Nu heb ik heel barfplaats al afgespeurd, maar een echte handleiding voor het samenstellen van een menu vind ik nergens? Ligt het aan mij, kijk ik er overheen, zoek ik niet goed?
Ik bedoel dan niet welke percentage's je voert en dat er groentemix bij moet maar meer letterlijk over het verschillende vlees en bot.
Ik lees via de diverse fora dat je zoveel mogelijk verschillende diersoorten moet voeren, ik las al ergens dat er in een menu minimaal hart, lever en nier voor moet komen, dat longen niet echt 'tellen' als orgaanvlees, dat haaskarkas uit relatief veel bot bestaat ed.
Maar dat moet ik dan uit allerlei verschillende topics halen en ik lees nergens WAAROM?
Is er niet een makkelijke lijst met alles op een rijtje?
Welk vleesbot, spiervlees en orgaan is de basis van een menu? En hoeveel mag je maximaal en minimaal van een diersoort voeren? Hoeveel verschillende diersoorten minimaal? Wat minder waarde en moet je dus niet teveel voeren? Welke dingen moeten echt in je menu voorkomen, wekelijks of zelfs dagelijks?
En hoe zit het met al die olien? Levertraan, zalmolie, vitamine's enz enz. Het idee is toch dat de hond zijn voeding uit het vlees haalt, waar zijn al die toevoegingen dan voor nodig?
En zijn er geen basic lijstjes met menu's beschikbaar die je naar behoefte iets kunt aanpassen?