Vroeguh..toen ik eerder vers voerde had ik grote honden. Met die twee billy turfjes die ik nu rond heb lopen merk ik dat ik eerlijk gezegd de kriebels krijg, Verstandelijk weet ik dat het niet terecht is maar ik heb toch behoefte het hier even te delen.
Beide honden kauwen bot goed. Maar ik heb vandaag portie's staan maken en dan vind ik bv de parelhoenkarkassen en de kiprugstukken groot, hard en enorm bottig. Het lijkt zo weinig ingepakt door vlees waardoor ik ook alles zie. Ik neig er dan naar om te gaan poeren en de grotere botten eruit te gaan zitten peuteren met als gevolg het instorten van bv het parelhoenkarkas wat ik dan al helemaal niet meer durf te geven.
Ik lees overal dat je ip dit soort karkas prima kan geven, ook aan kleinere honden en relatieve beginners. Ik vrees dus dat ik er doorheen moet. Hoe was dat voor jullie?
En nog een andere vraag; het delen van een karkas; hoe doen jullie dan? Bv een konijnkarkas, rond van vorm met de ribben keurig in een boog. Hak je de rug zeg maar in tweeen waardoor je twee kortere ronde stukken krijgt? En doen jullie dat ook zo met bv een kiprugstuk?
Waar ben ik aan begonnen..