Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Daantje
#2599566
Winston (mastiff reu 2 jaar ) heeft de laatste tijd erg veel last van heftige Reverse Sneezing ( ook als hij slaapt )

De specialist zegt na onderzoek dat in zijn geval de oorzaak voor bijna 100% gezocht moet worden in oprispend maagzuur en een onrustig maag/darm kanaal wat zijn keelslijmvliezen irriteert
met als gevolg heftige aanvallen van reverse sneezing .Zo erg dat hij naar adem snakt.

Winston krijgt moet nu maagzuurremmers en ik wil opnieuw kijken naar zijn barfdieet om zoveel mogelijk rust te creeren in zijn ingewanden.

Waar kan ik een overzicht/lijstje vinden van Barfingredienten zodat ik kan zien welke soorten vlees of groenten voor extra maagzuuroprispingen zorgen?
Laatst gewijzigd door Daantje op di 12 feb 2013, 21:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Daantje
#2599591
Euhhhh ...ik zou niet weten waar ik  moet kijken  :-\

Van mensen voeding weet ik wel aardig hoe het zit ,maar voor honden zou ik t eerlijk gezegd niet goed weten.

Ik weet wel dat ze van Barf veel meer PH waardes hebben in hun maag ,maar het is nu ook weer niet de bedoeling dat ze het gaan oprispen
met dit gevolg  :(
Door suzanne 1
#2599593
Ik vind dat een linke combi....maagzuurremmers en barf. Voor de botten te verteren hebben ze heel zuur maagzuur nodig en door de maagzuurremmers wordt het juist minder zuur waardoor bot niet goed verteerd wordt, met allerlei mogelijke gevolgen van dien. Ik zou gemalen bot gaan voeren zolang hij die maagzuurremmers krijgt. Van de rest heb ik niet zoveel verstand. Dat weet Lizzy denk ik beter.
#2599596
suzanne 1 schreef: Ik vind dat een linke combi....maagzuurremmers en barf. Voor de botten te verteren hebben ze heel zuur maagzuur nodig en door de maagzuurremmers wordt het juist minder zuur waardoor bot niet goed verteerd wordt, met allerlei mogelijke gevolgen van dien. Ik zou gemalen bot gaan voeren zolang hij die maagzuurremmers krijgt. Van de rest heb ik niet zoveel verstand. Dat weet Lizzy denk ik beter.
Ja, mee eens.
Hoe komt het zo dat ie deze maagproblemen heeft?
Gebruikersavatar
Door Daantje
#2599607
Annemarie Rijnveld schreef: Ja, mee eens.
Hoe komt het zo dat ie deze maagproblemen heeft?
Goeie vraag ,geen idee.

Ik geef Winston al een poos gemalen bot (voornamelijk wild en kalkoen) en bio-kip.

Ik geef hem de maagzuurremmers ook niet totdat ik weet hoe ik zijn dieet evt. aan kan passen.

De andere 2 honden krijgen hetzelfde ,maar hebben nergens last van.
#2599627
Misschien dat voor hem dit soort bot (ondanks dat het gemalen is) toch te moeilijk te verteren is?
Mogelijk kan je eens een makkelijker te verteren bot uitproberen? Ik noem maar een dwarsstraat, hoor. Probeer met je mee te denken.
Groenten als venkel en selderij, artisjokken, geraspte gember helpen allemaal bij maagzuurproblemen. Hij heef toch geen Helico Bacterproblemen?
Gebruikersavatar
Door Daantje
#2599632
Annemarie Rijnveld schreef: Misschien dat voor hem dit soort bot (ondanks dat het gemalen is) toch te moeilijk te verteren is?
Mogelijk kan je eens een makkelijker te verteren bot uitproberen? Ik noem maar een dwarsstraat, hoor. Probeer met je mee te denken.
Groenten als venkel en selderij, artisjokken, geraspte gember helpen allemaal bij maagzuurproblemen. Hij heef toch geen Helico Bacterproblemen?
Nee ,niet dat ik weet.

Ik ben nu zijn menu aan het doorspitten ( plus de snackies niet te vergeten,zo 'n jongen van bijna 80 kilo krijgt nog wel es wat )

Oja ,hij krijgt ook regelmatig gedroogde kipfilet van de C10000 ,de rest droog ik zelf.
#2599646
Hmm, je moet kennelijk ook uitzoeken of er een tekort of een teveel aan maagzuur is. Beiden geeft problemen.
Dit vind ik bij googelen op ''maagzuur'':
Kalmoeswortel ondersteunt de productie van maagzuur, dus ik zou het niet adviseren bij een overmaat aan maagzuur.
Gember is ook een activerend, spijsvertering ondersteunend middel. Dit zou ik ook niet adviseren bij een overmaat aan maagzuur, wel bij een tekort daaraan.

Het zou nuttig kunnen zijn rood vlees laten staan en slechts kleine hoeveelheden van wit vlees (kip, andere gevogelte en vis) te eten.

Deze site is voor mensen, maar wel verduidelijkend: http://www.natuurgeneeskunde-praktijk.n ... a=maagzuur
Laatst gewijzigd door Annemarie Rijnveld op di 12 feb 2013, 17:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Door miik
#2599674
Ik heb een kleine kruising van bijna 12 jaar oud. Vanaf het begin heeft zij veel last van reverse sneezing. Ook al de eerste 4 jaar van haar leven toen ze brokken kreeg.
Ik merk bij haar duideliljk als ze last heeft van maagzuur, dat is meestal in de ochtend. Dan gaat ze spugen.
Voor Mickey staat dit echt helemaal los van het reverse sneezing.... Ze heeft zelden sóchtends een reverse sneezing aanval... dus tegelijk met de maagzuur problemen.
Als ik Mickey 2x per dag voer dan heeft zij geen last van maagzuur problemen, maar kan zij toch reverse sneeze aanvallen krijgen. Andersom ook trouwens. Ik zou daar dus ook niet de oplossing voor Winston zoeken eigenlijk.
Volgens mij is het reverse sneezen een reactie van een geprikkeld middenrif. Wat bij Mickey aardig goed helpt is haar voorpootjes optillen zodat alle buikinhoud naar beneden zakt en het middenrif "rust" krijgt. En haar neus (half) dicht houden zodat ze haar ademhaling weer onder controle krijgt.
Ongeveer 1,5 jaar terug kreeg ze tijdens een prijsuitrijking op een wedstrijd een aanval, weet het nog goed. Duurde 40 minuten, ze lilep al blauw aan,... was doodeng en ik dacht dat ze dood zou gaan ! Ze kwam er gelukkig weer uit. Na laten kijken, maar niks gevonden. Nu alweer 1,5 jaar verder en de laatste tijd gaat het eigenlijk heel erg goed. Een enkele keer nog bij teveel opwinding. Maar vaak maar 3 tot 5 minuten...
Door Ingrid S
#2599998
Daantje schreef: Goeie vraag ,geen idee.

Ik geef Winston al een poos gemalen bot (voornamelijk wild en kalkoen) en bio-kip.

Ik geef hem de maagzuurremmers ook niet totdat ik weet hoe ik zijn dieet evt. aan kan passen.

De andere 2 honden krijgen hetzelfde ,maar hebben nergens last van.
waarom gemalen? heeft maagzuur zo juist weinig te doen lijkt mij. zou juist denken dat je het niet zou moeten malen.

Ik ben een leek hoor maar leek me niet logisch dat malen. Heb je al meerdere kleine maaltijden geprobeerd? Ik heb zelf tijdje last gehad van maagzuur en had minder last met kleinere hoeveelheid eten.
Gebruikersavatar
Door Daantje
#2600024
Ik geef hem vaak gemalen bot omdat hij vreselijk schrokt en regelmatig alles weer terugkotst.
Ook stikte hij een paar keer bijna in wat botwerk,hij eet erg onbenullig.

Meerdere kleinere maaltijden heb ik ook al gegeven,maar dan loopt z'n eetlust weg.

Winston heeft die aanvallen van reverse sneezing rond de eet -en drinkmomenten,behalve dus de laatste tijd .
Dan ook tijdens rust en diepe slaap.

@ Miik ,geprikkeld middenrif ,wat zou daar dan de oorzaak van zijn i.v.m. reverse sneezing?

@ Annemarie ,dankje voor de link !
Door paulavanloenen
#2600041
Even mijn ervaring;
Op 'makkelijke dagen' gaf ik mijn honden kvv. 1 van de 2 had daarna de hele avond last van reversed sneezing. Zelf had ik nog niet door dat het aan de kvv kon liggen, tot mijn man (die zich helemaal niet bemoeit met de honden) een keer riep: "Heb je het jezelf weer makkelijk gemaakt?" Hij moest mij vertellen dat hij het altijd had na de kvv. Sindsdien voer ik alleen nog barf en gaat het veel beter. (Nooit geweten trouwens dat het met maagzuur te maken had)

Zou je zijn vleesbot misschien vast kunnen houden, zodat hij uit je hand eet,. Dat werkt hier heel goed.
Gebruikersavatar
Door Daantje
#2600060
De specialist beweert dat er een verband  is tussen dit soort reverse sneezing wat Winston heeft en maagzuuroprispingen die de keelslijmvliezen irriteren door een onrustig maag-darmkanaal.

Er zijn veel oorzaken te vinden voor geirriteerd keelslijmvlies,dit is er dan 1 .

Een andere hond van mij heeft het ook ,de oorzaak is een trauma bij haar keel (ongeluk gehad) in combinatie met intensief snuffelen.
Door tt-tjes
#3317175
Op zoek voor Balou kwam ik dit topic tegen. Balou heeft dit ook steeds meer. Hij krijgt kvv te eten, voorheen FFF maar daar ben ik vanaf gestapt omdat het zo vet was en ik het idee had dat hij daardoor ook meer maagzuur aanmaakte. Ik voer hem nog kvv maar magere soorten van Buddy's zonder gemalen bot maar met een calcium supplement. Dat leek heel goed te gaan. Hij werd niet meer wakker van maagzuur en raakte daardoor ook niet meer in paniek.
Maar vandaag heeft hij echter weer veel last van maagzuur en reversed sneezing. Hij had het er echt benauwd van. Ik weet ff niet wat ik hem kan geven om het gemakkelijker te maken.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door