Al lezende in het topic van Eelke over het terugschroeven van de hoeveelheid voer van mij een vraagje; Ik lees met enige knagende onzekerheid de stiptheid waarmee sommige mensen voeren.
Ik heb zelf ip per dag portie's gemaakt, maar dat loopt aan alle kanten in de soep omdat ze bv sommige dingen echt Blebleble-vies vinden ( zoals de zalige wilde eendenbillen of de prachtige mooie patrijspoten). Wat betreft Karkas en botwerk rommel ik dus wat aan door bv dingen in de boekmaag te laten weken en te geven, waardoor ook mijn orgaanplanning in de soep loopt.
Kortom, uhmm..ik ben wat aan het rommelen..
Nou heb ik mijn houvast zelf in het feit dat ik heb besteld in verhouding van wat ze moeten hebben. Als de vriezer leeg is zouden ze dus gehad moeten hebben over die ruime 2 maanden wat ze zouden moeten hebben.
Kan ik me daar inderdaad wat aan vast houden? Ik merk dat ik wat onzeker word als ik toch de verslagen soms lees van anderen. Want dan rommel ik inderdaad echt..
Ik zie overigens wel dat ze momenteel met name wat betreft bot soms weinig krijgen omdat de "vies"dingen met name bot zijn. Ik heb wel kipkarkas liggen wat ik dan wat extra geef, maar over de hele linie denk ik wel daar iets te kort te schieten. Maar zijn dat dingen waar ik me dan druk over moet maken? Ik doe dat eigenlijk namelijk niet..
Ik ga ervan uit dat ik straks weet wat ze wel of niet lusten en dan komt het wel weer goed.
Graag eerlijke feedback, want ik weet dat ik neig tot rommelen en besef me ook dat precies daar de kwetsbaarheid zit in zelf samenstellen. Het menu wat ik heb gemaakt hangt in de keuken, maar ik gebruik het enkel om de hoeveelheden te bekijken.
Bij het portioneren heb ik alles wat ik had over 4 zakken verdeeld; dus in elke zak zit ongeveer hetzelfde en er is ieder geval genoeg afwisseling mbt diersoorten.
Gaat dit ook op lange termijn zo werken, of moet ik echt met meer stiptheid de boel in de struktuur zetten?