Bas en Bob krijgen nu al een paar maanden vers vlees. Nu heb ik wat andere diersoorten erbij en heb mijn menu weer wat aangepast. Ze krijgen nu meer afwisseling en het menu is voor 2 weken.
Ze krijgen een groenten mix waar zeker rode biet in zit. Verder sperzieboontjes, bospeen, knoflook, gember, Alfalfa + Taugé (zelf gekweekt), andijvie, beetje broccoli, aardappel, courgette. Tomaten en bramen "plukken" ze zelf zomers van de plant. Appel en banaan krijgen ze tussendoor. Zonder mix gaat vooral Bas grazen, vandaar de mix in het menu.
Ik hou de volgende percentages aan:
Orgaan 20%
Groenten 5%
Spiervlees 25%
Vleesbot 50%
Totaal 100,00%
De honden wegen 10kg en krijgen 2,5%.
De percentages in het menu zijn afgerond op ronde getallen. Dit is vooral omdat de porties per dag voor 2 honden ingevroren worden. Op de dag zelf wordt het verdeeld over de voerbakken.
Week 1
Maandag: 250g lamsribben, extra 1 ei
Dinsdag: 150g lamavlees, 50g paardenhart, 40g groenten, extra yoghurt
Woensdag: 250g zalmkop (1/2 kop)
Donderdag: 150g kalkoenvlees, 50g konijnenlever, 50g groenten
Vrijdag: 150g kippennek of kippenrugstuk (kan wisselen), 75g lamspens, 25g kippenmaag, extra 1 ei
Zaterdag: 150g hertenvlees, 50g lamsnier, 50g groenten, extra yoghurt
Zondag: 150g eendenbout, 75g runderpens, 25g kippenmaag
Week 2
Maandag: 300g konijnenbout, extra 1 ei (bout weegt max 300g)
Dinsdag: 150g lamavlees, 50g runderhart, 50g groenten, etra yoghurt
Woensdag: 250 g sardiene
Dodnerdag: 150g rundvlees, 50g konijnenlever, 50g groenten
Vrijdag: 150g fazantennek, 75g lamspens, 25g kippenmaag, extra 1 ei
Zaterdag: 150g hertenvlees, 50g lamsnier, 50g groenten, extra yoghurt
Zondag: 150g eendenbout, 75g runderpens, 25g kippenmaag,
Ik vroeg me wel af of ik genoeg afwisseling in orgaan heb en of ik een soort niet te veel geef.
Verbeteringen, suggesties en tips zijn welkom.