Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door lightning
#2641888
Heeft iemand dit wel eens mee gemaakt? Ik kan dit eigenlijk op meer plekken plaatsen maar doe het maar hier.

Ik heb een kitten wat NIET tegen vers vlees kan. Ook niet de vlees uit blik zoals porta21.

Daar zijn we na weken ziek zijn en zo achter gekomen. 1 van mijn kittens is al weken ziek. Zelfs al paar keer op randje van de dood gelegen. mochten katten inderdaad 9 levens hebben heeft zij er al zeker 5 verbruikt. Ze kreeg diarree heel erg. eerst de giardia test bij de da gedaan en die bleek positief. medicijnen gekregen maar ging maar niet beter. Kitten bleef afvallen vaak niet eten enz enz. er is toen opnieuw ontlasting opgevangen van 5 dagen. daar kwam nu uit geen giardia meer geen tritrichimonas foetus geen virus. wel 2 bacterien. volgens de internist heeft 80% van de dieren last van die bacterien en zou vanzelf moeten verdwijnen/verminderen. Maar ondertussen kitten dood ziek. diarree met slijm bloed overgeven werd je gek van. is toen in  totaal 14 dagen opgenomen geweest. Kreeg daar speciaal voer van de da sensitive van rc (alleen dus die natvoer zakjes). nou iedere keer als ze terug kwam en langzaam over ging op eigenvoer werd ze weer ziek. zo ook afgelopen weekend. ze is dood ziek geweest weer. Terug op die voeding en het is weer goed. keurige ontlasting speels eet en groeit eindelijk weer.

ik speen de kittens normaal af op vlees maar dat lukt in deze niet. Nou zou ze volgens zeggen hier overheen kunnen groeien. Heb dit nog nooit meegemaakt. Ze heeft een behoorlijke achterstand op de rest van de kittens.

nou zal ik vast wel iets vergeten zijn te schrijven :-[.
Gebruikersavatar
Door Extreme
#2642223
Sorry geen verstand ervan, er zullen vast hier mensen zijn die jou beter kunnen antwoorden, maar zou het niet zo kunnen zijn dat ze allergisch is voor een bep. diersoort van vlees?
Als ik zie wat oa rund of kip bij mijn labrador van 30 kg doet, kan ik me voorstellen wat het kan doen bij een kleine kitten.
Wel fijn dat ze het toch goed doet op RC, zodat ze kan opgroeien.
Door Mowgli
#2642225
En als je het verse vlees kookt, heb je dat al geprobeerd? Misschien is de kleine zo zwak, dat het rauwe vlees teveel bacteriën bevat?

Toen Mowgli zijn zware buikoperatie had, werd mij door verschillende BP leden ook aangeraden om geen rauw vlees te geven de eerste dagen vanwege de bacteriën.
Door Nathascha
#2642243
Ik zou als ik jou was dit verhaal ook eens voorleggen aan een DA die gespecialiseerd is in voeding en dan liefst specifiek ook voor katten. Ik weet niet of Tannetje of ev. Erwin je hier mee kunnen helpen?
Zolang zou ik in elk geval alleen de RC geven zodat ze op krachten en conditie kan komen. Tot je 100% antwoorden hebt en dan evt. gaan kijken in samenwerking met een specialist op vers voer. En dan op een goed manier overgaan.

Helaas is het zo dat in een enkel geval een hond of kat niet tegen dierlijk eiwit kan. Soms alleen van bep. diersoorten. Maar sommige kunnen er echt niet tegen, maar dat is wel een uniek geval dan.

Sterkte met je kitten.  :( tis niet leuk.
Door lightning
#2642251
Weet je wat ik niet begrijp? voordat ze zo langdurig ziek werd dus giardia kreeg wat dus nu wel weg is, at ze wel vlees en ging het goed. Nu word ze iedere keer heel erg, maar dan echt heel erg ziek. Dat wil ik echt niet nog een keer. Ze zat voordat ik overschakelde ook al heel lang op dat sensitive van rc. ik vind het rommel maar dat is het enige wat goed gaat. Voor nu leek het mij ook verstandiger om heel lang maar eerst dit te geven, dat ze eerst groot en sterk word. Het nare is ze eet tot op heden alleen die dure zakjes dus niet de brokjes versie.

Ik hoop ook dat er nog meer mensen reageren. Ik heb dit nog nooit mee gemaakt. Een dier wat niet tegen vlees kan. vis of kip of bibi of dat soort dingen.

Op dit moment zou ik het niet eens durven koken en dat te geven. Ben zo bang dat ze weer zo ziek word.

probiotica krijgt ze wel van mij.
Door Mowgli
#2642280
[quote="lightning"]
Op dit moment zou ik het niet eens durven koken en dat te geven. Ben zo bang dat ze weer zo ziek word.

probiotica krijgt ze wel van mij.
[/quote]Ik bedoelde eigenlijk ook niet nu, maar of je het had gekookt als ze weer terug ging op eigen voer.
Voor nu zou ik ook op de RC blijven zodat ze eerst weer stabiel kan worden en idd. misschien hulp aan Erwin of Tannetje vragen.
Door Mevroi Kruim
#2642298
Ik zou dan iig willen weten tegen welke diersoorten ze iet kan. Kip en rund zijn bekende allergenen, konijn en parelhoen veel minder bv.

Wat ook nog zou kunnen is dat haar darmen erg aangetast zijn en eerst moeten herstellen. Als er dan niet goed afgebroken eiwitten in de darm komen kunnen die via de beschadigingen in het bloed komen en een hele felle reactie geven. ALs de darmen hersteld zijn zou dat minder moeten worden.
Koken kan helpen. Met verhitten maak je de eiwitten alvast kapot zodat er minder werk is voor de spijsvertering. Je maakt er ook enzymen enzo mee kapot maar die zitten in brokken ook niet dus dat maakt niet uit.
Door lightning
#2642422
Nee met een terug schakelijk het niet verwarmt/gekookt om te proberen. Op dit moment is het denk ik zo aan gort dat ik haar niet lekker stabiel meer krijg. Is nu 3 dagen goed gegaan maar ze is weer niet lekker.

Ze moet wel een katwaardig bestaan krijgen en die heeft ze in haar leventje nu amper gehad. Er komt een keer een moment dat ik een knoop moet doorhakken met haar :'(... en die is verrekte moeilijk.
Gebruikersavatar
Door Extreme
#2642528
En als het een katwaardig bestaan is met RC, so be it!
Als je kleine humpie niet dierlijke eiwitten kan verwerken en het haar dood word, nou dan maar het dure RC zakjes.
Je schrijft dat ze nu weer dagen niet lekker is, is dit ondanks dat ze RC heeft gekregen?
Het blijft een zorgenkindje, maar wel eentje zo te lezen met een diepe plek in je hart, geef haar maar een  :bigarmhug: van ons.
Door Nathascha
#2642530
:'( ik snap je. Maar ik geef je gelijk dat je wel heel goed kijkt naar het katwaardige bestaan. Hoe moeilijk dat ook is. Het is wel wat altijd mee moet spelen. Ik zou echt heel goed gaan overleggen met je DA. Liefst met een DA die echt doorgeleerd heeft op voer. Misschien zie je nog wat over het hoofd.
Begin eens met opschrijven: Wat eet ze. Wat heeft ze gegeten ( alle smaken en merken). Welke snacks en tussendoortjes. Welke situaties heeft ze mee gemaakt oa stress, andere katten, evt. gevechten. datums van Giardia en wanneer het stopte etc. Echt een waslijst met wat er allemaal is gebeurt. Daarna kan je misschien wel een verband ontdekken ergens in.

Mijn Mira heeft ook Giardia gehad als kitten. Kreeg haar met 7 maanden mee uit de cattery ( nadat ze eindelijk giardia vrij was!) Kreeg toen ook RC sensitive brokjes en zakjes. Ben toen binnen een week over gegaan op vers. Mijn fokster kreeg een rolberoerte toen ze dat hoorde!!! Want dat zou helemaal niet kunnen... Nu begrijp ik dmv jou verhaal veel beter haar reactie. Bij mira heeft het toevallig goed uitgewerkt. Maar zei vertelde mij dat Giardia kittens heel lang een heel overgevoelig darmstelsel houden. Het zusje van Mira kan nu pas ( een jaar later!) weer andere snackjes enzo erbij hebben zonder ziek te worden. Kon een half jaar geleden echt niet.
Door lightning
#2642551
Ja ondanks dat ze die rc krijgt. vannacht weer braken. vanochtend ook en weer wat diarree. speelde vanochtend wel wat wilde niet eten. toen ik weg ging wilde ze wel weer wat eten. Ik zit nu al een week of 6 in een rolercoaster en dit is vermoeiend.

met ongeveer 4 weken kregen ze een virusje voorste luchtweg infectie. is behandeld en ging weer goed. 1,5 week later werd ze ziek en met spoed naar de dierenarts. toen die dag opgenomen geweest wat ze at niet meer en viel snel af enz enz. daarna ging het wel weer redelijk. ze ging af en aan die week een week daarna storte ze nog meer in. diarre ziek ze keek me ook aan dat ze niet meer wilde. nog zieker dan ervoor. test gedaan bij de da op giardia denk dat ze toen een week of 7 was. was positief. denk je nou na die medicatie gaat het wel langzaam beter. niet dus. ze werd daarna weer ziek en zieker. 5 dagen ontlasting verzameld en opgestuurd. geen giardia meer en die andere dingen ook niet zoals ik al eerder schreef. de dag heef haar 2 weken in opname gehad en ging redelijk. iedere keer als ze terug thuis kwam werd er overgeschakeld op eigen voedsel.

De laatste keer (nu 1 week geleden) was er al langzaam aan het overschakelijk door de dierenarts... ging wel redelijk. vorige week woensdag opgehaald en ja het ging ook redelijk. hielden het op dat ene blikje met vlees. vrijdagmiddag (vorige week) storte ze weer in. smiddags terug naar de da e waarrempel dat speciale voer mee naar huis want dat at ze wel. zaterdag hele dag geen problemen tot savonds. spugen spugen en nog meer spugen. en diarree met bloed en slijm... wilde niet meer eten. eten deed ze vanaf zondag wel weer en alles leek goed te gaan. 3 dagen lang ging het goed op alleen dat voer. vannacht dus gebraakt en wat diarree. en waar mijn man bij was ook weer braken en diarree.

Ik ben erg moe op het moment. we hebben toen die tijd geen bloed laten trekken. was weinig kitten om bloedvaatjes te vinden. ze was toen zo mager je kon haar tegen het licht houden bijwijze van spreken. dus dat is niet gedaan.

Mijn da heeft vaak contact gehad met een internist (speciaal voor maag/darmen) gehad. en tja... ik weet het niet meer. toen ik weg ging begon ze weer te eten.

Ik snap de signalen niet. ziek maar soms ook spelen (niet altijd).
Door Nathascha
#2642701
Heeft ze niet weer een giardia besmetting? De Giardia testen zijn niet 100%. Misschien toch weer poep verzamelen van haar?

Ik snap dat je erdoor zit. Vreselijk. Maar toch wil ik je zeggen, dan een internist speciaal op maag darm niet perse hoeft te weten hoe het op versvoer werkt. Waarschijnlijk is hij heel erg goed met blik en brok. ( maar dat weet ik niet he...want ik weet niet waar je bij zit) Zoek dat ook even uit of hij überhaupt wel weet wat versvoeren is. Niet dat versvoer heilig is en dat het alle dieren beter maakt. Maar als hij niet echt bezig is met versvoer, zou ik toch ook een andere arts aanraden die wel met versvoer bezig is.

Hier op BP weten veel mensen heel veel. Maar de meeste zijn geen arts. Dus welke symptomen horen bij een darminfectie, of iets dergelijks. En welke symptomen horen bij welke smaak voer, evt. allergie voor dierlijk eiwit. Een versvoer DA heeft daar toch een andere denkwijze over.

Moed houden hoor! Ze eet weer  ;) je hebt nog even bedenk tijd!
Door lightning
#2642759
Ik weet dat ze niet 100% zijn. De eerste keer was van 3 dagen verzamelen en 2de keer van zelfs 5 dagen verzamelen toen we uitgebreid gingen testen....

Nee ik begrijp je. 1 van maag/darm stelsel zal niet altijd weten over vers... Heb het ook niet gevraagd.

Ik wil met heel mijn hart dat het kitten beter word. Het doet pijn om dit te zien. Het kitten heeft echt nog geen leuk leventje gehad.

Heb wel nogmaals een mail gestuurd naar mijn eigen DA. Misschien toch maar echo? of weet ik veel. Maar wil haar ook niet nog tig onderzoeken laten ondergaan. Doet die weerstand ook niet goed :'(
Door lightning
#2643118
Het is nu iedere nacht raak qua braken. Dan is het puur alleen voedsel :'(.

Heb vanochtend gastricomp over voedsel gedaan. krijgt mijn kater eens in de zoveel tijd ook een hele tijd dan braakt hij te veel en dat hielp bij hem. ga het aankomende nacht dus ook geven maar vrees er voor. de tijd komt dichterbij dat ik haar moet laten gaan :'(
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door