Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door lightning
#2603786
Kan iemand mij vertellen wat het effect is voor een kitten. Een da geeft het liever niet aan een kitten en dat snap ik wel. Maar kan iemand mij vertellen wat voor soort schade het kan geven? Bedoel dus in een oogje qua oogdruppels?? Ik weet dat het de oogboldruk kan verhogen... Alleen in uiterste noodzaak mocht ik het geven, maar ik durf niet zo goed. daarvoor in dep laats heb ik wel Terramycin oogzalf daar zitten geen cortico's in.
Het nare bij britten en zalven reageren ze vaak niet zo lekker op zalven. Wat zal ik doen... Ik sta in dubio toch zalfje te gebruiken voor veiligheid. Al dagen ben ik het aan het schoonmaken met afgekoelde kamille thee en dat het oog niet plak gebruik ik wel vitamine A zalf. Maar helaas heeft het niet het effect waarop we hopen.
Gebruikersavatar
Door EllenL
#2603937
sorry, ik lees het nu pas, maar cortico steroiden leggen ten eerste het immuunsysteem plat (waar je ze op zich ook voor inzet natuurlijk) en dat lijkt me zeker bij kittens niet handig, bij volwassen dieren ben ik ook geen voorstander, maar soms ontkom je er nou eenmaal niet aan...

Ten tweede kunnen ze bij jonge dieren voor een groeispurt zorgen volgens mij, het zijn dan wel geen anabole steroiden, maar ik weet nog dat de hond van vrienden van mij groeipijn had, wat niet goed gediagnosticeerd was door de dierenarts, die dacht aan HD of zenuwbeklemming ::) en die gaf pijnstillers met cortico's er in en daar werden de klachten steeds nog ietsjes erger van, heel gek... die mensen zijn toen doorverwezen naar een neuroloog, die zei meteen, wacht even, haal even iemand anders erbij (ben even de naam kwijt van een specialist die gespecialiseerd is in botten en beweging enzo, zucht) want die had wel meteen door dat het groeipijn was gelukkig...
Door lightning
#2604028
Dank je voor je reactie. Ik kon het nergens vinden ook niet in de gebruiksaanwijzing en zo ook niet op internet. Ik snap wel dat ze niet gezond zijn nee. Maar bij britten is vaak het geval dat ze goed reageren op druppels en niet goed op zalfjes. In geval van kitten heb ik wel voor zalfje maar gekozen. Want vond het voor een kitten ook te eng :). Ik ga morgen wel terug naar de DA. Kitten wilde ook niet eten en was dus al 4 dagen aan het dwangvoeren. Nu eindelijk begint ze zelfstandig te eten en is ze weer gegroeit. Ik heb het kitten er dus wel doorheen getrokken. Maar wil graag dat oogje over gaat.
Gebruikersavatar
Door EllenL
#2604052
Fijn dat het beter gaat! Anders misschien andere oogdruppels gebruiken? Oculoheel bijvoorbeeld van heel of euhm, er is een ander merk waar anderen enthousiaster over zijn dan over de heel variant qua homeopathische oogdruppels, kan er even niet opkomen.. Of een zakje kamille thee gebruiken :)
#2604055
Ik zou zelf niet graag voor een zalfje met cort. kiezen nadat ik het op mijn eigen oog heb geexperimenteerd: ik heb er wekenlang last van gehad naderhand, heel erg wazig zien, en pijn aan de oogbol.
Door lightning
#2604174
EllenL schreef: Fijn dat het beter gaat! Anders misschien andere oogdruppels gebruiken? Oculoheel bijvoorbeeld van heel of euhm, er is een ander merk waar anderen enthousiaster over zijn dan over de heel variant qua homeopathische oogdruppels, kan er even niet opkomen.. Of een zakje kamille thee gebruiken :)
Kamille thee was ik al dagen mee bezig maar dat werkte niet afdoende.... ;) Oggje word wel eens schoon gemaakt met fysiologische zouytoplossing. Ik kan niet zoveel gebruiken omdat kitten nog geen 5 weken oud is vandaar dat ik met alles zo voorzichtig ben en ik daarom de dingen vraag in de hoop dat een ander het weet :) :-[
Gebruikersavatar
Door EllenL
#2606621
lightning schreef: Gaat nog steeds niet beter. Nu meer kittens zelfde probleem... Heb nu euphrasia gekocht en hoop dat ik het daarmee ook kan verzachten
He wat een narigheid! Ik hoop dat de euphrasia helpt, maar om het positief te bekijken: de Nederlandse naam is vast niet voor niks ogentroost ;) Dat zit trouwens ook in die druppels van heel waar ik het over had volgens mij!
Door lightning
#2606681
EllenL schreef: He wat een narigheid! Ik hoop dat de euphrasia helpt, maar om het positief te bekijken: de Nederlandse naam is vast niet voor niks ogentroost ;) Dat zit trouwens ook in die druppels van heel waar ik het over had volgens mij!
Oww hihihih datvan Heel kon ik nergens vinden en deze wel. Deze mag je niet druppelen zeg maar in de ogen, maar mag het wel schoon maken. Zit ook kamille in en urtica en nog iets, kan even niet op de naam komen.
Door lightning
#2608902
Vandaag naar de da weer geweest voor dat oog. Mijn gevoel was juist. Er beginnen zich al bloedstrengen te lopen naar het midden van het oog. Toch nu beetje beschadigd. Heb ik al eens eerder gehad bij een kat. Die werd blind en daarna herstelde het weer langzaam. Nu maar hopen dat het niet zo erg word. Nieuwe zalf en we gaan het mee maken. moet zalven zoveel ik kan. desnoods 10 keer per dag.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door