Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Lolleke
#2654376
Na de zoekfunctie en nog wat vragen in het voedingstopic toch even een los topic met vraag :)

Ik heb hier nu een duitse herder in huis, herplaatser en een lief meisje (tijd dat ik een onderschrift maak!)
Maar ze heeft een kapotte neus.
Ze is op haar oude adres 1.5 jaar geleden overgezet op Pedigree voor DH. Ze had namelijk zo'n last van haar huid. Dochter van ex-eigenaresse is goede vriendin van mij dus die nog flink kunnen uithoren. De vraag is dus uiteindelijk of het echt een huidprobleem was of het slootje waar ze regelmatig in zwom toen. Dat was een stilstaande poel met goor water namelijk. Brok krijgt ze uiteraard niet meer.

Huid is een eind bijgetrokken, ik heb haar hier meteen gewassen met een zachte tea-tree shampoo die ik ook voor de paarden gebruik. Haar huid was vies en vet. (niet de normale gezonde talgafscheiding) Nu een week later ziet de huid er nog goed uit, controleer het regelmatig.
Ze krabt echter nog wel vaak, heeft nog een dikke korstige plek op 1 elleboog. En dan die neus..het doet haar pijn en ik vind het sneu. Dikke korsten. Smeren werkt niet, dat likt ze eraf of ze schuurt over het tapijt met als gevolg open neus, meer pijn en jeuk en korsten.

Ik heb wat wilde-zalmolie gevoerd maar na wat advies stop ik hier toch mee. Maar wat nu wel te doen?

De DA heeft ze al gezien voor een algehele checkup, de neus moesten we aankijken, de DA vond het niks engs. Ik vind het ook niet eng, maar baal er wel van. Mijn hondewaf hoeft geen pijn te lijden!
Lees hier op het forum ook dingen als Lupus, maar ze toont verder geen enkel bijbehorend verschijnsel daarvan.

Iemand een idee?
Gebruikersavatar
Door Angelique
#2654382
Jeuk aan de neus is zo ongeveer verschijnsel nr.1 bij Lupus, dus ik zou daar zeker mee naar een specialist gaan om daar eens goed na te laten kijken.  Sowieso jeuk en pijn aan de neus is niet iets om maar aan te blijven kijken omdat de da het even niet weet.
Door Martine.
#2654528
Weet je zeker dat die kapotte neus verband houdt met lichamelijke problemen? Ik heb hier namelijk zo'n vierpotig geval rondlopen die een zware begraaf tik heeft. Zodra zij genoeg heeft van een kauwkluif of een stuk vleesbot dan kan zij dat naar haar idee niet zo laten liggen maar wordt er heel sneaky weggeslopen en geprobeerd het voor latere consumptie te begraven. Hier gebruikt zij dan enkel haar neus voor. Meestal heb ik er erg in kan ik ingrijpen voordat haar neus tot bloedens toe kapot is.

Een week of twee geleden was ik echter niet thuis en had ik de kast waarin de gedroogde spullen liggen niet goed dicht gedaan. Gevolg, overschot dat begraven moest worden. Overal in huis verstopt kluifmateriaal teruggevonden (wel makkelijk te vinden omdat ik enkel de bloedvegen hoefde te zoeken) maar gevolg was wel dus een hele kapot geschuurde neus die nog steeds niet volledig genezen is. In het verleden ook al gemerkt dat neuzen slecht genezen van dit soort schuurwonden. 
Door Tiesto en Zack
#2654571
Hier heeft Tiesto ook een gebarsten neus, hij heeft de aandoening nasale hyperkeratose, dat is een verhoorning van de neus. .bij hem is t ook bij voetkussentjes. .kan dus op meerdere plekken voorkomen. .ik smeer voor het wandelen vaseline op zijn neus.


Groetjes Sandra
Door Bieke
#2654638
Nasale hyperkeratose. De oorzaak van deze afwijking is meestal auto-immuun. Een grote "schuldige " hierbij kan de hondenziekte vaccinatie zijn. De verschijnselen van de ziekte komen in een mindere mate voor na vaccinatie. Bij acute hondenziekte komen harde voetzooltjes en een korstige neus voor. Bij chronische symptomen na een vaccinatie. Kijk hier maar: google hard pad voor foto's.

What I have seen in my many years of private practice is that distemper and other vaccines administered to prevent acute illness can contribute to symptoms seen in chronic disease and pathologies. Some symptoms often seen in chronic canine illness include chronic runny eyes and conjunctivitis (tear stains in dogs, dry eye, chronic eye allergies); chronic vomiting, diarrhea, appetite issues; emaciation; pancreatitis, inflammatory bowel disease, GI lymphoma;  chronic spasms and seizures (epilepsy, brain tumors); skin eruptions and swelling of feet and red feet pads; itching from lifelong skin allergies; and eruptions around the mouth (seen in lip fold dermatitis).  That is, adverse reactions from vaccination may mimic symptoms of the very disease the vaccine was meant to prevent.  Reactions may occur immediately or months or even years later.
Door Cizsel
#2655055
Er zijn verschillende vormen van lupus geloof ik, DLE en SLE
Ik geloof dat bij DLE (discoid lupus erythematosus) alleen de huid getroffen wordt. Voornamelijk en vaak als eerste de neus.
Dit staat ook wel bekend als Collie Nose (misschien even zoeken?)
En Duitse Herders zijn een van de rassen waarbij dit vaker voorkomt

wikipedia linkje (helaas alleen in het engels)

http://en.wikipedia.org/wiki/Canine_dis ... thematosus
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door