Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

#2622919
Mijn kater staat al vanaf kleins af op vers en at altijd ALLES. Het was een barf wonder waar ik mee in mijn handen knijpen, tot zover waren dr nooit vuiltjes aan de lucht.

Toen hij is gaan wisselen zagen we dat hij rood tandvlees kreeg, bij Erwin geweest en bevestigde een auto imuum probleem. AB kuur gehad, suplementen, het hielp niets, bleef rood.
Dierendokter.nl in de arm genomen (Tandvlees pakket besteld) hier had ik goede ervaringen mee met mijn vorige kater die FORL had. Zo goed als het bij mijn kater hielp, zo slecht werkt het bij Bo.
Heb dit 2 maanden geprobeerd, en ben gestopt omdat hij steeds slechter ging eten.

Hij lust nu alleen nog maar rund en paard, van degomeat en carnivoer. Alle andere smaken lust hij niet meer. Hij valt niet meer meteen aan op zijn eten (Zoals vroeger) maar doet er nu een uur over om alles op te eten, en lang niet meer met smaak
Tot voor kort lustte hij ineens Smuldier rund compleet, maar ook dat weigerd hij van de een op de andere dag weer.

Kortom ik wordt hier een beetje moedeloos van. Ik ben bang dat als ik blikjes ga geven hij nóg kieskeuriger wordt. Brokken moet hij zeker niet. (Voorheen snoepte hij ze nog wel eens mee)

Zou het zijn gebit zijn wat opspeelt? Zal ik dan toch het besluit moeten maken, alles dr uit?
Wie heeft hier ervaring mee?
#2622931
Jakkes, wat een vervelend probleem.
Ik zou het niet weten, wat er aan de hand kan zijn. Maar bijvoorbeeld mijn katten, in goede gezondheid, zijn ook zeer kieskeurig en wispelturig. Wat eerst met hard spinnen en mauwen werd verwelkomd, is later ''getver, dat lusten wij hier niet, hoor'' en dan kan ik het wel weggooien.

Sterkte met je kat.
#2623441
Ik zou in ieder geval de tanden laten nakijken... bij Poekie was dit gedrag van even iets nieuws wel eten maar dan toch niet meer uiteindelijk te wijten aan haar gebit, maar jah, Poek is wel 14 en niet 11 maanden, dus het kan natuurlijk inderdaad ook de pubertijd zijn. Aan de andere kant, als het tandvlees nog steeds ontstoken is ondanks alles zou ik sowieso of er voor kiezen de boel te laten trekken of me laten doorverwijzen naar een specialist... Pijn bij het eten geeft voor mijn gevoel nog eens veel meer extra stress dan 'gewoon' pijn
#2623721
Ik sluit me bij mijn voorgangers aan en zou langs de da voor een grondig onderzoek. Niet alleen het gebit, de hele kat. Als er geen medische oorzaak is zou ik denken dat hij misschien minder nodig heeft, en dat in combinatie met 'es kijken wat het personeel doet als ik níet eet' kan dat een enorme zeikerd opleveren. Wat ik hier doe is heel klein beetje voer in bak, 15 minuten laten staan (tis een kat hè, bij een hond is het 5 minuten) en dan zonder commentaar weghalen. Minimaal 6 uur later weer een kans. Zelfde procedure. En dat hou ik persoonlijk echt wel een dag of wat vol. Itt wat vaak beweerd wordt valt de gemiddelde kat echt niet gelijk dood om van het overslaan van een maaltijd. Je moet ze geen weken laten vasten en hele dikke katten lopen meer risico op leververvetting maar voor een operatie eten ze ook vaak 24 uur niet en daarna ook vaak nog een dag niet of weinig.
#2623731
bedankt voor jullie reacties , ik denk idd dat hij kieskeurig wordt idd. Ik heb al teveel gemutst met zn eten (Warm water dr over, kittenmelk, gemengt met blikvoeding) hij heeft me al aardig in de tang..

Bij een hond is het idd makkelijk, niet vreten is volgende ronde misschien nog een kans, anders vreten we gewoon niet, en dat win ik.

Maar bij een kat ben ik toch wat voorzichtiger en neig ik snel naar dwangvoeden. Ik ga sowieso deze week een afspraak maken als dit zo door blijft gaan en zal zn eten eerder weghalen eens kijken hoe zich dat uitpakt
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door