Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door joo-tje
#2590256
Hallo,
Ik ben vrijdag met mijn 12,5 jaar oude labrador naar de da geweest voor een lepto enting. Hij kreeg allemaal complimenten van de da omdat hij er zo goed uitzag voor zijn leeftijd.
Nou helemaal mooi natuurlijk. Hij heeft veel artrose in zijn rechtervoorpoot en krijgt daar ook pijnstilling voor. Gister ineens kon hij amper lopen! Ik vermoed dat zijn artrose poot heel erg veel pijn deed. Heb hem pijnstilling gegeven en het ging wel weer op hele, echt hele, kleine stukjes. Vandaag loopt hij ietsje beter maar nog niet zoals voorheen.
Nu vraag ik me af kan dat een reactie op de enting zijn? Volgens mij had hij vorig jaar een vergelijkbaar iets maar toen minder heftig.
Ik heb hem nu voor het eerst in zijn leven naar huis moeten dragen.
Groetjes, Jolanda
Door BAC
#2590263
Jazeker kan dat! Daarom ben ik ook gestopt met enten!
Ik hoorde dit op een artrose info avond van Any Animal in Heiloo, door antistoffen dr in te gaan zitten stoppen wek je ontstekingsreacties op, en een van de eerste dingen die tot uitting kunnen komen zijn gewrichtsontstekingen.

Ik heb dezelfde ervaring, mijn hond stortte ook inelkaar na een vaccinatie, daarom doe ik niet meer aan preventief enten maar aan titteren
Door joo-tje
#2590280
Jeetjemina, dat wist ik niet maar ik heb het dus wel met eigen ogen kunnen zien helaas. Arme hond....
Dat gaan we dus niet meer doen!
Dank je wel voor de info.
Groetjes, Jolanda
Door BAC
#2590282
Waarom heb je hem laten enten en niet laten titeren, of wist je dit echt niet?
Ik heb het zelf opgelost dmv de DA daar, super hoge dosering omega 3 en glucosamine,
gewrichtsontsteking is namelijk definitieve aantasting van het gewricht en moet je heel snel de kop indrukken!
Door joo-tje
#2590290
Nee wist het echt niet. En de da die ik nu had, is voor mij een nieuwe maar geen blijver want teveel commentaar op vlees eten en niet ontwormen enz.
Ze vertelde me dat ik uit moest kijken met varkensvlees enzo. Nou ja dan ben ik al klaar eigenlijk.
De schade aan zijn artrose is al onmetelijk groot. Elke dag dat hij er nog is, ben ik blij. Enkel en alleen om die poot.
Ik ga kijken wat ik voor hem kan doen eventueel samen met mijn oude dierenarts die wel meedenkt en openstaat en zich verdiept voor ze onzin zegt.
Dacht dat ik zo langzamerhand wel specialist was op gebied van artrose, overkomt me dit. Grrr baal ervan.
Door BAC
#2590300
Hier op barfplaats wordt je er toch regelmatig aan herinnerd en voor gewaarschuwd, zodoende dat de info die avond niet nieuw was voor me, ze hebben het alleen wat meer onderbouwd, en idd....het eerste wat er gebeurd is de gewrichten die kunnen gaan ontsteken.
Nooit te oud om te leren dus! Wat geef je zoals tegen de pijn?
Door joo-tje
#2590334
Tsja what can I say...helaas weet ik niet alles maar ik ga natuurlijk niet moedwillig mijn hond pijn bezorgen.
Wat ik al de laatste 6 jaar geef? Na een lpc operatie waarbij het gewricht al zo ernstig aangetast was dat het maar de vraag was of het goed zou komen?
Hij heeft rimadyl gehad, werkte niet. Corthapen gehad waardoor hij zijn plas niet meer op kon houden. Daarnaast heel veel glucosamine in de vorm van Stride. Daarnaast groenlipmossel capsules en duivelsklauw.
Nu zit hij al enige jaren op previcox die ik af en toe niet geef in betere periodes omdat ook de previcox niet altijd goed is. Na jaren groenlipmossel en duivelsklauw te hebben gegeven ben ik daar nu mee gestopt. Gewoon zomaar, zonder eden. Dat zou ik nog weer op kunnen pakken.
Maar eigenlijk doet hij het super de laatste tijd en heb ik daar geen vragen over. Het viel me alleen op dat hij na de enting zo'n reactie had.
Door Lizzy
#2590520
Ik kan me voorstellen hoor, dat je dit niet verwacht had. Maar, wees trots op jezelf dat je uberhaubt de link met de enting legt! De meeste mensen (en dierenartsen) doen dat echt niet hoor! Dus hulde! Ik moet helaas wel zeggen dat bij iedere volgende enting de reactie waarschijnlijk nog heftiger zal worden. Dus ja, je neemt een risico door niet meer te enten maar ik denk dat jij ook zeker een risico neemt door ooit nog wel te vaccineren. Dat is een kwestie die je moet afwegen.....
Door Mevroi Kruim
#2590632
Er is toch ook geen titer-methode voor leptospirose bij honden?
De vaccicheck is alleen voor hondenziekte, parvo en hepatitis. Dus joo-tje had ook niet kunnen laten titeren voor lepto.
Door joo-tje
#2590712
Dank voor alle reacties. Ik heb weer heel wat bijgeleerd. Titeren kan dus niet voor de lepto enting. Dan laten we die maar achterwege en de rest laat ik vanaf nu titeren!
En nu gaan we maar extra veel knuffelen!  :P
Door bosnimf1976
#2590832
Wde nog even laten weten dat wij ook groenlipmossel etc voor arthrose hebben geprobeerd maar wat bij ons verbazingwekkend goed aen is cosequin ds. Groenlipmossel en Primeval deden bij ons niks. misschien heb je hier nog wat aan.ansloeg was
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door