Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door danielle1980
#2592115
me reu spuugt al maanden ( zo 4 a 5 maanden ) elke nacht zn eten of gal oid...hij word steeds magerder ook, logisch wat hij houd niets binnen denk ik dat, ze botten steken echt uit, in gewicht is die zo 8 kilo afgevallen, hij was altijd slank, dus nu is die echt te mager...

eerst was zo nu en dan maar nu dus elke nacht.
hij is 8,5 wat best ouder is al voor pyr en dus maak ik me erg zorgen, en toch maar nu check laten uitvoeren...

heb vandaag echo laten maken ivm tumor van ze buik, organen enzo maar geen dingen te zien en ook niets te voelen in de buik...
foto vonden ze geen zin hebben :-\

blij natuurlijk, maar ja wat is t dan? want ben nu weer wakker want hij is weer spugen...

Nu wil ik voor de nacht nog wat gaan voeren dus een 2de maaltijd, normaal eten ze tussen 12 en 13 1x per dag.
en hij spuugt zo tussen 1 en 5 s nachts ik word er wakker van omdat ie bij me slaapt, eerst was zo nu en dan maar nu al zeker minimaal elke nacht voor 3 maanden zeker zonder keer over te slaan.
ik mocht aan medicatie, maar ja uh voor wat dan denk ik, pred is niet alles he...en houd niet van bende indien niet nodig in me hond.

ik maak me dus zorgen, iemand ideeen, tips?
bloedonderzoek oid handig, hun stelde niet voor.
ze ontlasting is ok denk ik, al moest ie van de week ook s nachts keer eruit, maar ja hij loopt buiten op veld dus soms moeilijk te checken.
Laatst gewijzigd door danielle1980 op di 05 feb 2013, 03:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Door inni
#2592119
Eet hij één keer per dag?? dan kan je misschien proberen om 't eten te verdelen zodat z'n maag 't makkelijker heeft en misschien magerder voer geven tijdelijk en zien hoe 't dan gaat.
Door Lizzy
#2592149
Ik vertrouw dit soort dingen ook niet zo.... Misschien kun je het je nog herinneren, maar ik heb hier zelf ook slechte ervaringen mee, zeg maar (Whoofer). Ik liet ook een scopie doen.

En in de tussentijd meerdere keren per dag gemalen voer gaan geven en voor het slapengaan rauwe geitenmelk lauw/warm maken en daar een eetlepel honing in oplossen. Liefst rauwe biologische honing.
#2592169
@ lizzy nee niet echt meer precies, wist alleen nog dat spugen gewoon geen goed teken is zo vaak... :-\

moet hij dan onder narcose want dat doe ik dus liever niet bij een pyr en zeker niet op deze leeftijd... :-[
voegt t meer toe dan een echo waar de maag gewoon goed was en alles?
en waar doe je dat bij een specialist of zo?

hoe kom ik in vredesnaam aan rauwe honing? :-\
Gebruikersavatar
Door Thea
#2592172
Ik heb het hier ook een poosje gehad met Bency geloof ik.
Ook dat kwam van een lege maag. Maar toen was hij nog pup en at hij wel 2x pd.
Nu 1x pd rond 12 u maar sávonds voor het slapen gaan krijgen ze hier 1 schapen vetbolletje met zeewier (die ik zelf maak) en een snacky bv stuk gedroogde long.
En meestal een 100 ml lauwe geitenmelk ;)
#2592186
Lizzy schreef: Ik vertrouw dit soort dingen ook niet zo.... Misschien kun je het je nog herinneren, maar ik heb hier zelf ook slechte ervaringen mee, zeg maar (Whoofer). Ik liet ook een scopie doen.

En in de tussentijd meerdere keren per dag gemalen voer gaan geven en voor het slapengaan rauwe geitenmelk lauw/warm maken en daar een eetlepel honing in oplossen. Liefst rauwe biologische honing.
ik heb net heel je topic doorgelezen...

wat doet/deed de scopie dan, want dat gedeelte snap ik even niet, ik lees dat via echo al tumor gezien waren? maar bij shane was dus totaal niets te zien.

hij spuugt ook echt alleen maar s avonds als die is gaan slapen :-\
Door Whisker
#2592216
wat dacht je van PUUR maag te proberen.. aangezien hij regelmatig braakt het bevat kruiden die het maagslijmvlies versterken en de maagzuurproductie reguleert en daarbij ontstekngsremmend werkt o.a gember en zoethout 
je kan het zo bij een dierenspeciaak kopen of wellicht bij een dierenarts.

een idee misschien...
Door Lizzy
#2592224
Nee, er is nooit een echo gemaakt. Er is een rontgenfoto gemaakt. En daarop was, achteraf, de tumor al te zien. Die is bij de scopie gemist. Dus nou ja, wat dat betreft............ kun je ook daarop geen vergif innemen.... wat ze bij de scopie doen is kijken of er iets in de maag zit en biopten nemen van de wand. Daar kwam niks meer dan 'de standaard' uit. Maar goed, bij chronisch braken denk ik altijd iets dat in de maag zit. Dus een vreemd voorwerp of een ontsteking of een tumor of iets dergelijks. Ik weet niet wat de kwaliteit van de radioloog was, die de echo heeft uitgevoerd. Kijk, ben je bij Warmerdam geweest en die heeft niks gezien denk ik "zit wel behoorlijk goed". Ben je bij een gewone DA geweest met een gewoon echo apparaat zeg ik "niet goed genoeg" en beveel ik je meer onderzoek aan.

En in de tussentijd zou ik zeker proberen om meerdere keren per dag gemalen voer te geven en voor het slapen gaan dus geitenmelk met rauwe honing, dat je bij de eerste beste natuurvoedingswinkel of de Tuinen kunt kopen.
#2592229
Lizzy schreef: Nee, er is nooit een echo gemaakt. Er is een rontgenfoto gemaakt. En daarop was, achteraf, de tumor al te zien. Die is bij de scopie gemist. Dus nou ja, wat dat betreft............ kun je ook daarop geen vergif innemen.... wat ze bij de scopie doen is kijken of er iets in de maag zit en biopten nemen van de wand. Daar kwam niks meer dan 'de standaard' uit. Maar goed, bij chronisch braken denk ik altijd iets dat in de maag zit. Dus een vreemd voorwerp of een ontsteking of een tumor of iets dergelijks. Ik weet niet wat de kwaliteit van de radioloog was, die de echo heeft uitgevoerd. Kijk, ben je bij Warmerdam geweest en die heeft niks gezien denk ik "zit wel behoorlijk goed". Ben je bij een gewone DA geweest met een gewoon echo apparaat zeg ik "niet goed genoeg" en beveel ik je meer onderzoek aan.

En in de tussentijd zou ik zeker proberen om meerdere keren per dag gemalen voer te geven en voor het slapen gaan dus geitenmelk met rauwe honing, dat je bij de eerste beste natuurvoedingswinkel of de Tuinen kunt kopen.
hmmm ze zijn niet gespecialiseerd, maar hebben met 2 da's gekeken en mama en die zagen niets :-\
ik zie zelf nooit wat op een echo, er is wel specialist dracht...

ik ga even week aankijken met voeding en op zoek naar geitenmelk want dat hebben ze hier nergens geloof ik, de rauwe honing heb ik standaard in huis, zo niet ga ik naar specialist
#2599795
vanaf zaterdag geitenmelk 2x per dag en meerdere maaltijden, alleen zondag ochtend in huis overgegeven, verder niet maar buiten twijfel ik eigenlijk of die daar niet stiekum nog doet in de bosjes of zo :-\ want vond zaterdag wat buiten, nooit eerder gezien.

hij word wel zo mager :-\
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door