http://www.allergiepolivoorhonden.nl/im ... _01091.pdf
???
Moderator: Lizzy
Wendi schreef: http://www.allergiepolivoorhonden.nl/im ... _01091.pdfJa ik kreeg hem van mijn dierenarts een paar dagen geleden zit een kern van waarheid in
???
Senta schreef: Ja ik kreeg hem van mijn dierenarts een paar dagen geleden zit een kern van waarheid inOh, vertel?
Wendi schreef: http://www.allergiepolivoorhonden.nl/im ... _01091.pdfKende 'm al en is al besproken op het forum. Ik denk dat je even moet zoeken op de naam Plantinga, kom je het vanzelf tegen.
???
Lizzy schreef: Oh, vertel?Veel hondenbezitters die je wel eens tegenkomt of waarvan je leest op fora's doen wel eens 'iets van barf' dr bij. Hop een kipkarkas, donderen een hele lever in een bak, af en toe een stuk vlees. Dat noemen ze dan barfen, je kent die verhalen ongetwijfeld Lizzy
Senta schreef: Veel hondenbezitters die je wel eens tegenkomt of waarvan je leest op fora's doen wel eens 'iets van barf' dr bij. Hop een kipkarkas, donderen een hele lever in een bak, af en toe een stuk vlees. Dat noemen ze dan barfen, je kent die verhalen ongetwijfeld LizzyNou misschien moeten ze eerst maar eens de verkoop verbieden van die gerookte botten in de dierenwinkel. Want als je het mij vraagt, zijn dat de meeste gevalletjes die op de operatietafel belanden (deze maand al 2) die barf een slechte naam bezorgen.
Dan heb je nog de brokkenhonden die ze af en toe een bot geven van de slager, ach zo leuk zon knieschijf, ja dat barfen is toch wel leuk.
Deze gevallen belanden dan bij de DA op de tafel vaak met dode afloop.
Dan hebben we nog de groep barfers die het niet zo nauw nemen met hygiene en kwaliteit van het vlees, waardoor belangrijke nutrienten van het vlees verloren gaan. (Erwin heeft hier ook al eens iets over geschreven) Waardoor tekortten ontstaan en zelfs honden ziek van worden.
Dus het artikel betreft niet de barfers die gewoon smerig hun best doen, werken met een goede kwaliteit spiervlees, botten en organen, hierbij nog groentes ed voeren, maar de groep die ik hierboven noem.
Helaas gooit de reguliere dierengeneeskunde alles op een hoop, en is alles wat barft niet goed.
Het zou interessant zijn als ze de koren van het kaf konden scheiden, maar die moeite nemen ze niet en nemen het zekere voor het onzekere; begin dr niet aan als je weet wat barfen inhoud.
Ik heb deze discussie ook met mijn DA gevoerd....en haar reactie was; 'je heb dr idd hobbieisten bij die maar wat doen, en de doden heb ik hier in mijn praktijk gehad'
*Dorothea* schreef: Nou misschien moeten ze eerst maar eens de verkoop verbieden van die gerookte botten in de dierenwinkel. Want als je het mij vraagt, zijn dat de meeste gevalletjes die op de operatietafel belanden (deze maand al 2) die barf een slechte naam bezorgen.Klopt, zelfs dat durven sommigen al 'barfen' te noemen Kan je dus op mijn lijstje dr bijzetten
Senta schreef: Veel hondenbezitters die je wel eens tegenkomt of waarvan je leest op fora's doen wel eens 'iets van barf' dr bij. Hop een kipkarkas, donderen een hele lever in een bak, af en toe een stuk vlees. Dat noemen ze dan barfen, je kent die verhalen ongetwijfeld LizzyMaar dat is niet waar Plantinga over schrijft, en ze schrijft ook niet dat als een eigenaar weet wat hij doet en een uitgebalanceerd dieet voert, dat dat dan beter is dan commercieel voer.
Dan heb je nog de brokkenhonden die ze af en toe een bot geven van de slager, ach zo leuk zon knieschijf, ja dat barfen is toch wel leuk.
Deze gevallen belanden dan bij de DA op de tafel vaak met dode afloop.
Dan hebben we nog de groep barfers die het niet zo nauw nemen met hygiene en kwaliteit van het vlees, waardoor belangrijke nutrienten van het vlees verloren gaan. (Erwin heeft hier ook al eens iets over geschreven) Waardoor tekortten ontstaan en zelfs honden ziek van worden.
Dus het artikel betreft niet de barfers die gewoon smerig hun best doen, werken met een goede kwaliteit spiervlees, botten en organen, hierbij nog groentes ed voeren, maar de groep die ik hierboven noem.
Helaas gooit de reguliere dierengeneeskunde alles op een hoop, en is alles wat barft niet goed.
Het zou interessant zijn als ze de koren van het kaf konden scheiden, maar die moeite nemen ze niet en nemen het zekere voor het onzekere; begin dr niet aan als je weet wat barfen inhoud.
Ik heb deze discussie ook met mijn DA gevoerd....en haar reactie was; 'je heb dr idd hobbieisten bij die maar wat doen, en de doden heb ik hier in mijn praktijk gehad'
Anne in Duitsland schreef: Ze vergelijkt een beetje appels met peren hier. Ze heeft het niet over barfen, zeg maar. Het is alsof je een vergelijking maakt tussen een benzineauto en een elektrische auto en dan een pleidooi houdt voor de benzineauto omdat uit onderzoek is gebleken dat mensen die op een fiets rijden vaker vallen en gewond raken.
Senta schreef: Veel hondenbezitters die je wel eens tegenkomt of waarvan je leest op fora's doen wel eens 'iets van barf' dr bij. Hop een kipkarkas, donderen een hele lever in een bak, af en toe een stuk vlees. Dat noemen ze dan barfen, je kent die verhalen ongetwijfeld LizzyHet is natuurlijk gewoon geen goed gegeven en geen goed idee dat dierenartsen of wetenschappers de voedingswijze BARF naar beneden halen en in negatief daglicht stellen terwijl ze geen BARF bedoelen. En ik ben toch een beetje sceptisch over de goede bedoelingen van deze mensen. Want laten we wel wezen, liefst hebben ze ons ook allemaal weer terug op brokjes. Het kost ze gewoon geld, een groeiend aantal barfers. Om meerdere redenen, op meerdere fronten.
Dan heb je nog de brokkenhonden die ze af en toe een bot geven van de slager, ach zo leuk zon knieschijf, ja dat barfen is toch wel leuk.
Deze gevallen belanden dan bij de DA op de tafel vaak met dode afloop.
Dan hebben we nog de groep barfers die het niet zo nauw nemen met hygiene en kwaliteit van het vlees, waardoor belangrijke nutrienten van het vlees verloren gaan. (Erwin heeft hier ook al eens iets over geschreven) Waardoor tekortten ontstaan en zelfs honden ziek van worden.
Dus het artikel betreft niet de barfers die gewoon smerig hun best doen, werken met een goede kwaliteit spiervlees, botten en organen, hierbij nog groentes ed voeren, maar de groep die ik hierboven noem.
Helaas gooit de reguliere dierengeneeskunde alles op een hoop, en is alles wat barft niet goed.
Het zou interessant zijn als ze de koren van het kaf konden scheiden, maar die moeite nemen ze niet en nemen het zekere voor het onzekere; begin dr niet aan als je weet wat barfen inhoud.
Ik heb deze discussie ook met mijn DA gevoerd....en haar reactie was; 'je heb dr idd hobbieisten bij die maar wat doen, en de doden heb ik hier in mijn praktijk gehad'