Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Truus
#258947
In het bos, liggen van die heerlijk natte boomstammen en Timo eet dan altijd aan de bast van de boom.
Zou hij iets tekort komen?
Zijn er meerdere die dat doen?
Door Mayka
#258950
Geen idee of ze iets tekort komen ???.
Mayka knaagde al op hout (als ze de kans kreeg) toen ze nog brokken at en nu nog steeds. Youri probeert het ook. Het hout hoeft hier trouwens niet nat voor te zijn, het gaat ze niet om de bast en ze eten het niet op.
Door Lizzy
#258954
Volgens mij vinden ze het gewoon lekker. Eet Timo het ook echt op? Bij ons zitten ze wel aan takken te vreten (en inderdaad, vooral nu, nu ze allemaal een beetje vergaan zijn) maar spugen ze het meeste ook weer uit.
Door Truus
#258956
Lizzy schreef: Volgens mij vinden ze het gewoon lekker. Eet Timo het ook echt op? Bij ons zitten ze wel aan takken te vreten (en inderdaad, vooral nu, nu ze allemaal een beetje vergaan zijn) maar spugen ze het meeste ook weer uit.
Ja, hij eet het ook op als hij de kans krijgt, wij willen dat niet maar ik vraag me af, of er misschien goede voedingsstoffen in zitten en zouden de wolven dit ook doen?
Door tieneke
#258959
Tinus en Tara doen dit ook,vooral Tinus vreet echt alles.
Eergisteren zag ik bruinrode stukjes steen(metsel steen) van zijn opgegravingen in zijn poep zitten ::) ::)
Door Moos
#258972
Moos doet dit ook. In de duinen eigenlijk amper, maar in het bos hier des te meer. Dan graaft hij ( en vele andere honden met hem) helemaal een kuiltje om natte sappige stukjes hout eruit te vissen en op te eten.
Ik wil het ook eigenlijk niet, maar het is onbegonnen werk; hij heeft alweer een nieuw stokje doorgekauwt als ik net een ander stokje uit zijn bek heb gevist....
Door Truus
#258973
Moos schreef: Moos doet dit ook. In de duinen eigenlijk amper, maar in het bos hier des te meer. Dan graaft hij ( en vele andere honden met hem) helemaal een kuiltje om natte sappige stukjes hout eruit te vissen en op te eten.
Ik wil het ook eigenlijk niet, maar het is onbegonnen werk; hij heeft alweer een nieuw stokje doorgekauwt als ik net een ander stokje uit zijn bek heb gevist....
Het zal wel lekker zijn ???, anders zou ik het ook niet weten. Wel vreemd dat meerdere honden juist dit zo lekker vinden.
Zou het echt slecht zijn voor de darmen?
Door Ineke
#258978
Bas eet hier de takjes van Platanen in de straat. Alsof hij in geen weken eten heeft gehad.

Hij doet het niet altijd. Er zijn echt periodes dat hij het doet. Zo ook met gras eten.
Door Moos
#258986
Truus schreef: Het zal wel lekker zijn ???, anders zou ik het ook niet weten. Wel vreemd dat meerdere honden juist dit zo lekker vinden.
Zou het echt slecht zijn voor de darmen?
Tja, dat vraag ik me dus ook regelmatig af. Ik ben altijd een beetje bang dat het een verstopping kan veroorzaken, of in het ergste geval een darmperforatie. Maar in hoeverre dat echt het risico is weet ik eigenlijk ook niet....
Door hamada
#259503
Remi en Ramses eten ook vaak stukjes hout, vooral schors. Zodra er in de buurt in voortuinen schors gestrooid is, lopen de heren met hele bekken vol naar huis :D Vooral Ramses is fanatiek. Eenmaal leek zijn ontlasting wel turfmolm met al die vezels en stukjes.
Ik probeer ze het wel zo snel mogelijk af te pakken, want ook ik ben bang voor verstoppingen en perforaties.
Door Nelly
#259516
Die van mij doen het ook, alle 3. Ik heb me er eerlijk gezegd nooit druk om gemaakt. Denk gewoon dat er iets inzit wat ze vtt nodig hebben.
Door zurca
#259522
Tous loopt ook altijd op een houtje te bijten ( ;D ;))
Als hij de kans krijgt eet hij soms ook wat op... Maar het gaat hem meer om het kauwen op de stok. Hij mag van mij met een stok in z'n bek lopen maar zodra hij 'm doormidden gaat kauwen dan moet hij 'm loslaten. Voor z'n darmen ben ik nog niet eens zo bang, eerder voor lelijke vewondingen aan z'n bek..Splinters die tussen tanden/kiezen blijven zitten en gaan ontsteken...
Door fester
#259685
Ik heb berepen van de specialist dat in schors van bomen asperinezuur zit. De hoeveelheid scheelt van soort boom. In b.v. berk zit heel veel en wilgen. Een natuurlijke vit c als ik het goed heb. Ik laat ze altijd hun gang gaan, omdat ik dan denk dat ze het nodig hebben.
Door Truus
#259689
fester schreef: Ik heb berepen van de specialist dat in schors van bomen asperinezuur zit. De hoeveelheid scheelt van soort boom. In b.v. berk zit heel veel en wilgen. Een natuurlijke vit c als ik het goed heb. Ik laat ze altijd hun gang gaan, omdat ik dan denk dat ze het nodig hebben.
O, kijk.....dat dacht ik al ;). Er zit vast iets in wat ze nodig hebben en dat blijkt dus ook zo.
Zo zie je maar, dat de honden zelf heel goed weten wat goed voor ze is :D.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door