen toch voor betere ontlasting moeten zorgen. en in de kip versie zit niet alleen karkas. (dat is duidelijk te zien)
scarlet weegt nu 5 kg onder haar gezonde gewicht.
is verder wel alert.

nu na de brok is ze weer aan de diaree gegaan, nu is ze nu niet meer verstopt, maar mist wel haar gewicht.
ik zou haar wel wat spier en orgaan vlees mee kunnen geven, maar zoals eerder genoemd heeft ze het vlees ook niet verteerd.
Door Elinea
#2666563
Zit er wel bot in smuldier? Volgens mij werken ze met toevoegingen en niet met bot. Op zich is smuldier geen merk waar ik voor zou kiezen maar zo een heftige reactie is raar.
Laatst gewijzigd door Elinea op ma 06 mei 2013, 23:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door nova
#2666580
Ik denk dat ik deze hond even op enkelvoudige  gemalen pens van smuldier zou zetten, gewoon om de darmen weer op gang te brengen. Daarnaast is het goed voor de darmflora, en gezien het verhaal ook niet slecht. Ik ging voor 3 x daags een maaltijd , en een ruime hoeveelheid, zeker het dubbele van het gewicht van een barfdagrantsoen  voor haar.

Zou je aan  een voedselallergie denken, dan moet je een eliminatie dieet gaan toepassen. .
Maar  je zult eerst de oorzaak van het gewichtsverlies moeten weten want ook elimineren kan  volkomen doelloos zijn, als er wat anders aan de hand is.
Zieke hondjes zijn  kanonne duur, ik weet t ..zucht..
Door Lizzy
#2666601
Ik ben misschien erg eigenwijs maar ik denk niet dat dit van Smuldier kan komen. Dat is fijn gemalen handel. Kan ze ergens iets vandaan hebben gepikt, bijv. kippenpoten uit de vuilnisbak? Iets?

Ik vind deze klachten trouwens ook te heftig voor zelf medicatie. Ik heb al genoeg adviezen in het vorige topic gegeven, ik zou naar een holistisch DA gaan. Geld lenen ofzo. Je kunt moeilijk je doodzieke hond zo rond laten lopen.
Door Suzanne
#2667077
Hoi Rachel,

Ik zal wel sociaal-onwenselijk reageren maar als je hond zo ziek is (en ik denk dat hij heel ziek is) dan zorg je maar dat je bij de DA komt, je treft maar een regeling met wie of wat ook. Zieke dieren, daar ga je mee naar de DA of een specialist.

Het klinkt heel hard, ik bedoel het niet slecht maar je hebt de plicht om voor je dier te zorgen. Kun je dat niet, dan moet je herplaatsen. Of, je verkoopt de auto of wat dan ook.

Sorry, je bent nu even het slachtoffer; ik hoor het zo vaak om mij heen "geen geld voor de DA..." Triest vind ik het, en boos kan ik erom worden.. heel boos!! Het dier heeft recht op zorg; je regelt het maar.

Dit kan niet van de Smuldier komen; er zit, behalve in de kipvariant, geen bot in!

Suzanne
Door K&D
#2667100
Vooralsnog is het zeker een DA geval, maar tot het bezoek zou ik Probiotica geven. De darmflora is zo te lezen naadje, en vaak gaat dat samen met een slechte weerstand.
De hotspot kan toeval zijn en hoeft niet iets met de rest van de klachten te maken te hebben.
Wanneer is ze gesteriliseerd? Is dat kort of lang geleden?
Ik zou de schildklierwaardes eens laten controleren.
Door *Axel*
#2667131
Ook Suzanne zegt het iets uitgebreider en direkter als ik  ;) Maar ik  geef haar 100% gelijk.
Dierenarts, zoals ik zei, is hij uitgedroogd? Kompleet bloedonderzoek inkl schildklier, inderdaad en temperatuur zou  voor mij de eerste stap zijn. Daar haal je al een hoop info uit. Beter vandaag als morgen
Door Borke
#2669055
Suzanne schreef: Hoi Rachel,

Ik zal wel sociaal-onwenselijk reageren maar als je hond zo ziek is (en ik denk dat hij heel ziek is) dan zorg je maar dat je bij de DA komt, je treft maar een regeling met wie of wat ook. Zieke dieren, daar ga je mee naar de DA of een specialist.

Het klinkt heel hard, ik bedoel het niet slecht maar je hebt de plicht om voor je dier te zorgen. Kun je dat niet, dan moet je herplaatsen. Of, je verkoopt de auto of wat dan ook.

Sorry, je bent nu even het slachtoffer; ik hoor het zo vaak om mij heen "geen geld voor de DA..." Triest vind ik het, en boos kan ik erom worden.. heel boos!! Het dier heeft recht op zorg; je regelt het maar.

Dit kan niet van de Smuldier komen; er zit, behalve in de kipvariant, geen bot in!

Suzanne
Dit zijn wel heel harde woorden voor je, maar ik ben het er volledig mee eens.
Ga naar Tannetje of een ander holistisch DA of breng je hond naar het asiel o.i.d. zodat ze de zorg krijgt die ze nodig heeft!
Met liefde alleen los je dit niet op  :'(

Sterkte!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door