Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#262858
Van de week kreeg ik een mail van de rasvereniging over gevaarlijke geneesmiddelen bij Shelties en Collies.Met dank aan Karin Siereveld,dierenarts te Alkmaar.Even op een rijtje:
IVERMECTINE. Tegen vlooien, wormen en huismijt.Shelties en Collies zijn hier vaak overgevoelig voor.Wordt ook gebruikt bij koeien,schapen,varkens en paarden (Ivomec).Daarom kan het eten van uitwerpselen van deze dieren gevaarlijk zijn.
MOXIDECTINE:Tegen parasieten.Zit in een wormpasta voor paarden (Equest) en in Cydectin: een wormmiddel voor schapen en runderen.
LOPERAMIDE:Tegen diarree, zit in Diacure,een anti diarree middel voor honden (voor mensen:Imodium en Diacure genaamd) Er staat in de bijsluiter dat het niet geschikt is voor Shelties en Collies.
DIGOXINE: Wordt veel gebruikt bij hartproblemen.Voorzichtig dosis aanpassen.
VINCRISTINE,VINBLASTINE,DUXORUBICINE:Zijn Cytostatika,vooral gebruikt bij specialisten.
CICLOSPORINE: Voor alle allergieen,vooral in gebruik bij spacialisten.
DEXAMETHASON:Wordt veel gebruikt.Dosering vooral bij Collies verlagen.
VERMENTHEL:ontwormingsmiddel.Er zijn Shelties gestorven na gebruik van dit middel.

Is dit iets voor de Bieb,Lizzy.
Laatst gewijzigd door *Lia* op vr 18 feb 2005, 12:37, 1 keer totaal gewijzigd.
#262872
sylvia schreef: Dit lijkt me meer iets voor de site van jullie rasvereniging.

(lijkt mij hoor)
Zijn er dan helemaal geen Collies en Shelties op dit forum ?? En op de site zal het ook wel staan.Maar ja,Niet iedereen krijgt die mail.Hoe
meer mensen dit weten,hoe beter toch ??
#263006
En toch vraag ik me dan af:stel dat dit topic over Amerikaanse Cockers had gegaan.Was het dan ook alleen maar geschikt voor site van de rasvereniging ??Volgens mij gaat iedereen dit aan,al is het alleen maar om advies te geven aan Sheltie en Collie-eigenaren. :)
Laatst gewijzigd door *Lia* op wo 16 feb 2005, 23:18, 1 keer totaal gewijzigd.
#263117
Unique schreef: En toch vraag ik me dan af:stel dat dit topic over Amerikaanse Cockers had gegaan.Was het dan ook alleen maar geschikt voor site van de rasvereniging ??Volgens mij gaat iedereen dit aan,al is het alleen maar om advies te geven aan Sheltie en Collie-eigenaren. :)
Ja dat vind ik wel, vind het trouwens een minne vraag als ik het zeggen mag, je suggereerd hiermee dat ik dat alleen zeg omdat jij het bent ::) of dat ik alleen geintereseerd ben als het over ami's gaat ::)
#263125
Hoe dan ook dames: het staat in de bieb. Ik ben op zich wel met Syl eens dat dit geen rasgebonden site is en ook niet moet worden. Maar, zo zwart/wit moeten we het ook weer niet hanteren, vind ik. Dit is een ernstige zaak. Een beetje rasgebonden dingen kunnen daar ook wel in. Ik heb daar ook een lijst met hoeveelheden purine van voedingsmiddelen opgenomen. Nou, daar is niemand in geinteresseerd, alleen een Dalmaten-eigenaar....
#264158
Angelique schreef: Zou het nog mogelijk zijn dat de titel wordt aangepast aangezien boppers ook van de meest genoemde middelen een beetje dood neervallen, evenals Australian sheperds en anderen die het blue merlegen bij zich dragen?
Je bedoelt in de bieb? Tuurlijk, ga ik voor zorgen! Ik zal toch zekerheidshalve de titel van dit topic ook aanpassen.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door