Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#2658928
Loopse teven in de buurt dus de jongens moeten weer even laten zien aan elkaar wie de baas is  ::)
Gek word je ervan. Gisteren hebben we het ze tot bepaalde hoogte samen uit laten vechten.
Ze waren steeds op elkaar aan het rijden, elkaar aan het uitdagen dus wij dachten laat ze maar zelf uitzoeken misschien is het gedonder dan afgelopen.
Hoop kabaal, gegrom en gesnauw en de heren waren het weer met elkaar eens. Maar sinds dat gevecht loopt Basco mank met links voor.
Hij heeft geen wondjes dus ik hoop dat het alleen spierpijnis door een beet in zijn poot.

Watis nu wijsheid. Metacam geven en lijnrust een week en kijken wat dat doet. Of gewoon laten begaan?

En wat kan ik met die eeuwige strijd van hun? Normaal kap ik het snel af en soms ( als het gevecht niet te heftig is ) laat ik ze begaan.
Iedere dag willen ze wel op elkaar rijden, stoeien mond soms uit in een "gevecht"
Ze zijn beide dominant en kunnen het verder heel goed met elkaar vinden. Als er wat is staan ze als een blok achter elkaar. Als de ene ziek is is de ander er om steun te bieden.
Het is dus geen haat en nijd maar ze zijn beide dominant en willen beide haantje de voorste zijn.
Laatst gewijzigd door renate1985 op do 02 mei 2013, 21:39, 1 keer totaal gewijzigd.
#2659388
Wondjes hebben ze juist niet. Vandaar dat ik bij basco denk aan of een beet in zijn poot of een verkeerde beweging. De hop capsules ga ik inderdaad eens proberen tegen de hormonen en hopen dat het werkt. De gt probeer ik een afspraak mee te maken, hij heeft het op dit moment druk dus hopelijk heeft hij snel tijd.
Naar de da vind ik nog iets te vroeg, ik probeer hem rust te geven en als dar niet helpt of als hij erger gaat manken dan ga ik naar de da ( hij mankt nu iets minder maar je ziet het manken nog wel ).

Beide bedankt voor de tips!
#2659428
Ik zie het en heb het aangepast  :-[
Nadeel van sneller denken dan typen  :biggrin2:
Gelukkig hebben ze beide geen wondjes, het gaat alleen met een hoop kabaal, grommen en snauwen. Maar misschien toch een te harde beet in zijn poot gehad waardoor hij spierpijn heeft of verkeerd gedraaid.
#2660547
Als ik jou was zou ik hier een GT bijhalen, of dit echt wel dominantie is ik betwijfel het als ik je verhaal zo lees.
En wbt het manken, hoort met 5 dagen over et zijn zegt mijn orthopeed van de hond. Zoniet, naar de DA en grondig uit laten zoeken door een specialist.
#2660554
Het manken is nu zo goed als over, alleen af en toe nog wat opstart probleempjes.
Ik vermoed wel dat het dominantie is, voorheen geen problemen gehad en nu er loopse teven zijn os het steeds een gedoe. Het is meer herrie dan dat ze elkaar iets doen maar leuk is anders.
Kaine heeft heel veel last van zijn hormonen nu, groene druppels, kwijlen en schuimbekken bij het ruiken van plasjes, af en toe wat pieperig.

Gt heeft nu weinig tijd maar ik moet zeggen dat het vandaag wat minder is.
Het proberen op elkaar te rijden meteen afgekapt en er is heel de dag geen snauw of grom geweest gelukkig. Hopelijk gaat het de komende dagen steeds beter. Het gedoe is ook alleen in de tuin en niet binnen.
#2660719
als er hier loopse teefjes zijn heeft 1 van mijn mannen het ook op zn stuipen hoor...ze vliegen elkaar dan niet in de haren maar is wel aan t grommen ed......ik geef hem hop  en als het heel bizar is dan geef ik heb valeriaan en dat werkt prima!
kaine zijn hormonen maken overuren vandaar het rijden op elkaar....als je dat wat binnen de perken kan houden......heb je weleens een implantaat overwogen?
#2660741
Wel overwogen maar omdat hij ook onzeker is en moeite heeft om om te gaan met spanningen durf ik het niet zo goed aan. Hoe lang werkt zo een implantaat? Stel dat zijn gedrag de verkeerde kant op veranderd is dat dan blijvend? Dat zijn een paar vragen die ik bij een implantaat heb omdat met een castratie ook het gedrag kan veranderen denk ik dat dat bij een implantaat ook kan.

Ik noem het vechten maar het is meer flink grauwen en snauwen naar elkaar ( ze doen elkaar niet doelbewust zeer, op het even manken van Basco na zijn er totaal geen wondjes ofzo geweest ook nooit een piep dat het zeer doet ).
#2660829
renate1985 schreef: Wel overwogen maar omdat hij ook onzeker is en moeite heeft om om te gaan met spanningen durf ik het niet zo goed aan.
Dus je hond is helemaal niet dominant....Daar kan nog wel eens het probleem liggen, ze zijn rangordes aan het bepalen, wie wint. Kan een langdurige maar ook gevaarlijke strijd worden. Als ik jou was zou ik hier toch maar hulp bij gaan zoeken voordat je het gedrag verkeerd interpreteert.

Maar iig fijn dat het manken al beter gaat, als ik jou was gewoon even rustig aan doen met 5 dagen moet het wel beter gaan. Komt vast wel goed!
#2660838
Met twee reuen in huis weet ik heel goed waar je het over hebt - en inderdaad er zijn ongelofelijk veel teefjes loops op het moment..  ::)
Bij ons thuis wordt er niet gereden, nooit, niet, punt.. het is echt een opstap naar problemen. Als het buurteefje buiten loopt dan wil Jiro nog wel eens laten zien aan Cailean (en aan zijn vriendinnetje) dat hij de stoerste is. En dat pik ik niet, ik ben de stoerste hier in huis  :biggrin2:
Maar waar je wel op moet letten is dat je degene corrigeert die de grens overschrijdt, vaak kan degene die altijd de l*l is de uitlokker zijn (door te gaan fixeren, of gewoon steeds met een speeltje langs te rennen) en dan moet jij degene zijn die dat corrigeert ipv de ander - of nog erger dan degene corrigeren die de uitlokker corrigeert, dan krijg je namelijk een rangen conflict. Dus ik zou zeker iemand raadplegen die thuis kan komen kijken en het kan analyseren voor je.
Dominantie is een heel groot woord en ik zou dat label gewoon nog even loslaten voordat je weet wat er precies speelt.
#2660872
Ik ben ervan overtuigd dat er een probleem ontstaat in jouw aanpak: soms wel en soms niet ingrijpen. Of je grijpt nooit in en bij een gevecht ga je de kamer uit (oftewel: je bemoeit je er absoluut niet mee) of je grijpt in en wel direct. Dominantie vraag ik me zeer af, want een hond die dominant is over de ander (het is geen eigenschap het is een aanduiding waar de hond in de roedel staat) heeft over het algemeen geen agressie nodig, tenzij er een schuiving plaatsvindt of de dominante hond niet zeker is van zichzelf (en daarmee dus geen kop van de roedel).
Vivianne heeft gelijk dat het een goede inschatting vereist om de juiste hond te corrigeren. Ik zou zeker zsm een afspraak met de gt maken, zodat hij/zij kan inschatten of een implantaat je kan helpen en hoe jij ervoor zorgt boven de andere twee te staan zodat het gedrag helemaal niet gaat optreden.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door